Je CT vyšetrenie mozgu bezpečné?
Absolvovali ste ho niekto? Stalo sa vam niečo po ňom? Čítala som že nie je bezpečne
Preco by nemalo byt bezpecne? Mas pocit, ze by ta vysetrovali ak by ti to malo sposobit ujmu?
áno,je to nebezpečné,všetci,čo to absolvovali sú už mrtvi vrátane mňa
Uf, dobre že tak. Zneistila ma ešte jedna diskusia tu na MK kde to rozoberali a všetci pisali ako je to nebezpečne.
Pisali že clovek potom nemôže dlhy čas absolvovať MRI, že je to rakovinotvorne a pod
Tak je to ziarenie, cize absolvovat to len tak z pasie, by asi nebolo rozumne, ale lekari to naordinuju, ak je to potrebne, MRI je bezpecnejsie, ale zase mnohi ludia maju kontraindikaciu, napr. menene klby, vnutromaternicove teliesko atd...
Necitaj hluposti na internete..
CT je ionizujuce ziarenie, preto to neindikujeme od buka do buka, ale pokojne aj na druhy den moze mat pacient MR...a nie je jedno vysetrenie "lepsie" ako druhe, ale kazde ma inu vypovednost, podla toho, co chceme zobrazit...doveruj lekarom a negoogli tolko pochybne nazory
kde pisali vsetci, ze je to nebezpecne?
a na koniku su vedecke a medicinske kapacity takze informacie su relevantne. super.
Ďakujem za odpovede, upokojili ste ma. Milujem vás
tu mas video ze co sa presne deje v tej masine bez dekla.
https://www.youtube.com/watch?v=gcAtiK0Qe-0názor odborníka-lekára má asi väčšiu váhu než pavlačové reči...
@danica2711 Jak moj dedo hovoril - "Co uz ti len doktor povie"