icon

Je tu lekárka, ktorá sa špecializuje na preležaniny?

21. feb 2026

Ahojte, prosím je tu nejaká lekárka ktora sa špecializuje na rany (prelezaniny) A vedela by mi poradiť. Mam babku pred týždňom prišla domov z nemocnice pustili ju z ranami domov lekárke z nemocnici sa od vtedy neviem dovolať. Ze asi čo na to dávať alebo aký stupeň prelezaniny ma. Ci je potrebne ísť aj za chirurgom alebo to stačí doma liečiť. Ak áno stačí napísať komentár a ozvem sa v správe. Mam z nich fotky. Ďakujem 🙂

bibina32
21. feb 2026

@anonym_autor Daj sa tu do skupiny Zdravotníci na MK. Tam vedia radiť aj lekárky.

anonym_6e7c6a
21. feb 2026

S preležaninami ti 100x lepšie poradí sestra ako lekárka. Lekár povie čo dať, avšak sestra ti povie aj ako a ako často.
Radila som ti aj v druhej rovnakej téme - nájdi sestru ADOS. Budeš to mat profesionálne a ešte aj zadarmo - niektoré prípravky stoja desiatky eur na den (na veľké dekubity) - cez ňu to máš zadarmo.

anonym_5afca1
21. feb 2026

@anonym_autor k nášmu susedovi chodí rehoľná sestra, nie preto, že nemá kto ale jednoducho robí to profesionál. Nemáte v meste takú možnosť?

anonym_6e7c6a
21. feb 2026
@anonym_5afca1

@anonym_autor k nášmu susedovi chodí rehoľná sestra, nie preto, že nemá kto ale jednoducho robí to profesionál. Nemáte v meste takú možnosť?

@anonym_5afca1 v každom meste aj v každej dedine je možnosť zadarmo ADOS, zadarmo práca aj materiál a profesionálne vyškolená osoba k tomu.

anonym_5afca1
21. feb 2026
@anonym_6e7c6a

@anonym_5afca1 v každom meste aj v každej dedine je možnosť zadarmo ADOS, zadarmo práca aj materiál a profesionálne vyškolená osoba k tomu.

@anonym_6e7c6a nevedela som, že sa to volá Ados 😃👍

anonym_6e7c6a
21. feb 2026
@anonym_5afca1

@anonym_6e7c6a nevedela som, že sa to volá Ados 😃👍

@anonym_5afca1 ja som sestra, takže mi to príde automaticky ten názov 😊😅 inak je to super služba a nielen na starostlivosť o rany ale aj na iné veci, napr pichanie injekcií, učenie niektorých vecí napr samostatné pichanie inzulínu, odbery krvi a podobne. Môžem maximálne odporúčať. Najmä čo sa týka starostlivosti o rany, oni majú super prostriedky na to, keď som sa bavila s kamoškou ktorá tam robí, zistila som, že my v nemocnici nemáme ani len štvrtinu takých pomôcok a liečiv ako majú oni na rany. Inak to robia klasické zdravotné sestry, niektoré mávajú na to špecializácie a kurzy navyše 🙂

anonym_5afca1
21. feb 2026
@anonym_6e7c6a

@anonym_5afca1 ja som sestra, takže mi to príde automaticky ten názov 😊😅 inak je to super služba a nielen na starostlivosť o rany ale aj na iné veci, napr pichanie injekcií, učenie niektorých vecí napr samostatné pichanie inzulínu, odbery krvi a podobne. Môžem maximálne odporúčať. Najmä čo sa týka starostlivosti o rany, oni majú super prostriedky na to, keď som sa bavila s kamoškou ktorá tam robí, zistila som, že my v nemocnici nemáme ani len štvrtinu takých pomôcok a liečiv ako majú oni na rany. Inak to robia klasické zdravotné sestry, niektoré mávajú na to špecializácie a kurzy navyše 🙂

@anonym_6e7c6a sestra?! Boh Ťa žehnaj❤️ Áno majú niečo čo ja ako laik hovorím, že pomáha, lieči...lebo susedova maminka čo sa stará, vravela, že až kosť videla a po čase, po profi opatere sa to pekne zahojilo 🥰