icon

Depresia a psychológ

11. júl 2023

Mala som ťažšie obdobie práca, 2 pubertaci mám 42 r vydatá.Zacala som sa cítiť zle roztrasena, nervózna, budila sa v noci zo všetkého som mala hneď stres a bolesti brucha, úzkosť.Mam toho dosť v práci, doma deti stále v sebe, s mužom viazne komunikacia.Vyhladala som psychológa chodím na sedenia je to sympatická žena mám pocit ako, by som ju poznala roky.
Bola som na 9 sedení, ale ja sa vôbec necítim lepšie práve naopak po jej otázkach, smerovaniach si myslím, že by som mala zmeniť všetko fungovanie v domácnosti, prácu aj muža😏naposledy povedala, že depresiu asi chcem mať, lebo sa nikam neposuvam a takto môžem k nej chodiť 3 roky.Diagnostikovala to ako miernu depresiu psychiatra zatiaľ neodporúča.
Ja neviem čo mám zmeniť som ako na kolotoči, ktorý sa krúti a nejde zastaviť, ale vadí mi a neviem ho ukocirovat ani vystúpiť, ani zmeniť smer.
Deti stále do seba zaparajú mám 2 baby 12-15 r požadovacne vedia byť milé len, keď niečo potrebuju.Doma pomôžu majú povinnosti.Muz prichádza z práce zásadne nahnevaný, unavený do toho doma oni dve po pol hodine ako sme všetci doma sme všetci pohádani😝cítim sa na h....o deti sú radi, keď má nevidia, muž si zapne TV, alebo ide so psom.Ked sa vymyslí spoločný program

pribinak
11. júl 2023

Psychologicka má pravdu. Pokial niečo nezmeníš tak k nej mozes chodiť aj 100 rokov

Niečo zmeň. Napr dobre sa pohladaj s muzom a vysvetli mu, že ty si jeho manželka a nie niečo na com si ventiluje nervy

autor
11. júl 2023

Zásadne aspoň 2 ľudia majú problém.Mam pocit, že čokoľvek sa spravi, vymyslí, uvarí nikdy nie je dobre.Ked idem po svojom cvičiť ani to ma už nenapĺňa radosťou.Citim sa využitá ako matka, manželka každý by len bral a žiadny vdak.Nie som prehnane starajuca sa mám aj svoj život cvičím pilates, chodím so psom na cvicak, ale nič nie je dobre.Stale vidím niekde frflajuce tváre.V práci šéf, doma ostatní.Neviem čo mám zmeniť a psychologicka ma stále tlačí do zmeny cítim to z nej.Muz kapitola sama o sebe nie je zlý, ale bez emócií, workoholik žijúci pre prácu , ale to som tolerovala a vedela do čoho idem.
Cítim prazdno a vidím ako sa nasa rodina rozpadá.Jedna ide von, druhá ku kamarátke, muž v práci či so psom.Chyba mi spoločný čas s babami ako sme mali smiech nie urážky, toto mi treba kúpiť, toto vybaviť.psychologicka mi povedala, že mám syndróm prázdneho hniezda a bojím sa byť sama s mužom a má pravdu.Ved nás tie deti aktivity stmelovali a zrazu si ide každý svojim smerom a nikto sa nepýta čo chcem ja.
Som tak frustrovaná, že prvý x premýšľam, že pôjdem s rozvedenou kamarátkou na týždeň na turistiku a nie dovolenku s rodinou.
Na to mi muž povedal, že sám určite k moru s babami nepôjde a mám ísť k psychiatrovi, lebo psychológ mi škodí.Ze som na tom ešte horšie ako, keď som začala chodiť.

autor
11. júl 2023

@pribinak on sa neventiluje na mne.To ide jedno s druhým baby dnes striekali psa hadicou, druhá nezatvorila terasové dvere a všade vo vnútri labky.Prisiel a hneď, že čo sme robili do toho sa jedná hádala s druhou, že ide von na kolobežke, prečo sme nekúpili melón ja nejdem nech ide ona a plesne dverami, tie baby sú ako 5 malých detí.
Ja unavená z práce zastupjem aj za kolegyňu a skončilo to hadkou každý s každým.
Neviem čo mám zmeniť čo im mám zapchat ústa?
Jedna druhej berú oblečenie, vonavku cirkus od rána.Volaju mi do práce a sťažujú sa jedna na druhú.Muz príde domov a chce kľud, lebo cestoval z východu a na to povedal, že mal tam radšej zostať 3 dni a neponáhľať sa domov.Starsia chce zostať u babky a odmieta ísť s nami k moru.Doma ju nenechám v žiadnom prípade s babkou.Byva o pár blokov ďalej od nás.Tak čo mám zmeniť???
Stiahla som sa a všetko išlo doma k horšiemu, keď sa starám ešte horšie, lebo mám dať pokoj.

marion30
12. júl 2023

Chcelo by to nájsť si životný smer.depresia je obvykle z pocitu že sme niečo nezvládli
Čo je to nezvládnutie u vás?

lenusiatko
12. júl 2023

Podla mna by ste mali ist k psychologovi vsetci a nie je to ziadna hanba. S detmi by som isla na spolocnu rodinnu terapiu. Ja sa tiez chystam, ale preto, ze dcera je autistka a syn ju nevie pochopit, takze su vkuse v sebe. Psycholog ich nasmeruje spolu vychadzat, aj ked toto je tazky vek na dobre vztahy. Ked su obidve deti v puberte, je to zlozite, ale najdu si k sebe cestu. Manzela by som tiez stiahla na par sedeni, nech sa uvedomi, ci chce do smrti sediet v praci a hrat sa na karieru, alebo aj ma este zaujem o rodinny zivot. Preco by si sa mala iba ty menit? Kazdy musi urobit kus svojej prace, aby ste spolu fungovali. A syndrom prazdneho hniezda byva, ked sa deti odstahuju, co je dnes okolo 30, takze este 15 rokov asi budu doma. A na dovku bez nich by som kludne isla.