Injekcie na plantárnu fascitídu
Ahoj baby. Prostím vás bol niekto na tých injekciách na bolesť päty. S akým odstupom ste mali tie injekcie? Ja som bola koncom decembra a nezabrali. Ortpéd vraví že musím stále čakať, že je to skoro dať ďaľšiu. No bolí to strašne a už som zúfalá. Prestala som aj toľko chodiť takže ešte aj priberám čo tomu moc nepomáha☹((
@annanoriska prešlo mi to samé asi po trištvrte roku, bez liečby. Na začiatku som tiez prestala vela chodiť, u mňa to vzniklo tým, že som zacala chodiť vela kazdy den, tak som si pretazila nohu. Tiez som zacala priberať, ked som musela prestat chodiť .
@anonym_2b7a1b Tak ja to už mám asi rok. Chodila som kilometre a aj som behávala. Teraz prejsem sotva 2 km a už ledva dojdem domov. Začala som cvičiť, robiť kadejaké zábaly, chladiť a pred vianocami som sa dokopala na ortopédiu. No injekcie nepomohli, bolesť je rovnaká. A to nehovorím koľko vložiek do topánok som nakúpila.
@anonym_2b7a1b Tak ja to už mám asi rok. Chodila som kilometre a aj som behávala. Teraz prejsem sotva 2 km a už ledva dojdem domov. Začala som cvičiť, robiť kadejaké zábaly, chladiť a pred vianocami som sa dokopala na ortopédiu. No injekcie nepomohli, bolesť je rovnaká. A to nehovorím koľko vložiek do topánok som nakúpila.
@annanoriska skus Muay krém z lekárne si vmasirovat parkrat za deň...
a masírovať si chodidlo v tom bode pred a po chôdzi aj bez krému
Razova vlna fokusovana, masaz tenisovou loptickou a vela jogy, 2 roky som sa s tym trapila.
Razova vlna fokusovana, masaz tenisovou loptickou a vela jogy, 2 roky som sa s tym trapila.
@lenusiatko A ta razová vlna ti pomohla? Ja práve zvažujem,že ak nepomôžu ešte raz tie injekcie tak chcem rázovú
@lenusiatko A ta razová vlna ti pomohla? Ja práve zvažujem,že ak nepomôžu ešte raz tie injekcie tak chcem rázovú
@annanoriska na jednu nohu ano, na druhu tak 20%, radialna nie, ale fokusovana.
@annanoriska u fyzioterapeuta si bola?
@annanoriska Mne pomohli dva obstreky.A to som krívala a trpela veľmi dlho v robote a oceľových pracovných topánkach .Už je to dobrých 8 rokov a od vtedy mám pokoj.A predtým vyskúšané všetko a nepomohlo nic.
@annanoriska navštív fyzioterapeuta
@annanoriska ja beriem už 14 sedenie na rehabilitaciach a veru zatiaľ nič možno málinko lepšie inak nič . A to mám aj magnet , aj diadinamik ,ultrazvuk, vibro,tenns aj laser
@annanoriska u fyzioterapeuta si bola?
@rozculena Nie zatiaľ nie. Ďaľší týžden idem zase na druhú injekciu a dr mi povedal že potom začneme rázovú vlnu. No uvidím čo mi povie. Cvičím doma len podľa nejakých videí zatiaľ
@annanoriska Mne pomohli dva obstreky.A to som krívala a trpela veľmi dlho v robote a oceľových pracovných topánkach .Už je to dobrých 8 rokov a od vtedy mám pokoj.A predtým vyskúšané všetko a nepomohlo nic.
@anonym_e2b133 Tak ja dúfam že mi ten druhý tiež pomôže, v utorok akurát idem k dr.
@rozculena Nie zatiaľ nie. Ďaľší týžden idem zase na druhú injekciu a dr mi povedal že potom začneme rázovú vlnu. No uvidím čo mi povie. Cvičím doma len podľa nejakých videí zatiaľ
@annanoriska cvičíš tie špeciálne cviky na to? Mne to pomohlo.
K tomu cviceniu, ak sa cvicia len nejake obmedzene lokalne cviky, tak to nema ziaden ucinok. Ma to suvis s chrbticou, bedrami, kolenami, lytkami, preto mne az joga pomohla, komplet dlhodobe natahovanie fascii.
Ten problém je v dôsledku problémov v chrbtici.
U mna za 3 mesiace bolesti prestali
3x týždenne cvičenie s fyzio s posilke, spevnenie stredu tela
Schudnutie aspoň pár kíl
Menej chodiť tých pár týždňov
Našla som si mimo zdravotnícky systém ultrazvuk a 3x týždenne podľa nastavenia od rehabilitačnej doktorky tuším po 10 minút som si to sama robila tým ultrazvukom. Žiadne injekcie.
@annanoriska cvičíš tie špeciálne cviky na to? Mne to pomohlo.
@rozculena Áno už dlho cvičievam, mám rôzne loptičky, gumu na cvičenie a proste idem stále podľa nejakých videí, no nič žiadna zmena.
@rozculena Áno už dlho cvičievam, mám rôzne loptičky, gumu na cvičenie a proste idem stále podľa nejakých videí, no nič žiadna zmena.
@annanoriska 5.minúta,ja som len toto cvičila.Raz na jednej,potom na druhej nohe a potom spolu.

@annanoriska prešlo mi to samé asi po trištvrte roku, bez liečby. Na začiatku som tiez prestala vela chodiť, u mňa to vzniklo tým, že som zacala chodiť vela kazdy den, tak som si pretazila nohu. Tiez som zacala priberať, ked som musela prestat chodiť .