Existujú spôsoby, ako zvýšiť inteligenciu?
Skúšal si niekto nejakým spôsobom cielene navýšiť svoje IQ ? Viem že ide hlavne o vrodenú predispozíciu, ktorá určuje či si múdry alebo tupec, ale dá sa s tym v dospelosti aspoň trošku pohnúť s nejakými špeciálnymi praktikami? Pripadám si že som strašne tupý, nemám ani odvahu si urobiť IQ test 🤣... som taký nijaký. slabá pamäť, pomalosť, nesústredenosť, pomalé učenie... no je toho veľa a stále mi to vrtá v hlave.
Skutočne tupí ľudia si málokedy priznajú , že sú tupí. Takže si na tom celkom fajn 🙂
Áno si najtupejší tupec, akého som v tejto tupej krajine videl. Niet ti žiadnej pomoci. 😂
Hlupy clovek netusi, ze je hlupy a ma sa za mudreho.
Mudry tusi, ze nech by robil cokolvek, nikdy nebude dost mudry, aby dokonale vsetkemu rozumel, i ked uz rozumie mnohemu. Cizi sa preto hlupy.
Kedze si uvedomujes, ze toho vela nevies a mas sa za hlupeho, tak to zle nebude.
Potrebujes akurat rozvijat mozog. Ucit sa vstrebavat informacie rychlo a ucinne (rychle ucenie a pamat). Potom postreh, vsimavost. Vnimat detaily.
Aby si mal dostatok vedomosti a informacii vyhodnotit, ako sa v roznych situaciach vynajst a adaptovat. To je znak inteligencie, pretoze to znamena, ze prezijes.
Nepotrebujes test. Nepotrebujes vediet, kde v tabulke si. Staci ti vediet, kam si sa az dostal.
Áno ten u psychologa by mal byť dosť presný. Len je rozdiel, v akom rozpoložení ho robíš. Pokial tam ideš nevyspany a permanentne znechutený a frustrovaný - budú výsledky skreslené. Ja keby ho robím pi týždennej chorobe deti aj seba, tak haleluja!
Tam by mi snáď aj reštaurácia vyšla, to dobrý z nema je nič!
Pokial nemáš čo stratiť, budeš vyspany, celkom v pohode, doplnené vitamíny a minerály! - tak len chod. Adpom zistíš, že také zlé to s tebou vôbec nie je 🙂 A ako tu už niekto napísal- veru skutočný tupec si myslí skôr o sebe aký je veľmi rozumný! A ze by priznal svoje nečistoty?? Ani za živý svet!
Zdravo sa stravuj, maj dostatok fyzickej aktivity, pohyb na čerstvom vzduchu, vzdelávaj sa, absolvuj nejaké kurzy v oblasti, ktorá Ta baví. Veľa čítaj, vyberaj si spoločnosť, ktorá Ti niečo dá, bude pre Teba prínosom. Ak si tupec, si tupec. S tým veľa nespravíš. Ale je toho strašne veľa, co Ti môže rozšíriť obzory. A hlavne, odlož mobil a vypni MK. Tu Ti IQ neporastie.
slabá pamäť, pomalosť, nesústredenosť, pomalé učenie... no je toho veľa a stále mi to vrtá v hlave. Toto vsetko predsa nie je o zvysovani IQ. Nema to ani s IQ nic spolocne. Ak sa potrebujes ucit alebo viac sustredit dopraj si dostatok spanku (mozno potrebujes 8-9 hodin), ziadne cigarety, ziaden alkohol, vyluc sladkosti. Zdrava a vyvazena strava a dostatok cerstvych vitaminov, kazdy den pohyb (ak necvicis tak aspon 45 min. prechadzka za kazdeho pocasia- dobre ked riadne fuka a leje tak asi nie ale doma ci pocvicit vies). Na sustredenie a lahsie zapamatanie si skus kupit vitaminy z rastliny ginko. Netreba prehanat. Pozor na davkovanie. Do stravy zarad zemiaky, brokolica, ryby, vajicka. Zrejme potrebujes pozitivnejsi postoj k zivotu - najdi si nieco zaujimave na citanie a denne si aspon 15 minut citaj. Este by si sa mal spytat odkedy toto na sebe pozorujes. Ci je to len docasne (prichodom zmeny pocasia ? - ak ano, kup si aj kvapky vitaminu D) alebo je to dlhodobejsie. Treba rozmyslat a patrat, kde nastala zmena. Ziaden zazrak na rast IQ neexistuje.
Si ešte mladý. Ešte nevieš čo chceš od života. Preto sa ti zdá ze si "tupý". Mimochodom, ako sa dá cielene navýšiť IQ?

Na tupca mas podozrivo dobru gramatiku, takze take zle to s tebou nebude…