icon

Je bolesť po extrakcii zuba múdrosti normálna aj po dlhšej dobe?

bsodbue
24. feb 2025

Ahojte už sem sem pisala ohľadom tabaku či ho môžem použiť po extrakcii takže sa aj k tomu rovno vyjadrím som šiesty deň po a nedala som si žiadny preventívne. Mám takú otázku neboli ma mieste po rane dovtedy pokým sa nenapijem alebo niečo nekonzumujem.ale keď začnem jesť alebo piť je to obrovská bolesť síce len chvíľková ale silná....chcem sa opýtať či je to normálne že sa mi to deje asi od tretieho dňa a predtým ma to tak nebolo ani pri pití ani pri jedení...pripájam aj fotku ako rána vyzerá čítala som že suché lôžko vyzerá inak atb nemám nedala mi ...zajtra mám ísť do práce preto sa bojím ísť dneska k zubárovi že ak by mi niečo robil náhodou s tým keď ma to takto pobolieva miestami že či by som bola v práci pouzitelna bola som PN 2 dní ostatné som mala voľno takže týždeň som bola v kľude bez námahy, viem že na tej fotke to nie je dobre vidieť je to aj zasite a je tam taký jasno biely povlak alebo neviem čo to je za normálnych okolností ma to nebolí ako vravím len len si kychnem zyvnem alebo niečo pijem alebo zujem ale ta bolesť keď začne tak je neznesiteľná a to ja znesiem veľa

Je bolesť po extrakcii zuba múdrosti normálna aj po dlhšej dobe?
lubka261
24. feb 2025

mne keď vytrhol zub mudrosti, tak som mala neskutocne bolesti asi 3dni, davala som si tusim novalgin... ale koren zuba bol taky zahnuty mozno preto. ked som bola potom na opravu ineho zuba som to dr hovorila a mi povedal ze som mu mala zavolat a predpisal by mi atb. skus ked tak zavolat

bsodbue
autor
24. feb 2025

@lubka261 no rozmýšľam či ísť či neísť na tú zubnú pohotovosť lebo ona mi takto cez telefón neporadí veľmi poznám ju už kus...moju zubarku ja si myslím že ona asi vie čo robí nikdy som nemala problémy keď som pri nej bola napriek tomu som znepokojená iba tou bolesťou opuchnutá nie som teploty nemám krvácať nekrvaca krvacalo prvú deň, nie som lekár ale ani to nevyzerá na pohľad nejako desivo to čierne sú štichy a ten biely povlak neviem len sa bojím toho že ak náhodou sa mi v Tom budú vŕtať dnes nejako že ma to zajtra bude v práci bolieť ešte viac to by som už nevydržala a nemôžem si dovoliť ostať už dlhšie doma, vyplachujem repikom dnes som pila taký vlažný čaj a bolesť som necítila ale včera večer som pila taký džús nechladeny a bol kus studensi a kapala som

bsodbue
autor
24. feb 2025

Predtým ma nebolelo napríklad dlhšie rozprávanie ale teraz pri rozprávaní cítim miernu bolest

1natasa1
24. feb 2025

Ak ti zubárka nepredpíše lieky, tak zbehni na pohotovosť, ale podľa mňa to nie je taký urgentný prípad. Ešte mi napadlo, že možno aj obvodný by ti mohol predpísať niečo. Mňa takto raz skoro týždeň bolelo, keď mi trhali zub, myslela som si, že je to okej, však je to zákrok, treba, aby sa to zhojilo. Ale keď som dostala potom ATB, tak hneď na druhý deň to bolo výrazne lepšie.

bsodbue
autor
24. feb 2025

@1natasa1 no vieš čo práve mi vypadol Stoch odtiaľ nedala mi tie samorozpustne ale tie čo treba vyťahovať povedala že mám prísť tento štvrtok na vytiahnutie tak neviem čo s tým teda