Endodoncia - rozostup medzi zákrokmi
Ahojte,
je mozne robit endodonciu, AJ definitivne zaplnenie kanalikov na jeden x ked SA otvori zub? Alebo Tam musi byt rozostup?
@terezka2233 mne hovoril, ze keby mi to robil, tak na dva tyzdne sa dava vlozka a potom sa to vyplna
@terezka2233 je tam zápal? Ak áno,tak nedá sa. Ale počula som len o prípadoch na viackrat
@jane1987
@veronika_sk000
@nelca0510 HM....no Lebo vvutorok mi ho otvoril urobil endo, a dnes to iste a rovno vypln... Povedal, ze ich Len potrebujem viac roztiahnut... V utorok cez jeden nevedel prejst... A zapal tam bol velky plus AJ kost s amusi day dokopy.. ze o Pol roka rtg a ked dobre tak mozeme.dat korunku... A to bol sukromnik... Tak dufam, ze to Bude ok, Lebo som si zaplatila
@terezka2233 ja som bola na endo na 8x, stále to trvalo min 1,5h a na 9x mi to už vyplnila a uzatvorila
@terezka2233 koľko si platila a koľko koreňový zub? Mne zubár hovoril, že najlepšie je to robiť naraz, tak neviem....asi každý zubár má svoj postup
@janka1011 v utorok 60 a vcera 125... Tak chvalabohu.. dufam, ze to Bude dobre..Este to je citlive.. a caka ma to Este v 4 zuboch asi
@terezka2233 no ak si tam mala veľký zapál, ktorý išiel aj do kosti, no boh ťa ochranuj, pri 4 kanálikovom zube je veľká šanca neúspechu to robenia bez mikroskopu resp. na slepo. Náročný zákrok robený amatérsky. Dobre sa ohrozuješ. Zmeň zubára za kvalitného.
@gemerka17 to bolo v sukromnejnambulancii... Pouzil mikroskop raz... No ved uvidime
@terezka2233 každý zubár je súkromný, rozdiel je len to či má zmluvy s poisťovňou alebo nemá. (Napriek tomu cenníky môžu mať rovnaké, nikto zubárov nekontroluje koľko si vypýtajú to je len na nich). Je dobré keď použil mikroskop, väčšia šanca na úspech. Ak si platila len 200 e, tak je to super cena. K tvojej otázke. Sú 2 postupy, niekto robí všetko naraz (to je aj na cca 3 hodiny) a iný na viac sedení (2-3, po cca hodine). Keď je to na viac sedení, zubár si vie odsledovať ako sa zub správa a či je už ok, ak predtým bolel a až potom zapĺňa alebo znova čistí. Ja som mala rozostup aj cca 2 mesiace.

@terezka2233 moze- nemusi. Zalezi od zubara a techniky