Covid v súčasnosti
Ahoj.Prosim vás viete mi niekto poradiť?Ako to je teraz keď má človek covid? Môže si ísť nakúpiť keď mu nemá ísť kto? Ďakujem
Odporúčam uz len z ohladuplnosti k ostatným (nikdy nevieš, ci nemajú pridružené ochorenia, nie su tehotné alebo iné okolnosti, ktorými by si im covidom uskodila) mat na sebe respirátor. V mene všetkých ti vopred ďakujem a prajem rýchle uzdravenie.
Zakázané to nie je, ale ako už bolo spomenuté, či chrípka, či covid, daj si respirátor.
Môžeš ísť ale s ruskom. Lebo ohrozujes ako písali vyššie. Je k tomu aj vyhláška, pogoogli. Rovnako musíš ísť pn,nechodit s chorobou do práce. Zrušili len povinnú izoláciu, ze nemusíš byť zavretá, ale to neznamená premávať sa s coronou kade tade. Len nákup potravín a liekov.
Úplne ako keď máš chrípku alebo hocijakú inú chorobu,my sme mali rúška len prvé dní
U nás ako sa sa celý klub dôchodcov nakazili, ked šli na zájazd do kupelov, tak dodnes niektorí z nich chodia s ruskami do obchodu, lebo sa odvtedy boja.
Domqca karantena je zrusena, izolacia je myslim povinna, mam na mysli, ze pozitivny clovek n3smie do prace...nakup a neodkladne záležitosti v nevyhnutnom rozsahu, s prekrytim dychacich ciesr
@palicka izolácia bola zrušená práve vyhlaskou, aj pozitívny, ak nema priznaky, može chodit kde chce (len naco by sa bezpriznakovy clovek testoval...hmmm)...tu je to posledny odstavec: https://www.health.gov.sk/Clanok?mzsr-uvz-covid...
Radsej si daj ale rusko.. ja som mala plucne chlamydie a ked som musela ist k dr., tak som mala rusko. Je to ohladuplne voci ostatnym.
@tamta Jasné bez respirátora by som ani nikam nešla.Potrebujem len potraviny a lieky.Inak Ďakujem 😊
Myslim, ze zodpovedne s respiratorom samozrejme do potravim chodte. Ak by viac ludi takto uvažovalo, nemuseli by sme si to zasa vyskusat. Ďakujeme za Vasu zodpovednost....(mna sa chyti barsco, takze aj za seba)

Už ako bežná choroba. Môžeš ísť kam chceš v čase vychádzok ak si na PN.