icon

Hnačka trvajúca už viac ako týždeň

olinka1706
23. feb 2026

Dobrý deň prajem, Ahojte,
prosím, potrebovala by som radu, resp. možno niečo, čo som ešte nevyskúšala. V prvom rade viem, že podobných tém je tu už dosť, ale ani v úplne jednom som sa nenašla, resp. nič nefungovalo. Už asi týždeň a pol ma trápi pretrvávajúce asi skôr preháňanie, ale že úplne po všetkom a najmä hneď po ráne, keď vstanem. Raz ma dokonca tak prehnalo, že zo mňa tieklo, ako mi začalo byť teplo a zle. Užívala som už týždeň Diosmectite, len veľmi málo pomohlo a k tomu s odstupom Hylak + ďalšie probiotiká, ktoré bežne používam, keď mám tráviace problémy. Deň predtým, ako mi začalo toto preháňanie som bola na gastre, tam mi zobral krv na lepok, IgA a histamín, laktózu už mám dlho, na to si dávam veľký pozor. Na výsledky čakám a na ,,hadicu" idem 3.3. Neviem, čo už dovtedy viac robiť. Jedlo len sucháre, ryža a pod., aj tak mi je po všetkom zle, predtým ma zase trápilo nafukovanie taktiež po všetkom. Najväčšia sila bola, keď mi takto zostalo zle a prehnalo ma aj po Acidku bezlaktózovom (aj týmto som sa snažila dostať do tela nejakú probiotickú kultúru, aj keď som si tým asi ešte viac uškodila, neviem). Potom som už z toho aj v strese, lebo už fakt neviem, čo s tým. Tlak aj teplotu mám ok, aj keď túto noc som mala takú nejakú vnútornú zimnicu alebo ako to nazvať. Rovnako ma už asi 3 mesiace bolí chrbát v driekovej oblasti, keď som dlho zohnutá, ale na neuro idem až 19.3. a ostatní lekári mi tvrdia, že to teda súvis s tým mať nemôže. Obvodnú lekárku od marca mením, lebo k nej sa dostať je umenie, navyše len objednaní, a keď som tam už bola, tak mi brucho ani len nepozrela. Teraz mám druhý deň Tasectan, ale ani ten nejako moc nezaberá. Viem, že už aj psychika robí svoje, lebo neviem, čo mi je, ale možno si niekto niečím podobným prešiel/prešla, tak budem rada za pomoc, rady. Ďakujem

anonym_dd5178
23. feb 2026

@olinka1706 uz davno si mala ist k lekarovi. mozno daka viroza. mozno ine. nech zoberie krv a stolicu, crp
chrbtica zvykne z pankreasy a zlcnika boliet. drzim palce.

olinka1706
autor
23. feb 2026

@anonym_dd5178 Ďakujem, len po lekároch chodím asi už mesiac a zatiaľ nič :/

anonym_dd5178
23. feb 2026
@olinka1706

@anonym_dd5178 Ďakujem, len po lekároch chodím asi už mesiac a zatiaľ nič :/

@olinka1706 sono brucha ct krv stolica moc nic? tie bolesti krizov byvavaju pri pankrease a pri zlcniku. aj hnacka pri pankrease. ale mozno mas ozaj len virozu a mas to neurologicke. plus stres robi svoje, stolica ma klasika hnedu farbu?

olinka1706
autor
23. feb 2026
@anonym_dd5178

@olinka1706 sono brucha ct krv stolica moc nic? tie bolesti krizov byvavaju pri pankrease a pri zlcniku. aj hnacka pri pankrease. ale mozno mas ozaj len virozu a mas to neurologicke. plus stres robi svoje, stolica ma klasika hnedu farbu?

@anonym_dd5178 sono brucha ok, krv všeobecná ok okrem tých intolerancií na ktoré čakám, čo sa crp týka, to mám dlhodobo zvýšené (20-30), ale zatiaľ nikto na nič neprišiel a iné prejavy zápalu som nikdy nemala. Urológia ok, CT mi zatiaľ nikto nespravil, čo sa stolice týka, tam som si spravila len sama doma test na helicobactera, negatívny, na kolono som bola 2r dozadu, chodievam pravidelne kvôli rodinnej anamnéze, tam som sledovaná. Áno, áno, stolica má klasika hnedú farbu, raz je vodnatejšia, inokedy trochu tuhšia, ja už ozaj neviem...ale dnes budem volať na gastro, nech mi aspoň poradia, čo s tým do budúceho týždňa, lebo už sama neviem, čo by som si na to dala

anonym_dd5178
23. feb 2026
@olinka1706

@anonym_dd5178 sono brucha ok, krv všeobecná ok okrem tých intolerancií na ktoré čakám, čo sa crp týka, to mám dlhodobo zvýšené (20-30), ale zatiaľ nikto na nič neprišiel a iné prejavy zápalu som nikdy nemala. Urológia ok, CT mi zatiaľ nikto nespravil, čo sa stolice týka, tam som si spravila len sama doma test na helicobactera, negatívny, na kolono som bola 2r dozadu, chodievam pravidelne kvôli rodinnej anamnéze, tam som sledovaná. Áno, áno, stolica má klasika hnedú farbu, raz je vodnatejšia, inokedy trochu tuhšia, ja už ozaj neviem...ale dnes budem volať na gastro, nech mi aspoň poradia, čo s tým do budúceho týždňa, lebo už sama neviem, čo by som si na to dala

@olinka1706 tak je dobre, no uvidis, krce nemas? muz ma Laktozovu intoleranciu, tam caste hnacky

olinka1706
autor
23. feb 2026
@anonym_dd5178

@olinka1706 tak je dobre, no uvidis, krce nemas? muz ma Laktozovu intoleranciu, tam caste hnacky

@anonym_dd5178 ani nie, ja mám tiež laktózovú intoleranciu asi už 16 rokov, preto si dávam pozor a jem len bezlaktózové veci alebo si dávam predtým laktázu, len bolo veľmi zvláštne, že v sobotu som si dala bezlaktózové Acidko a teda, prišlo mi po ňom fakt nevoľno, aj na hnačku a to sa mi po ňom fakt nikdy nestalo, tak som sama zvedavá, čo to nakoniec bude, Ja osobne tipujem iný druh intolerancie, prípadne možno IBS, alebo ozaj tá črevná viróza, len či by to tak dlho bolo a trvalo, no....záhada toto

anonym_dd5178
23. feb 2026
@olinka1706

@anonym_dd5178 ani nie, ja mám tiež laktózovú intoleranciu asi už 16 rokov, preto si dávam pozor a jem len bezlaktózové veci alebo si dávam predtým laktázu, len bolo veľmi zvláštne, že v sobotu som si dala bezlaktózové Acidko a teda, prišlo mi po ňom fakt nevoľno, aj na hnačku a to sa mi po ňom fakt nikdy nestalo, tak som sama zvedavá, čo to nakoniec bude, Ja osobne tipujem iný druh intolerancie, prípadne možno IBS, alebo ozaj tá črevná viróza, len či by to tak dlho bolo a trvalo, no....záhada toto

@olinka1706 crevna mne trva aj tyzden uplne kludne.

nikoleta2010
23. feb 2026

@olinka1706 Smecta je dobrá na zastavenie hnačky a piť veľa vody,čierny čaj a z jedál iba sucháre,ryžu,banány,biele mäso kuracie a piškóty treba jesť

olinka1706
autor
23. feb 2026
@nikoleta2010

@olinka1706 Smecta je dobrá na zastavenie hnačky a piť veľa vody,čierny čaj a z jedál iba sucháre,ryžu,banány,biele mäso kuracie a piškóty treba jesť

@nikoleta2010 ďakujem pekne za odporúčanie 🙂 dnes som si bola opäť kúpiť smectu, farmaceutka mi povedala, že ju kľudne môžem ešte brať, kým opäť nepôjdem na gastro, tak super 🙂 a áno, snažím sa piť veľa vody a jem v podstate naozaj všetko len toto, čierny čaj som si dnes kúpila a ževraj pomáhajú aj čučoriedky, tak som si ich tiež pribalila v obchode, tak hádam sa to upokojí