Hrčka na štítnej žľaze
Ahoj dnes som si nahmatala takú vacsiu hrčku (proste taky kopček celkom velky), je to v strede hrdla tak hore vysie .. nie som chorá ani nachladnutá ani ma neboli hrdlo.. bojím sa aby to nebolo niečo vážne :(
prosím nerieš dohady tu na koni, okamžite smer obvodná a následne USG. Hlavne ak sa ti ťažšie prehĺta, čo ak je to abces? Ešte dnes to začni riešiť, ja chodím s hrčkou na ORL a tam ma upozornili - ako náhle sa začne zväčšovať, cítiť ju pri prehĺtaní, mám sa okamžite dostaviť do ambulancie.
prosím nerieš dohady tu na koni, okamžite smer obvodná a následne USG. Hlavne ak sa ti ťažšie prehĺta, čo ak je to abces? Ešte dnes to začni riešiť, ja chodím s hrčkou na ORL a tam ma upozornili - ako náhle sa začne zväčšovať, cítiť ju pri prehĺtaní, mám sa okamžite dostaviť do ambulancie.
@martinka17 ano už som boal u lekára zobral mi krv a hneď výmenný lístok na sono ale keďže sa dlho caka tak som sa objednala u sukromnika a termín mam v utorok🙂
Určite treba zájsť na endokrinologiu..Môže to byť iba zväčšená štítna žľaza alebo nejaká cysta.
Určite treba zájsť na endokrinologiu..Môže to byť iba zväčšená štítna žľaza alebo nejaká cysta.
@lesiiaoldi no krvne výsledky mam dobre štítna žľaza úplne v strede v norme ale uvidíme v utorok na sone
Tak baby mam to za sebou, je to cysta mam si to dat vysať u krvného lekára🙂
Krcneho
@majamat ahojte, je to medialna krcna cysta a budú mi to musieť odstrániť aj s časťou jazylky a ešte musím ísť na endokrinologiu ze to mam spojené aj s malou časťou priechod ci co štítnej žľazy... takže musím ísť na endokrinologiu neviete mi poradiť nejakého lekára kde sa necaka pol roka ? Tn kraj .. bojím sa aby mi neodstráni celu štítnu zlazu

treba ísť na endokrinológiu,urobia ti sono a zistia čo to je,väčšinou sú to benígne uzlíky,ale tu na koníku ťažko zistíš dg.