Je psychická porucha, keď má človek problém chodiť do práce a má hrôzu z ľudí?
Čaute baby, chcem vás poprosiť o radu. Keď človek je najradšej zavretý doma, má problém chodiť do práce, lebo sú tam ľudia, ale nákupy zvládne, z cudzích ľudí má hrôzu, hanbí sa...je to psychická porucha alebo je tá osoba len introvert?
Ako pri mnohých psychických problémoch je to otázka miery, intenzity. V každom prípade v momente ako problém človeka obmedzuje v bežnom živote, je na mieste návšteva lekára.
neviem ci diagnostikujes seba alebo hladas nieco na druhom... ale cez net z 1-2 viet tazko niekomu urcis diagnozu a uz vobec nie psychiatricku ☹ v kazdom pripade ak clovek nema problem ist si nakupit a komunikovat s predavackou a zvladne ludi v obchode nie je to az take zle (popr. komunikovat cez net) ale urcite treba vyhladat odbornika a pracovat na tom kde je problem a preco vznikol kym sa este viac neprehlbi a neuzavrie sa uplne do seba drzim palceky
fungujem,momentálne nepracujem,ale vystriedala som dosť prác kvôli tomu, najlepšie sa mi robilo tam kde som bola úplne sama :D ak chceš môžme si písať v správach
Ja si myslím, že trpíš psychickou chorobou. Preto by som Ti poradila, hľadaj psychológa alebo dobrého psychiatra. Lebo ako píšeš, vyhovuje Ti v práci malý kolektív, tak ten sa v dnešnej dobe veľmi ťažko hľadám. Mám niečo podobné ako ty a v práci - nepracujem, ale len trpím ...... lebo mnohí ľudia v práci nevidia naše úzkosti, strachy, depresie, teraz v práci mnohí ľudia sa takým citlivým smejú, urážajú a ponižujú ich ..... mne sa to stalo v bývalej práci ...a nikdy viac ... Tiež by som chcela prácu, kde by som bola sama .... lebo kolektívu mám už plné zuby ..... najradšej byť sama urobiť si prácu a s pokojom a kľudom odísť ..,,.

Toto je otázka skôr pre odborníka. Vyzerá to na sociálnu fóbiu.