Koľko kanálikov má zub dolná 5-ka?
Čaká ma vyberanie nervov a koreňová vyplň, tak na čo sa mám pripraviť hlavne finančne 😕
@cloviecka si si istá? Sa mi to zdá veľa, veď 3-4 kanáliky majú zadné stoličky...
1-2 🙂
teraz mi robili endodonciu 5tky a mala som tam dva kanaliky.
@lienocka2808 a robili ti to s mikroskopom ci bez
Tuším že 2 kanáliky len, nebolí to, dá injekciu. Ja poviem za seba, ja som platila 40 e,ale šestku zub trojkanalikovy. Ale neplatila som ani injekciu,ani rengen. Môj nemá mikroskopom aspoň si myslím, že sa to tak nevola..ale má prístroj , čo tak zakváči o spodnú peru a s niecim meria dĺžky koreňov.
s mikroskopom
Dva kanáliky obvykle , ale sú ľudia, ktorí majú 1 kanalik, alebo opačne aj s troma som sa stretla (práca na zubnej ambulancii). Vtedy bola aj doktorka zaskočená, že ešte sa s tým nestretla. Čiže je to možné. Cenovo asi od konkrétneho zubára to závisí...
Mňa to stálo 200€ spolu (2 návštevy zubára). 2x Rontgen, 2x anesteza, práca mikroskopom, paliativne endodonticke ošetrenie, najprv vložka do zuba a o 4 týždne znova prečistenie kanalikov, vyplnenie a uzavretie zuba plombou (bielou). Plus niečo malo ešte poisťovňa doplaca.
@kikavadi tie ceny u zubarov sú neskutočné, ale zase keď si vezmem že ti robili s mikroskopom tak mi to príde fajn cena...mne keď minulý rok robil 6ku stála ma dokopy 150 eur a to nemá mikroskop a dokonca namiesto 3 kanalikov našiel len 2 a napriek tomu zub uzavrel so slovami že uvidíme ako zareaguje...
Určite choď pod mikroskop, bez neho si to nedávaj robiť. To by boli zbytočne vyhodené peniaze. Počet kanálikov v 5 môže byť rôzny, niekto má 2,3 alebo aj 4. Čiže to lekár uvidí pod mikroskopom. Ja som mala v hornej 6 stke kanálikov 6. Čiže tiež to bolo nieco extrémne vzácne. Mali tam byť 3, 4. Každý organizmus je iný.
Áno, zubári sú drahí. A hlavne ak majú poriadne vybavenie. No už som zistila veľmi dávno, že na zuboch a zubároch na nevyplatí šetriť. No držím palce, hlavne nech to máte bez problémov za sebou. 🙏
@kikavadi ďakujem, ja už mám čo sa týka zubov toho za sebou až až...je fakt veľký problém nájsť kvalitného poctivého zubára, ja by som si rada aj priplatila za kvalitu, len zistila som, že drahý neznamená vždy aj dobrý..len žiadny to nemá na čele napísané....je to ťažko
@lesiaoldi jeden
1-2

Najčastejšie 4