icon

Efektívne možnosti liečby depresie bez antidepresív

4. feb 2026

Dobrý deň. Mám depresiu. Nič ma nebaví, nevládzem,nechutí mi jesť, som veľmi unavená, schudla som, nič ma nezaujíma. Aké sú možnosti liečby? antidepresíva mám ale veľmi mi zaťažujú žalúdok a ja mam momentálne zápal, liečim sa u gastroenterológa, užívam lieky aj na žalúdok. Doktorka mi dala Dulsevia 30mg po ktorej som vracala a stav sa mi rapídne zhoršil a podráždil sa mi žalúdok. Viem že antidepresíva treba užívať dlhodobo aby sa stal zlepšil. Viete mi poradiť aj inú liečbu? okrem spánku, pohybu, športu, a zdravej stravy?😞😞😞Som zúfalá a nemám chuť žiť.

anonym_633cbf
4. feb 2026

jedine k lekárovi aby zmenila liečbu. máš lieky od odborného lekára žiadne babské rady tu nepomôžu.

anonym_fe9927
4. feb 2026

Čo ťa dostalo do tohto stavu?

patrike
4. feb 2026

V takom stave len lekari, narusenu chemiu mozgu ti nejake babske rady do poriadku nedaju. Antidepresiv je vela druhov, jedny ti urcite sadnu a bude dobre.

autor
4. feb 2026
@anonym_fe9927

Čo ťa dostalo do tohto stavu?

@anonym_fe9927 Neviem. Smrť blízkej osoby, depresívne počasie

autor
4. feb 2026
@patrike

V takom stave len lekari, narusenu chemiu mozgu ti nejake babske rady do poriadku nedaju. Antidepresiv je vela druhov, jedny ti urcite sadnu a bude dobre.

@patrike Ďakujem. Len sa bojím že teraz budem musieť 10 druhov skúšať, a k Dr. je dlhá čakacia doba

anonym_633cbf
4. feb 2026
@anonym_autor

@patrike Ďakujem. Len sa bojím že teraz budem musieť 10 druhov skúšať, a k Dr. je dlhá čakacia doba

@anonym_autor zavolaj lekárke a sestričke opíš ako ti je.

bielasovicka
4. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor mne napr. pomohli hneď prvé čo mi dal Dr.

autor
4. feb 2026
@bielasovicka

@anonym_autor mne napr. pomohli hneď prvé čo mi dal Dr.

@bielasovicka Ano ale ja mam zapal pažeráka a citlivý žalúdok a tieto AD zaťažujú žalúdok.

lenusiatko
4. feb 2026

Povedz psychiatrovi presne, co ti je, dones mu spravu od gastro dr., dnes uz existuju desiatky AD, mohol by ti trafit tie spravne. Drz sa.

autor
4. feb 2026
@lenusiatko

Povedz psychiatrovi presne, co ti je, dones mu spravu od gastro dr., dnes uz existuju desiatky AD, mohol by ti trafit tie spravne. Drz sa.

@lenusiatko Ďakujem

anonym_541f67
4. feb 2026

Uplne v pohode ti psychiater lieky zmeni, mne menili uz dvakrat. Neexistuje idealna liecba, ktora kazdemu zaberie a kazdemu je z nej dobre. Takmer vsetky AD maju efekt tak u 50 % ludi, urcite sa najde taky liek alebo kombinacia, co ti sadne a bude ti lepsie a budes to dobre znasat. Keby bolo najhorsie, nechaj sa hospitalizovat, neboj sa toho.

autor
4. feb 2026
@anonym_541f67

Uplne v pohode ti psychiater lieky zmeni, mne menili uz dvakrat. Neexistuje idealna liecba, ktora kazdemu zaberie a kazdemu je z nej dobre. Takmer vsetky AD maju efekt tak u 50 % ludi, urcite sa najde taky liek alebo kombinacia, co ti sadne a bude ti lepsie a budes to dobre znasat. Keby bolo najhorsie, nechaj sa hospitalizovat, neboj sa toho.

@anonym_541f67 Ďakujem. Ale bojím sa že mi z toho bude zle😞Som citlivá. Skúsim ešte si liek dať po jedle ale bojím sa že zase budem vracať a týžden mi bude zle..Mam termin u psychiatra tak jej to poviem

anonym_f9275e
4. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_541f67 Ďakujem. Ale bojím sa že mi z toho bude zle😞Som citlivá. Skúsim ešte si liek dať po jedle ale bojím sa že zase budem vracať a týžden mi bude zle..Mam termin u psychiatra tak jej to poviem

@anonym_autor keď nič neješ samozrejme, že nemáš energiu, si unavená a začína sa to prejavovať na psychickom zdraví. Máš scvrknutý žalúdok v kŕčoch, bolí ťa a preto ti nechutí jesť, chýbajú ti živiny, minerály, vitamíny...
Uvar si kuraciu polievku so zeleninou pomixuj a popíjaj po dúškoch zo šálky. Kúp si v lekárni elektrolyty, uvoľnia v tele napätie a depresie.

autor
4. feb 2026
@anonym_f9275e

@anonym_autor keď nič neješ samozrejme, že nemáš energiu, si unavená a začína sa to prejavovať na psychickom zdraví. Máš scvrknutý žalúdok v kŕčoch, bolí ťa a preto ti nechutí jesť, chýbajú ti živiny, minerály, vitamíny...
Uvar si kuraciu polievku so zeleninou pomixuj a popíjaj po dúškoch zo šálky. Kúp si v lekárni elektrolyty, uvoľnia v tele napätie a depresie.

@anonym_f9275e elektrolyty si davam aj magnosolv

anonym_f9275e
4. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_f9275e elektrolyty si davam aj magnosolv

@anonym_autor je to len doplnok stravy, musíš jesť.

bielasovicka
4. feb 2026
@anonym_autor

@bielasovicka Ano ale ja mam zapal pažeráka a citlivý žalúdok a tieto AD zaťažujú žalúdok.

@anonym_autor aha, chápem