Kiahne bez výsypu?
Máte niekto podobnú skúsenosť? Ostatné príznaky ako teplota, nechutenstvo, únava a inkubacna doba od styku s nakazeným sedí.
urcite dake sa prejavia. ak su to kiahne
@kacena4 teraz v lete sa to ťažko rozozna, deti majú potničky a syn je aj atopik, čiže kožu má celkovo takú nepeknu, stále je niekde vyhadzany z jedla, zo slnka, ekzém... No som na vážkach, či niečo z toho boli kiahne 🤷
kiahne su ine ako potnicky a ekzem
No kiahne vyzeraju teda inak ako potnicky...
Toto čo si popisala sedí na dalších 10 chorôb, nemusia to byt kiahne
@pribinak asi máš pravdu 😀 ale čakala som tie kiahne keďže bol s dieťaťom opakovane v úzkom kontakte počas infekčnosti plus tá teplota...
Mna skôr prekvapuje že keď je ekzematik, že nie je ockovany proti kiahniam
Naša pediatrička to veľmi odporúča, týmto deťom sa kiahne nepekne a dlho hoja, často zostávajú jazvy a fľaky
Zváž očkovanie. Sú to 2 dávky.
@pribinak práve kvoli tomu očkovaniu teraz riešim, či ich vôbec prekonal alebo nie. Nevedela som, že ekzematik má odporúčane očko. Až teraz keď priniesol starší domov kiahne som sa o tom dočítala. Ale keďže už sme ich mali doma, hovorím si, že je to zbytočné, mladší ich aj tak od neho dostane. No vyvinulo sa to takto....
Dr. má do konca augusta dovolenku, nemozem sa s nou ani poradiť, poprípade či mu nespraví pred očkovaním test na protilátky, ak je taká možnosť.
Určite ju niekto zastupuje
@pribinak áno zastupuje 🤦 už som tam aktívne volala a bolo mi povedané, že má plnú čakaren akútnych prípadov, že si to mám vyriešit so svojou pediatričkou. Nejdem sa s ňou dohadovať a ani sa postaviť do čakárne plnej chorých detí. Počkám si na našu. Len ma zaujímalo či mal niekto kiahne bez vysypu ale zrejme nie podľa toho čo tu čítam.
Je mozne mat kiahne aj bez vyrazok, ale je to skor rarita. Hoci ktovie, pretoze ak ich niekto takto prekona, tak ho ani nemusi napadnut, ze to bolo ono.

dcera mala 4 vyrážky takze si myslim ze nejake musia byt.