icon

Depresia a nutkavé myšlienky

jenny43
11. okt 2021

Ahojte, trvalo mi 8rokov pokym som si priznala, ze touto diagnozou, ktora mi bola diagnostikovana, naozaj trpim.
Skusala som mozne, nemozne, ibaze vsetko zaberalo kratkodobo.chcem sa tu spytat, ci popisete popripade ci mate niekto zaujem napr.aj o stretka-nechcem sa v tom rypat, no mat pocit, ze v tom niesom sama.nejaku,, kamosku,, ktora chape, co sa deje 😉 dakujem

wetsel
11. okt 2021

Pre mnohých je problém si to priznať, moja mamka tiež mala tento problém a kým sa s tým nejako zmierila tak to trvalo. Veľmi jej pomohol psychológ a to, že začala chodiť čo najviac do prírody, kde vypla hlavu. 🙂

rubinka
11. okt 2021

@jenny43 - Z čoho máš tieto tvoje stavy?

jenny43
autor
11. okt 2021

@wetsel dakujem za odpoved. Ano, priroda lieci.a niekedy je tazke si priznat, ze je to v hlave.

jenny43
autor
11. okt 2021

@rubinka zacalo mi to pred osmimi rokmi, vyhoretim.dlhodobym stresom.bola mi pichnuta injekcia na vyvolanie menzesu, ktory mi meskal. A uz to islo..nespavost,unava,depresie,pridali sa nutkave myslienky.

rubinka
11. okt 2021

@jenny43 - Deti nemáte?

jenny43
autor
11. okt 2021

@rubinka mam, dcerku v puberte

sida447
11. okt 2021

@jenny43 ahoj, ja mam depresie a nutkave myslienky uz 13 rokov, viem o com hovoris :(

wetsel
11. okt 2021

@jenny43 Len práve to priznanie a uvedomenie si toho je prvý krôčik k vyliečeniu. Držím place aby to prešlo, aby si bola šťastná. 🙂

jenny43
autor
11. okt 2021

@sida447 ahoj.aj sa liecis liekmi?ja som brala ad pred osmimi rokmi, ale nepomahali, bola som po nich otapena, tak som vysadila a az teraz si priznavam, ze to je v hlave. Snazim sa prenastavit mysel, nerypat sa moc v tom, no zaroven pokecat s niekym kto chape 🙄

janka_23
11. okt 2021

@jenny43 mne veľmi pomohla psychologička. Mala som aj liečbu, ale lieky problém neriešili. Zato psychologička áno. Doteraz ľutujem, že som za ňou nešla skor

sida447
11. okt 2021

@jenny43 Nechcem vyzniet že preferujem len liecbu liekmi, ale tie mi doslova zachranili zivot, inak mam velmi silne nutkave myslienky, roky som chodila na terapie, vedela som, ako s nimi pracovat, ale nikdy som sa ich nedokazala zbavit. Cele roky som brala paretin v roznych davkach, depresia, uzkosti ustupili ale myslienky som stale mala. Ja som za tie roky uz tolko s tymito diagnozami prezila-knihu by som mohla napisat. Az po nasadeni anafranilu-ktorý je nenahraditelny pri liecbe nutkavych myslienok som zazila nieco neuveritelne, zrazu po 13 rokoch myslienky nemam a to som zila cele tie roky s milion vtieravzmi myslienkami za den, kto nezazil, nepochopi, za mna teda len lieky....

jenny43
autor
11. okt 2021

@janka_23 urcite zavisi aj od toho, aky dobry psycholog je.navstevovala som psychologicku, vsetko som ovladala-teoreticky, no prakticky to neslo. Ale kazdy sme iny, a tesim sa s tebou, ze ti psychologicka pomohla.

janka_23
11. okt 2021

@jenny43 ďakujem. Ani mne to spočiatku nešlo, ale je to dlhodobá práca na sebe. Ona mi ukázala rôzne techniky a pomalými krokmi som to zvládla. Držím palce 😉

jenny43
autor
11. okt 2021

@janka_23 das prosim kontakt?ano, je to dlhodoba praca.

katulastraka
11. okt 2021

@jenny43 Mozem sa opytat, ake su to nutkave myslienky?

jenny43
autor
11. okt 2021

@sida447 v prvom rade som rada, ze ti liek zabral. V druhom rade viem, ze lieky to utlmia a nevyriesia. Sama uz vaham ako postupovat . Dala som dokonca vypoved v praci, lebo som nedokazala obsediet za pc.teraz ma caka nova praca.ano, ako pises, kto nezazije, nepochopi. Preto pisem tu, aby som rodinu kazdy den od rana neobtazovala tym istym stazovanim sa dokola 🤷‍♀️

jenny43
autor
11. okt 2021

@katulastraka nezelane, plne strachu, uzkosti obavy o svoje zdravie.aby clovek ich potlacil, robi rozne ritualy. Ja neobsedim a stale upratujem.

sida447
11. okt 2021

@jenny43 Ako hovoris, teoreticky o tom viem vsetko, len v praxi sa toho neslo zbavit. Podla toho co pises uz to trva nejake roky, ochorenie je chronifikovane, podla mna s tym clovek bude bojovat cely zivot, raz lepsie, raz horsie. Za tie roky mam aj nejakych znamych obsedantov...ja som si nevedela ani predstavit ake by to bolo zit bez myslienok, ja som teraz v tomto smere zdrava-pre mna je to neuveritelne. Neverila by si ake myslienky som vseliake mala-ja som nemohla chztit ani papier do ruk, akykolvek textil, ceruzku, hrncek a kooopec ineho a s tymto som zila-hroza. Ale ked budes chciet vediet viac, tak prosim cez ip.Drz sa

rubinka
11. okt 2021

@jenny43 - Upratuješ no tak to je ten lepší prípad asi. No neviem ale moja skúsenosť je taka že Boh je najlepší lekár na také prípady. On vytiahol z prázdnoty a temnoty nejedného človeka.

ivangeline
11. okt 2021

Psycholog! Odporucam. Mavam depresivne epizody ale vdaka psycho a kniham a priznaniu si mnohych veci ich zvkadam lepsie. 🙂 Je to fakt o nastaveni mysle a o metodach na potlacenie alebo prevenciu. ;)

jenny43
autor
11. okt 2021

@sida447 ano, je. 8rokov.byva horsie, byva lepsie.verim ti... Ja ked som sa napr.s niekym rozpravala, bolo citit zo mna strach, neistotu a pomedzi rozhovor sa mi vynarali vselijake ine nutkave myslienky. Akoby som rozmyslala za dvoch.to som rada, pocuvaj, to by bolo fajn, mat nejakych znamych obsedantov aspon by na mba nepozerali, ze co ma,, vyplo,, 🙄🤔

janka_23
11. okt 2021

@jenny43 neviem ci ti to pomôže, je to Dr. Valova a pracuje na Sliaci