Je to normálne: Zákaz vlastného oblečenia na oddelení?
Ahojte, chcem sa opýtať akú máte skúsenost pri hospitalizácii na infekčnom oddeleni.Nedavno,keď som bola hospitalizovana kvôli teplote, musela som nosiť nejaké cudzie mužské pyžamo z oddelenia a (svoje som si nemohla zobrať) a najhoršie bolo to,ze pod ním som nemohla mať ani podprsenku a ani nohavičky, bolo to pre mňa vrcholné trápne, hlavne počas vizít ,kde chodili nie len lekári ale aj študenti.Stále som však nepochopila kvôli čomu sa to tak musí robiť.Nie je to porušovanie ľudských práv? Aké máte skúsenosti?
Tiež som ležala na infekčnom síce ako dieťa, ale podstata je ta istá. Mohla som mať svoje pyžamo, ale po prepustení ostalo tam a oni ho vyhodili. Všetko čo som mala so sebou, ostalo tam, nemohla som zobral nič.
@monsterablue ja som rodila a zrazu nabehol lekár a 4 zahraniční študenti a nikto sa ma nič nepýtal. Až keď odišli preč, doktor len zamrmlal, že však vám nevadilo, že sme prišli. V tom momente mi to síce bolo úplne jedno, ale neskôr som si to uvedomila.
@monsterablue nič som nepodpisovala
v mt je fakulta a medikov si stretla na vyšetrení bežne...
na gyn sa mi pozerali medzi nohy nie 4 ale asi skupina 10tich študentov...
podpisovať mi nedávali nič, ani len sa neopýtali ...
@rebi789 bolo to mužské pyžamo a aj keď bolo nemocničné, asi muselo patriť niekomu predtým.A lekari nemusia byť vyzleceni ? Aby sa minimalizovalo riziko ? Tiež sa predsa pohybujú na infekcnom oddeleni ? Prečo toto platí iba pre pacientov ? Dôstojnosť pacienta sa nedodržiava?
@deti95060810 to je hrozne
@katka2602 smutné, žiadna dôstojnosť
dostojnost v slovenskych nemocniciach? zabudni. cest vynimkam ale to su skor jednotlivci ktori su velmi zriedkavi. a to si asi este nerodila. to len boli zazitky.
@autorka Lekári nosia rúška, rukavice, plášte a zdravotnicku uniformu, prechádzajú filtrom aby sa predišlo šíreniu nákaz. Pravidlo pyžám a osobných vecí platí pre pacientov pretože ONI sú infekční. Keby si tam bola nahá 24/7 potom by sa nedodržala dôstojnosť. Ak sa cítiš ukrivdená tak si mohla vyjadriť svoju nespokojnosť na oddelení a nie teraz sa sťaživať, popripade podaj sťažnosť.
@1ryba aj výučba študentov má mať svoje presné pravidlá a dodržiavanie etických kódexov.Za to,že sa potrebujú študenti učiť, nemusia pacienti trpieť, ozvala som sa, ale nestretla som sa s veľkým pochopením.
Nie, nie je to porušenie ludskych prav a mimochodom Prava pacientov kazdý pacient podpisuje, jedine že nie je schopný podpisu. V nemocnici sa spodne pradlo pod pyžamom nenosí. Ako, nie že by si bola rada, že Ti pomohli...choď sa sťažovať ako si veľmi trpela...
@rebi789 Sťažnosť som už podala, len som chcela vedieť skúsenosti iných.Nič také čo popisujete lekári nenosili.Akým filtrom prechádzajú lekári ?
@1ryba nie, nebola dodržaná dôstojnosť a intimita pacienta.To nehovorím o študentoch ale o danom oddelení.
@panonia nič som.nepodpisovala.Prečo by sa nemalo nosiť? Ak ho potom vyhodím ak som na infekcom ?
@autorka Filtračné miestnosti na infekčných oddeleniach sú prechodové zóny s podtlakovou ventiláciou, ktorá bráni šíreniu infekcie. Slúžia na dezinfekciu rúk, pomôcok, sprchovanie personálu a bezpečné obliekanie či vyzliekanie ochranných pomôcok. Majú dvojité dvere pre maximálnu izoláciu. A to čo som popisovala teda nenosili???? Neklam, uniformu na sebe mali oblečenú
@1ryba je to podľa vás v poriadku, keď ste bez nohavičiek a podprsenky a pozerá sa na Vás 20 ľudí????
@rebi789 Ďakujem za vysvetlenie.To musí mať každé infekcne oddelenie ? Mali klasické oblečenie (biele tričko a nohavice ) Žiadne rukavice, rúšky a plášte nemali.Neviem, prečo by som mala klamať? Popisujem situáciu, tak ako bola skutočnosti.
Ano musi to mať každé infekčné oddelenie. Biele tričko a nohavice sú tiež akceptované ako zdravotnícka uniforma.
Pri prijme si musela podpisovať papiere ak si bola pri vedomi. Si v nemocnici to že tam boli študenti mediciny nie je nič neeticke Pytam sa a pomohli ti v nemocnici?
bola si pred študentami nahá?
@panonia Žiadne práva pacientov som neodpisovala a to som už bola na viacerých oddeleniach.To som nepovedala,že keď tam boli študenti medicíny bolo to neetické, myslela som ten priebeh a fungovanie oddelenia.Nie nepomohli, nezistili príčinu ťažkosti.
@rozculena áno, nemala som podprsenku.
takže dolu si mala pyžamové nohavice a hore nič?

Nosila si nemocničné pyžamo, čiže nie je to cudzie mužské. Je to na minimalizovania šírenia infekcie, dodržiavanie hygieny a štandartný postup.