Covid a hospitalizácia
Čaute je tu niekto koho hospitalizovali, keď na začiatku mali ste iba bolesti hlavy a potom to prešlo do štádia, že ste nemohli uz dýchať ???
@liliana212 mali ste len bolesť hlavy? Joj ja sa tak bojím o sestru... Svogor kasle uz, aj cíti skôr dutiny... A sestru dnes zacala bolieť hlava strasne... A volala s doktorkou a ta, ze ok ked boli hlava nic jej nemusí davat ešte...
dolezite je, ci je to problem s dychanim,a lebo len pocit, ze sa ule dycha. zial tazko sa to zistuje doma. najelpsie je overit si to oximetrom. ak vychadza nizka saturacia O2, potom je to problem. taky ten pocit tlaku an hrudniku a spocitoms tazeneho dychania ma vala priznakovych pozitivnych a nei su hospitlaizvanil.
doknca ani pri zapale plud, ak je sat O2 ok nemusia hospitalizovat. je to individualne.
@aneta129 mala som ale len v úvode bolesti hlavy, potom sa to menilo, veľa príznakov a každý deň niečo iné. Mne to potom skôr neurologicky ovplyvnilo. Najhoršie sú tie stavy, že sa človek boji a sám nevie čo bude a či je to ok. Preto fakt kúpte oximeter a sledujte. Ja som prekonala v decembri a stále nie som 100% ok.
@aneta129 ja som nemala žiadne príznaky, iba horúčky, a stratu chuti. Mňa nič nebolelo, ani zimnicu som nemala, skončila som v nemocnici a bolo to veľmi zle... Paradoxne ja som ani netušila, že sa dusím, saturaciu som mala nízku, keď ma brala zachranka. Bolo mi slabo na odpadnutie... Treba kúpiť oximeter a doma sledovať saturaciu.
@laila22 je to tak ako pises, saturka moze byt izka a nie je to ani vidiet na cloveku, ja soms i nemerala ale myslim, ze zrejme bola OK, hoci ma to drzalo dlhsie, ale stav sa mi nezhorsil, po tyzdni od tychto prvych priznakov tlaku hrudnika sa praveze zlepsil. a tlak na hrudniku som mala, uplne opak tvojho stavu
@laila22 to uz su vacsinou velminizke hodnoty, no pritych, co su kusok pdo hranicou moze byt len bledost - pricom niekotri liudia su prirodzene bledi a ked su chori tak obzvlast, pripadne niektori ludia su prirodzene cervensi v tavi a tam to tiez nie clekom vidno. no u niekoho to je vidno skoro, ale tak vacsinou taky clovek uplne OK nei ej, co uz viditelne je.
@aneta129 mne zacal Covid bolestou hlavy, potom celeho tela, teplota asi 4-5 dni, velka unava ale nastastie na pluca to nesadlo...nech si kupi oxymeter aby vedela aku ma saturaciu. My sme si kazdy den merali aj viac razy. Inak lekar mi nedal ziadne lieky, davala som si iba vitamny, D moze aj 10000 jednotiek denne, C, selen, zinok, aspirin C (paralen napr. mojmu muzovi na teplotu takmer nezaberal) a ak by jej vedel Dr. prepisat Isoprinosine (tablety alebo sirup)
@aneta129 mne lekárka predpísala Nedočkavo, ale ja som ich brala iba jeden deň a na druhý som už šla do nemocnice.. Pred tým vitamíny, ale potom som ich už tiež nebrala, lebo som mala ťažký žaludok, už mi nechutilo ani jesť, ani piť.. telo odmietalo.. a po dvoch dúškoch vracanie z hlienov..
mne to začalo postupne najskôr horúčka bolesti celého tela a potom o pet dní som už nemohla sa nadýchnut tak som si musela zavolat záchranku a išla som do nemocnice pod kyslík bola som tam 14 dní . Prekonala som aj zápal pluc obojstranný a stále mám následky mám búšenie srdca neskutočné a kašel velký a som stále pn . A moja lekárka je úplne super predpisala vsetko možné ale žial nepomohlo

@aneta129 mňa nie, ale tie príznaky sa menia strašne rýchlo zo dňa na deň a z minúty na minútu. Je preto dobre sledovať saturaciu kyslikom.