icon

Je kolonoskopia bolestivý zákrok?

majkabr
4. feb 2026

Ahojte bolí kolonoskopia? Ja som sa akože bola nahlasiť a že chcem niečo od bolesti. A oni mi povedali že to robia vodou nejako a to je nebolestive tak teraz neviem. A ešte ako dlho to trvalo to vyšetrenie?

Strana
z2
anonym_18ed69
4. feb 2026

Boli a poriadne

anonym_0ac04f
4. feb 2026

@majkabr Ja po traumatickom zážitku som si dala pichnúť. Bála som sa veľmi a nakoniec si nepamätám nič. Chvalabohu 🙏🙏🙏

nela82
4. feb 2026
@anonym_18ed69

Boli a poriadne

@anonym_18ed69 tak asi ako koho-mne nič nenašli a žiadnu bolest som necítila.Ani náznak.

dandulla
4. feb 2026

Ja som bola na kolono v septembri a idem aj v marci ale určite pôjdem jak prvýkrát v celkovej anestéze. Určite by som nešla za živa podľa toho čo som počula od ľudí a aké mali skúsenosti. Takzeradsej idem v celkovej anestéze :

anonym_e14d4f
4. feb 2026

Bola som na kolono bez ničoho, v analgosedácii, s rajským plynom 3x. Rada by som išla do analgosedácie ale to môj lekár nerobí. S tým rajským plynom sa to ako tak dá... ale nie je to nič moc.

simsalabim
4. feb 2026

S analgosedaciou si nic z vysetrenia nepamatam.

anonym_259577
4. feb 2026

mna nic nebolelo a bola som bez sedacie

anonym_a0f417
4. feb 2026

Mňa nebolelo, žiadny rajský oblbovak som nemala.lekár ma pochvalil že mám pekne vyčistené črevá..ak budeš dodržiavať diétu a celú prípravu, dáš to..neprijemny pocit bol keď mi šiel kamerou pod ľave rebro ale na to ma sestra upozornila že sa mám pripraviť že trocha bude nepríjemné.

majkabr
autor
4. feb 2026
@simsalabim

@simsalabim a to čo analgosedacia uplne uspatie

oriesocek
4. feb 2026

Analgosedacia a tých pár minút si nepamätám 🙂 kebyže nie je tam taká blbá príprava, tak aj hocikedy….

marhulka13
4. feb 2026

@majkabr podľa mňa ako koho. Ja som to dala bez akýchkoľvek oblbovakov, normálne pri vedomí a stále je pre mňa zápal obliciek horsi. Najhoršia bola pre mňa príprava. A to som.mala ešte aj menzes

markusrasford
4. feb 2026

@majkabr neboli

jeiny
4. feb 2026

@majkabr ja som tiez bola bez cohokolvek...nic strasne to nebolo..gastroskopia mi pride horsia

anonym_0ac04f
4. feb 2026
@simsalabim

@simsalabim Neviem čo dali mne akú injekciu,ale tiež si nič nepamätám, len ako mi niečo hovorila sestrička a necítila som bolesť žiadnu. Muž hovoril, že jeho s injekciou aj tak bolelo .ale, že dá sa vydržať a počul vždy lekára a ja nič.

anonym_0ac04f
4. feb 2026
@jeiny

@majkabr ja som tiez bola bez cohokolvek...nic strasne to nebolo..gastroskopia mi pride horsia

@jeiny Mne opak.Teda keď som.v mladosti bola na kolonoskopiu tak som dvadsaťpäť rokov odkladala.Mala som až traumu .Teraz si nepamätám nič.

ivik4
4. feb 2026

No vies zbytocne Ti tu budeme pisat, nevieme ako to bude boliet Teba. Kazdy ma creva v inom stave. Ja som kricala ako zmyslov zbavena, bol to horor, po 3 minutach to museli zastavit. Odvtedy chodim na kolono vzdy uspata.
Ale taku gastroskopiu by som dala aj kazdy tyzden 💁🏻‍♀️

simsalabim
4. feb 2026
@majkabr

@simsalabim a to čo analgosedacia uplne uspatie

@majkabr nie, to je injekcia oblbovak.

simsalabim
4. feb 2026
@oriesocek

Analgosedacia a tých pár minút si nepamätám 🙂 kebyže nie je tam taká blbá príprava, tak aj hocikedy….

@oriesocek presne, ta priprava bola omnoho horsia

marhulka13
4. feb 2026
@ivik4

No vies zbytocne Ti tu budeme pisat, nevieme ako to bude boliet Teba. Kazdy ma creva v inom stave. Ja som kricala ako zmyslov zbavena, bol to horor, po 3 minutach to museli zastavit. Odvtedy chodim na kolono vzdy uspata.
Ale taku gastroskopiu by som dala aj kazdy tyzden 💁🏻‍♀️

@ivik4 ja zas úplne naopak. Na gastro hadicu jedine uspata, to radšej tri kolono po sebe než jednu hadicu.

majkabr
autor
4. feb 2026
@simsalabim

@majkabr nie, to je injekcia oblbovak.

@simsalabim A ste sa ako potom citili? keď Vám to pichli?

heln
4. feb 2026

@majkabr ak mas crevo v poriadku, tak to boliet nebude, ak mas napriklad zrasty v brusnej dutine, tak to bude boliet ako fras, je to individualne, ale zase cele to trva pomerne kratko.

anonym_62bd46
4. feb 2026

muz bol s analgo, nic si nepamata z tej polhodiny, treba mat so sebou doprovod, lebo bol aj potom este dost mimo 🙂

mmia96
4. feb 2026

Robili mi kolonoskopiu pri úplnom vedomí, žiadne oblbováky, nič. Mňa to vôbec nebolelo, len taký nepríjemný pocit na 💩 , gastroskopia je u mňa ale iný level, robili mi ju 2x a sestričky mi museli držať ruky, revala som od bolesti, no nádnerný zážitok.

mmia96
4. feb 2026
@marhulka13

@ivik4 ja zas úplne naopak. Na gastro hadicu jedine uspata, to radšej tri kolono po sebe než jednu hadicu.

@marhulka13 presne, aj ja radšej 3 kolonoskopie za sebou než hadica do krku, to proste nedávam.

anonym_26145f
4. feb 2026

Bol som bez uspatia a uz nikdyyyyy!!!! Jedine uspat. To spis 15 minut a si ok.

anonym_a41906
4. feb 2026

Mňa kolonoskopia nebolela. Gastroskopiu mi skúšali urobiť 2x v živote a ani raz do mňa tú hadicu nedostali.

anonym_88dacd
4. feb 2026

@majkabr
Jasne ze ked daco najdu a cvikaju tak to boli a ked nic tak to neboli

simsalabim
Včera o 07:06
@anonym_88dacd

@majkabr
Jasne ze ked daco najdu a cvikaju tak to boli a ked nic tak to neboli

@majkabr pamatam si iba, ze mi to pichli a potom "mozete sa posadit". Po vysetreni ma manzel odviezol domov, ja som zaliezla do poslele a cely den prespala.
@anonym_88dacd manzelovi cvikali niekolko polypov a nic necitil. Raz bol s analgosedaciou a raz bez.

alenamihal
Včera o 07:26

Bol svokor75r mal uz par x kolono a hovoril,ze je to bolestive,vela x musel doktor prestat ,lebo bolest bola hrozna..ja som bola 2roky dozadu a mne hned doktor povedal,ze ma uspia ak nezvladnem bolest...ale pichaju aj oblbovaky ,tie si ludia celkom chvalia...

anonym_232153
Včera o 14:43

Ja so sedaciou uplne v pohode, je to len neprijemne. Kym nepojdes nevies - kazdy ma iny prah bolesti a ine znesie plus zalezi od toho ako mas potocene creva. Ja kazdy co poznam hovoril ze OK, jedine moja teta to stopla kvoli bolesti ale tak ona ma zo vsetkeho panicky strach (napr na gynekologiu nechodi vobec lebo sa boji takze nic ine som necakala)

Strana
z2