Je bezpečné prepichnúť fistulu doma?
Je tu niekto kto si to prepichol a vytlačil?Viem,že ideálne by bolo ísť k zubárovi,lenže stále zháňam zubára,k súkromnému nechcem ísť.a aj keby som chcela ísť,nemôžem lebo mám na pere horúčku 😔
ak mas hnis fistulu, nepomoze prepichnut akurst to zhorsi stav. hnis ide od kosti kedze sa tam nema kde "vyzrazat" vybedne do dasna. smer zubar
@viestta no práveže ma nezoberie keď mám herpes. Ako neboli ma to nejako extra,spravilo sa mi to nad miestom,kde zub mám vytrhnutý.
toto je akútny stav. Ja som z fistuly mala zápal okostnice 😢 O zuby sa príkladne starám, bohužiaľ zápal bol z dôvodu problému s imunitou. Ak máš heprpes, skús sa so zubárom dohodnúť tak, že pôjdeš do kresla posledná. Aj HIV pozitívny pacient ide posledný a sterilizačný proces sa púšťa 2x. (viem, pýtala som sa kamaráta zubára)
@jamimo ďakujem veľmi pekne.skusim obvolat zajtra,hádam má niekto zoberie
Fuj boze davno si mala ist na pohotovost. Toto nie su veci co vyriesis doma v kupelni 🫣
Ale zoberie ak je to nutne vezme. A k akému zubárovi by si chcela ísť ak k nie súkromnému. Sú štátny neviem o tom nič. Zubári sú drahý. ON vytiahne ten hnis do striekačky cez ihlu a nie TY si sama budeš prepichovať urobíš si niečo a budeš mať ešte viac šarapaty ako máš teraz. Neblázni pekné chod to môžeš mať aj s tej fistuly si mohla mať vnútornú horúčku a s toho že je hnis v tele máš zapáľ aj horúčku. Môj bratranec s pokazeného zubá zomrel mladý mal 33 rokov. Na niekoho dobre nezaberá. Zapáľ TI môže poškodiť ostatne zuby môžeš dostať zapáľ okostnice a potom uvidíš to rošambo to ešte bolesť si nezažila to ešte nepoznáš čo to je.
rado sa stalo... zubár by mal hnis vypustiť, vydezinfikovať, možno RTG, liečba ATB. Zápal nie je sranda. Skoré zlepšenie prajem!

Je nedela poobede, cely vikend si to mohla riesit na pohotovosti. A vsetci zubari su sukromni, o statnych viem len v univerzitnych nemocniciach. A hnis na zube je akutny stav, to ta osetria aj s herpesom...