Je to Crohnova choroba?
Dobrý deň. Asi pred rokom mi bola stanovená diagnóza divertikulitída hrubého čreva, v auguste 2025 histamínova intolerancia. Momentálne chodím po vyšetreniach, nakoľko pred Vianocami som mala strašné bolesti brucha, bola som hospitalizovaná, všetky odbery v norme, ct v norme, crp nízke...navonok zdravý človek. Od tej doby pociťujem akokeby neustálu citlivosť v oblasti pupka a bolesť a pichanie, tiež citlivosť pravej brušnej steny. Na gastre mi vyšli pozitívne výsledky na Cronovu chorobu, mam za sebou tiež kolonoskopiu, v utorok ma čaká magnetická rezonancia tenkého čreva, nakoľko do neho sa pani doktorka nedostala. Ako hlavný príznak Crohna je hnačka, ja hnačky vôbec nemávam zatiaľ. Skôr nechutenstvo, niekedy nafukovanie, ale hlavne tie fyzické bolesti ktoré uvádzam vyššie. Čo si myslíte o tom, môže to byť Crohn? Ďakujem za odpovede
Ja som tiež nemala hnačky len občas bolesť na pravej strane vždy som myslela že slepák alebo vaječnik. Nemohli mi zistiť čo mi je až keď ma otvorili z histologie mi zistili crohna.
@gaaaa a teraz ste v poriadku? Máte ešte bolesti?
@barbora2025 tiež mám komplet gynekologickú preventívnu za sebou, všetko v poriadku, slepé črevo tiež
@barbora2025 Mám za sebou dve operácie a po druhej operácii mávam občas bolesti tam kde ma operovali. Akurát dnes poobede idem na gastro koli výsledkom z odberov tak uvidím čo bude.
@barbora2025 a gynekológia? Nemáte myom, endometriózu, cysty?
@anonym_c27129 aj keď praskne cysta, tak je to bolesť ukrutna v bruchu napríklad
Vsak a kolono dopadla ako ? Mame tu aj skupinu na tieto nase krasne 2 choroby tak sa ked tak pridaj. Mne sa diagnoza prvou kolono nepotvrdila , az neskor pocas akutnej fazy
@barbora2025 prepac ale chodis k lekarovi?????????????????
@barbora2025 prepac ale chodis k lekarovi?????????????????
@anonym_622b1c samozrejme ze chodim, už rok neriešim nič iné len moje ťažkosti
@anonym_c27129 absolvovala som kompletnú preventívnu prehliadku a všetko je v poriadku

Ja som tiež nemala hnačky len občas bolesť na pravej strane vždy som myslela že slepák alebo vaječnik. Nemohli mi zistiť čo mi je až keď ma otvorili z histologie mi zistili crohna.