Depresia a negatívne zmýšľanie
Ahojte. Môj problém spočíva v tom že už dlhši negatívne uvažujem. Neviem sa z ničoho tešiť, nič ma nebaví a nechcem chodiť medzi ľudí. Týmto mojim pocitom predchádzalo moje pribratie na váhe (cca 20 kil) po pôrode a zdravotné problémy syna. Pri pôrode mal poškodenie mozgu, ktoré sa prejavuje v reči. Ja viem že sú na tom niektoré detičky aj horšie ale nezvládam otázky ľudí typu: prečo nerozpráva? nevenuješ sa mu? a podobné. Moja váha (cca 75kg) spôsobuje že stále upodozrievam manžela že niekoho má. Síce nechodí nikam len do roboty a domov, mobil si neschováva ani žiadne podobné znaky nevery, no ja sa cítim zle a preto si myslím že čo by sa so mnou zahadzoval. Necítim sa dobre. Ráno vstanem a už len čakám na večer lebo ma nič nebaví a nenapĺňa. Mali ste niektorá podobné pocity? Uviaznutie v negatívach? Ako ste sa z toho dostali? Prosím len mi neraďte psychológa to som už riešila ale ja potrebujem skôr osobnú, kamarátku radu. Veľmi pekne ďakujem za všetky vaše reakcie.
@butterfly12345 Ludi si nevsimaj, vzdy sa najde blbec co ta vytoci. Mi mame malu zdravu a tiez sa najde vzdy niekto kto ma sprosté otazky a rady.
Skus cvicit, citat dobru knihu, nejak sa zamestnaj a presmeruj tu energiu na cosi prospešné.
A urcite sa o tom pobav aj s manželom, mozno k niecomu dospejete
Ahoj 😉 velmi rozumiem tomu kedze som sama niecim podobnym prechadzala a len tak tak som sa zozbierala.. Ja zasa 47kg tak vies ako to vyzera prsia nikde zadok nikde som si pripadala ze moj muz ma naviac na krajsie dievca aj v tvari vidno prepadnute lice uvedomujem ai to a je tazke s tym bojovat ... Ale prijala som sama seba by si neverila a tiez som vsetko dusila v sebe ziadna kamaratka nic ... Precitala som si knizku milovanej princeznej ... Mozno ma vysmejes su to listy od Boha pre zeny ... Ake su nadherne milovane vznesene ciste krasne dolezite cenne ... Nad tymto citanim som sii vyliala 💝 revala som ako male decko ale vdaka tomu mam dnes sebavedomie a to som s nim bojovala od uplneho zaciatku zakladky cca 6r (aj deti v skole vedia byt zle posmievat sa a podobne a znicit sebavedomie cloveku ktory si az tak neveri teda v tomto pripade mne) a az doteraz 22r cize kolko rokov ANO rodicia mi hovorili ze som pekna sikovna chlapci maju zaujem doteraz nic mi nepridalo na sebavedomi naozaj len ta knizka a zozbierala som sa ... Dnes sa pacim sama sebe aj s nedostatkami chcela som plastiku prs kedysi ukecavala som manzela a nechcel pochopila som ze asi sa mu pacim taka aka som suhlasil by keby sa mu moje telo nepacilo... Musis aj s manzelom hovorit otvprene o tejto tematike .... 75kg si myslim ze nie je to neviem jaka obezita aby si sa xitila menejcenna... Ano kila po porode sa zhadzuju tazko ale si MATKA a kila su len prejav toho ze si porodila je to krasny dar mat dietatko vzdy mozes trosku pobehat zdravsie jest a podobne prosim ta nehrn sa do drastickych diet... Znicis tym seba a potrebujes byt oporou svojmu dietatku podla mna sa mi venujes dost a ak yam je zavada zo zdravotnej stranky nie je tvoja chyba ak nerozprava... Dktore deti doma melu ostosest a dakto sa ich daco pyta a su na verejnosti ticho .... Bud aka si skus si.precitat knizku mne pomohla ;)
@sunny8 Ahoj,ja len v skratke napíšem,čo Ťi pomôže najrýchlejšie,slnko,prechádzka v prírode a voda,niekde v bazéne na pár hodín,plávanie je najlepšia vec ako začať schudnúť,pár hodín v teplej termálnej vode Ťa uvoľní a odvodňuje,budeš mať pocit,že za deň si schudla kilo.Neviem,či máte možnosť odísť,aspoň na jeden deň s manželom do term.kúpelov,robí to zázraky.Ja som bola po ťažkom roku iba na dva dni tj.jednu noc v liečivých kúpeľoch,ale ten pocit šťastia do dnes nezabudnem.
@butterfly12345 hlavný problém je problém Tvojho/vášho syna a z toho vyplýva všetko ostatné. Treba sa zamerať na syna a jeho liečbu. Ak cítiš problém s manželom, že možno niekoho má, sú to len Tvoje domnienky. Treba si spolu sadnúť a rozobrať to. Máte obaja veľmi ťažké obdobie a v tomto by ste mali držať spolu. Paradoxne - práve problém syna vás môže zblížiť, no aj nemusí, záleží na vašom vzťahu.

Je mi luto ako sa citis, a asi ti toto co napisem neocakavas, ale moj nazor je Aktivita. Ak vies ze nadvaha ti sposobuje depku tak si daj ciel s tym nieco urobit a zacni na sebe makat, pohyb je velmi prospesny, na mozgovu a nervovu cinnost okrem ineho. Dolezite ze si to uvedomujes, tu ti baby urcite poradia, alebo mozno napisu osobne skusenosti.