icon

Dlhodobé úzkosti telesne príznaky

Dnes o 16:24

Ahojte priatelia,
chcem sa vám zveriť a zároveň aj pohľadať a pochytať rady od vás, ak si tým tiež prechádzate alebo ste si tým prechádzali.

Približne pred tromi rokmi som začal pociťovať prvé úzkosti po mojom prvom tetanickom záchvate, ktorý prišiel bez zjavného dôvodu. Prvý rok bol veľmi ťažký – záchvaty som mával takmer každý týždeň, sprevádzali ich veľmi silné úzkosti, panické ataky a nekonečný kolotoč doktorov, pri ktorých sa nič nezistilo. Bol som liečený u neurológa a približne po roku mi diagnostikovali aj histamínovú intoleranciu (HIT).

Posledné dva roky sú pre mňa najväčším problémom telesné príznaky – kolapsy, stála ospalosť, kŕče v celom tele, zatrhávanie svalov, silné úzkosti a nervozita. Napríklad keď ležím a postavím sa, zovrie mi žalúdok, búši mi srdce a objaví sa úzkosť. Bojím sa šoférovať, hoci som to kedysi miloval, a vyhýbam sa spoločenským akciám, pretože mám pocit, že hneď začnem odpadávať, brnia mi nohy a sú veľmi slabé.

Posledný rok skúšam liečbu u psychiatra, zatiaľ mi však štyri druhy liekov nesadli a teraz idem skúšať piaty. Mám však obavu, či mi dlhodobé úzkosti, ktoré prežívam celé tie roky, nemôžu nejako ublížiť, a či vôbec nájdem niekoho, kto si týmto prechádza alebo prechádzal a dokázal sa z toho dostať.

Za každú radu vám veľmi pekne ďakujem a prajem vám krásny večer.

anonym_dfa0c5
Dnes o 17:43

@anonym_autor ja som si tym prešla, pomohol mi psychiater, antidepresíva ale aj moja zmena zacala som športovať, chodim medzi ludi, castejsie von a hladala radost aj v malickostiach dnes uz bez liekov fungujem 🙂 Obcas úzkosť pride ale ako pride tak rychlo aj odide drzim palce chce to cas