icon

Hľadám podporu pre psychické zdravie a samotu

28. nov 2023

Ahojte, prichádzam si sem po radu. No neviem ako by som začala. Som matka, slobodná? Ani neviem. S priatelom sme sa rozišli kusok pred pôrodom nakolko naše názory na život ako rodičia sa diametrálne rozchádzali a otecko neskor ani nejavil záujem byť hociakým spôsobom v našom živote. Rok a pol som sa starala živila a vychovávala dieťa sama. Potom sa teda otecko začal zaujímať a nechcela som tomu brániť tak som s tým súhlasila, čiže teraz sme okej snažíme sa obnovu nášho vzťahu ak sa bude dať, ikeď stále žijeme zvlášť. Ale v poslednej dobe cítim že je toho na mňa extrémne vela. Stále som sa snažila byť silná a zvládať všetko pre moje dieťa a asi som zanedbala svoje psychické zdravie a cítim že sa mi všetko sype na hlavu. Stále som na všetko sama no teraz si to extremne pripúšťam, je mi smutno z toho. Cítim sa ako by som bola zaseknutá na jednom mieste, každý deň a noc je to stále to isté dokola. Akoby zomňa vyšumel ten šmrnc stále som len zamyslená a uvedomujem si to že ani mojmu dieťaťu neviem dať niekedy tolko pozornosti ako pred tým a nenávidím sa za to. Stále som nervozna, jednoducho všetko sa mi teraz zosypalo naraz na hlavu a akosi nezvládam tú situáciu. A neviem ako sa pohnúť, neviem či to riešiť s psychológom alebo počkať až to prejde same neviem vobec😔 ospravedlňujem sa za výlev, ja som len myslela že možno sa tu najde maminka ktorá na tom bola podobne a mohla by mi poradiť ako ďalej.

andreatytler
28. nov 2023

Nie je nahodou ta narusena psychika koli snahe o obnovu vztahu s ex? Na jednej strane chces, ale tvoje podedomie sa tomu brani.

terezka1947
28. nov 2023

Nežijete spolu,si na dieťa sama,tak ako ten vzťah dávate dokopy? Otec dieťaťa s výchovou,starostlivosťou pomáha,či mu ide iba o ľahko dostupné intímnosti s tebou?

tttbb
Autor odpoveď zmazal
autor
28. nov 2023

@andreatytler ja si to naozaj neviem vysvetliť, možné to je.

@terezka1947 napísala som že obnova vzťahu ak sa bude dať. Zatial si spolu vychádzame ako dvaja dospelý ludia. Tu sa jedná o malú nie o nejaké intímnosti. So starostlivosťou aj finančne pomáha.

andreatytler
28. nov 2023

Ak ti to uz prerasta cez hlavu ze to vplyva na tvoje kazdodenne aktivity, tak urcite chod k psychologovi. Da sa ti spat v noci, nerusi ti to spanok?
Mne niekedy pomoze si myslienky zapisovat aby som si ich utriedila. Proste ked sa necitim dobre a neviem to riesit, taksi vyclenim tichu chvilku a vsetko co ma napadne zacnem zapisovat (alebo ak ma prepadne nejaka dolezita myslienka pocas dna, tak aj tu si zapisem). Len tak nekontrolovatelne nechavm myslienky plynut a po par dnoch sa mi to celkom pekne utrasie a mam v tom jasno.
Podla mna to musi byt neskutocne vycerpavajuce byt slobodna mama, hlavne koli tomu psychickemu tlaku ze si na vsetko sama a nemozes sa na nikoho spolahnut. Doteraz si to brala ako nevyhnutnost, ale zrazu prisiel do vasho zivota ex a tak uz nie si na veci sama ale zaroven si uvedomujes ze v normalnych vztahoch je ten par spolu kdezto u vas stojite na opacnej strane barikady a tym padom si nemozes dovolit ten luxus a spolahnjut sa na neho na100%. A to ti chyba.