Hrča na ruke po odbere krvi
Ahojte včera som bola na odber krvi a v ten deň sa mi urobila taká väčšia hrča na tom mieste teola bola aj bolela na dotyk dnes už ju mám vstrebanu už len jemnulinko cítim a mám modrinu je takýto stav normálny ? Nemôže putovať zrazenina po tele ? Strašne sa bojím o týždeň mám operáciu
To ti prvy krat v zivote brali krv? Ako si predstavujes, ze by to putovalo po tele? 😀
Je normalne, ak si to miesto ihned po odbere poriadne nepritlacis, ostane ti hrcka a nasledne modrina kludne aj par dni.
@katika1811 ach, keby si videla moju ruku raz po darovaní krvi, keď mi asi praskla žila a mala som modrinu, podliatinu od lakťovej jamky cez celé predlaktie 😃 ale k veci, modrina po odbere zvykne byť, keď si zle alebo slabo pritlačila vpich.. nič sa ti nestane...
Po odbere je potrebne miesto vpichu drzat tlakom aspon 5 min, vela pacientov toto vobec nedodrziava,ma to svoj vyznam

@katika1811 mas tam uplne obycajnu podkoznu modrinu, ziadne tromby ti po tele neputuju. Praskla zila, krv sa vyliala do okolia, krvne dosticky spravili co mali a zacelili ranu v zile, cez zilu dalej prudi krv ako ma.