Je vhodné použiť krém pred MRI vyšetrením?
Ahojte zajtra cestujem na MRI 60km od bydliska. Vstávam o 4 a MRI mam až o 9. Bude veľmi vadiť ak si ráno na tvár aspoň dám trocha krému? Nechcem ísť úplne vyschnuta ako slivka a keď si krém nedám presne takto vyzerám. Aspoň trošku. Nebude to tesne pred vyšetrením predsa. Keď už na vlasy nemôžem dať olej a budú ako slama tak aspoň tvar nech je trochu svieža. 🙈
Môžeš kľudne. Mne ani nepovedali ze sa nemôžem nakremovat. A to som bola na MR mozgu.
Ja normálne chodím na MRI nalíčená, nakrémovaná, nikdy mi nebolo nič také povedané. A to som na MRI hlavy už bola asi 8x.
Môžeš kľudne. Mne ani nepovedali ze sa nemôžem nakremovat. A to som bola na MR mozgu.
@bielasovicka aj ja idem na mozog. Už som si nechala v štúdiu vybrať pierc lebo sa zasekol 😃 nešla som na mihalnice aby som mala čisté oči. No sama na seba nie som zvyknutá byt úplne bez všetkého tak aspoň ten krem keď už nič. Bledá som ako stena už 2 mesiace som doma
Ja normálne chodím na MRI nalíčená, nakrémovaná, nikdy mi nebolo nič také povedané. A to som na MRI hlavy už bola asi 8x.
@anonym_7204a7 vážne? Ja som len čítala že nesmie byť hlava umyta so šampónom ale ako vážne? Keď vlasy umyjem len vodou nevycesem ich potom, žiadny olej žiadny kondicionér nič. Písalo sa aj o kremoch (nie priamo tam kam idem) tak reku ze spýtam sa. Idem druhýkrát ale pred rokmi co som bola už nepamätám viem len ze kov nesmie byť nikde na tele
@anonym_7204a7 mam aj gélové nechty a sú s tými trblietkami už som hotova aj z toho ci to nevadí. Nie sú to kamienky ale sú to glitre. Či je to OK. Ale nikde nič o tom nečítam
@anonym_7204a7 vážne? Ja som len čítala že nesmie byť hlava umyta so šampónom ale ako vážne? Keď vlasy umyjem len vodou nevycesem ich potom, žiadny olej žiadny kondicionér nič. Písalo sa aj o kremoch (nie priamo tam kam idem) tak reku ze spýtam sa. Idem druhýkrát ale pred rokmi co som bola už nepamätám viem len ze kov nesmie byť nikde na tele
@anonym_autor hovoríme o MRI? V pohode hlava normálne umytá šamponom, kondicioner, normálne som namaľovaná, mám nechty. Na MRI mozgu chodím od roku 2012, ultimatívnou kontraindikáciou je kardiostimulátor.
A to ako si prisla k tomu ze krem a MRI nejde dokopy? Toto je absurdita jak svina
to si si nieco pomylila, co sa tyka vlasov to sa riesi pri EEG a kvoli comu ides na MRI mozgu?
to si si nieco pomylila, co sa tyka vlasov to sa riesi pri EEG a kvoli comu ides na MRI mozgu?
@mamina7070 ja som bola na EEG a nič o šampóne mi nepovedali
@anonym_7204a7 mam aj gélové nechty a sú s tými trblietkami už som hotova aj z toho ci to nevadí. Nie sú to kamienky ale sú to glitre. Či je to OK. Ale nikde nič o tom nečítam
Pred vstupom do vyšetrovne musíte v prezliekacej kabínke odložiť všetky kovové predmety, hodinky, šperky, mobilné telefóny, kreditné karty, okuliare či elektronické prístroje a snímateľnú zubnú protézu. Ženy prichádzajú na vyšetrenie nenamaľované (niektoré kozmetické prípravky obsahujú drobné čiastočky kovu). Ak Vaše oblečenie obsahuje kovové časti, musíte si prezliecť jednorazový nemocničný plášť.
@anonym_autor zena, ty o com tocis? Na MRI nesmies ist s nicim kovovym, to je vsetko. Normalme sa mozes nakremovat aj umyt si vlasy, pre panajana.
@anonym_autor neboj sa, to nevadí. A daj si nejakú športovú podprsenku co nemá tie kovové háčiky 😉
@bielasovicka aj ja idem na mozog. Už som si nechala v štúdiu vybrať pierc lebo sa zasekol 😃 nešla som na mihalnice aby som mala čisté oči. No sama na seba nie som zvyknutá byt úplne bez všetkého tak aspoň ten krem keď už nič. Bledá som ako stena už 2 mesiace som doma
@anonym_autor normalne som bola namalovana ucesana ako bezne
Mri mozgu , isla so z prace aj mihy som mala
@anonym_autor prepáč sama žijem s manželom rádiológom a garantom radiačnej ochrany a o žiadnych takýchto pravidlách - bez mihalníc, bez krému atd netuším. 😅 riešia len kovy v tele.
To odkial máš také info, že si nesmieš umyť hlavu a nakrémovať sa? Nepomýlila si si to s iným vyšetrením?

sak sa normalne nakrěuj aj ked teda ircite ak sa jedno rano nenakrěujes nic sa nestane ano nebudes ako slivka