icon

Koľko dní od príznakov sa treba testovať?

21. apr 2021

Priateľ včera dostal horucky, triašku, kašeľ a ostatne priznaky kovidu. Dnes išiel na PCR. Zachytilo by to aj takto skoro od príznakov?

luckalukas_1
21. apr 2021

niekde som pocula ze o 5 dni, ale neviem ci od nakazenia, ci od priznakov 🤷

autor
21. apr 2021

A ešte otázka ak by mu vysiel negativny test ale priznaky ďalej trvali, treba ísť neskôr znovu na test?

luckalukas_1
21. apr 2021

ked ma priznaky, treba kontaktovat obvodneho lekara a on povie, co a kedy treba robit

vikybotka
21. apr 2021

Áno malo by od príznakov pretože tie prichádzajú 5-6dni po nakazení aj mne aj priateľovi ukázalo hneď v prvý deň príznakov pozitivitu

martinuska
21. apr 2021

Je pravdepodobne, ze ked uz ma priznaky, tak PCR by uz mal byt pozitivny, ak je to kovid. Ale moze mat aj anginu 🙂. A samozrejme iniciativne by uz mal kontaktovat vsetky kontakty, nech ostanu v karantene.

renka30
21. apr 2021

ja som isla na antigenovy s priznakmi druhy den a hned mi vysiel pozit, este skor ako tym co cakali predo mnou a boli evidentne negativni. Ak ma priznaky a je to covid tak PCR ho zachyti urcite, ten zachyti predpokladam ze aj bezpriznakovych pokial idu na cca 5.den od kontaktu s nakazenym.

kisskiss
21. apr 2021

Tak isto ako @renka30 , mala som už príznaky (aj keď som ich vôbec nepripisovala covidu, vtedy ešte nebolo veľa chorých a ja som si dávala fakt pozor) a ukázal mi to aj antigen. Keď už prepuknú príznaky, ukáže to aj AG test, takže PCR určite, aj je istota že je to covid. Lebo pri tých AG sa špekulovalo, či neukazujú pozitivitu aj pri iných virózach.. keďže niektorí mali pozit. a potom PCR negat.

autor
21. apr 2021

Antigen mu robila včera svokra (je sestricka) a ten bol negativny. Ale mame skúsenosť že skoro všetkým nasim známym ukázal antigen negativitu a až PCR pozitivitu

majamat
21. apr 2021

testovat sa ma aspon 5-6dni od nakazenia, cize ked uz su priznaky. ked su priznaky, znamena to, ez irus sa namnozil a da sa zachytit pri terstovani.
PCR testovanie sice nie je 100%-tne,a le je najspolahlivejsie,c ize ak ma covid a priznaky, mal by to potvrdit.
@kisskiss Ag testy mozu ukazovat aj falosnu pozitivitu, co ej ale ovela castejsie, ze su castokrat aj u covid priznakovych negativne. ja sama poznam niekolko ludi, co mali Ag aj opakovane negativny a PCR pozitivny.

kisskiss
21. apr 2021

U nás okrem mňa viacerým v rodine vrátane mňa AG ukázal pozitivitu a aj sme boli pozit. Ale všetci sme už mali aj príznaky. AG však ukáže, ak má niekto príznaky už 2 - 5 dní. Teda ak píšeš, že mu to začalo včera, tak aj preto ešte mohol byť test negatívny. Preto je fakt najlepšie PCR.. tie AG sú proste také zavádzajúce, keďže musí mať už človek tú "správnu" nálož vírusu, aby to ten test ukázal :/
pri PCR ukázalo kamoške aj po 1 dni miernejších príznakov, predsa len je to náročnejší test z labáku.

kisskiss
21. apr 2021

@majamat ano to som tým myslela a akurát som medzitým písala ďalší príspevok, že ten AG je ošemetný v tom, že človeka fakt treba otestovať v ten správny moment, ak má vyjsť reálny vysledok. U nás v rodine to akurát vyšlo, lebo sme mali príznaky už niekoľko dní.. len sme ich pripisovali iným veciam, lebo zo začiatku neboli úplne typické covidové.. inak by sme ani neboli šli na AG medzi ľudí, ale rovno na PCR. No a potom aj ten ukázal pozitivitu.

autor
21. apr 2021

Tak je pozitívny. Teraz mu prišla SMS

kisskiss
21. apr 2021

Mierny priebeh a skoré uzdravenie prajem. Ja som mala už 2x aj keď som si dávala pozor 😒

renka30
21. apr 2021

To vela asi zalezi aj od mnozstva virusu. Ja som isla na druhy den od prvych priznakov ale uz som vedela, ze covid, lebo muz uz den predtym stratil cuch a chut, tak sme si boli viac menej na istom. Ale ak ma priznaky PCR by mal ukazat.

renka30
21. apr 2021

Prijemnu karantenu a lahky priebeh.

autor
21. apr 2021

Ďakujem Vám snad bude dobre...

mnamko
26. apr 2021

Ahojte,chcem sa opytat po kolkych dni vam bolo lepsie?,kedy ste zacali mat pocit,ze uz sa vam lepsie dycha?ja som pozityvna 6den,dychanie chvilku ok,chvilku tahsie a pustila sa mi nadcha