Koľko stojí strojček na obe čeľuste?
Dobrý deň, prosím vás koľko vás vyšiel strojček (v dospelosti)? Najmä na obe čeľuste 🙂
Neviete či sa na to dá použiť aj čiastka z peňaženky zdravia?
Ďakujem
U detí to vyšlo cca 2000e. Záleží aj od zubára, aj od mesta. A zdravotky uz zrušili benefity,myslím ze iný benefit na strojček momentálne nie je..
Za horný fixný pre 16ročnú som platila pred rokom 360, kmotra tento rok v apríli 400, dolné by mali byť lacnejšie aspoň u nás, ale tie ešte nemáme.
@sichtulica ako som písal za fixny horný, iné platby sme nemali okrem zalohy, ale ako som písala.dolný ešte nemáme
@mmm1234 minulý mesiac dostal dospelý syn fixný aparát na horné aj spodné zuby, platila som 990€ za oba. Plus tomu predchádzala aj iná liečba a príprava na fixný strojček. Poisťovňa už nič neprispieva, každú kontrolu platím ešte v ambulancii.
Na výber nám dala lekárka z troch typov aparátu - vybrali sme "strednú cestu".
@mmm1234 dcéra 12 ročná má vyše roka liečby za sebou s fixnym strojčekom na obe čeľuste (horná + dolná) a sme na viac ako 2000€ kompletne to cca vyjde okolo 3500 a potom sa uvidí, či bude potrebný ešte nočný vyberateľný strojček (ten sa bude platiť zvlášť). Chodíme do MT a poisťovňa neprepláca nič
presne o tom hovorím. Kompletná liecba cca 2000e komplet od prvého vyšetrenia po posledne na oboch celustiach, u nás bol ale v cene uz aj vyberali strojček na noc..a samozrejme neplatí sa to naraz. Najväčšia položka najprv je založenie strojčeka, potom najväčšia čiastka je zloženie strojčeka a ďalšia najväčšia čiastka bol ten vyberaci na noc.. zvyšok sú "male" platby pri každej kontrole.. navyše ešte ak nemáte zuby v poriadku (zdrave) alebo sa čelustny ortoped rozhodne že nejaké treba vytrhat pošle vás k vášmu zubárovi a tam budete platiť tiež..

Mužova ex si dávala robiť v lete, 5000 eur bez nejakých drobných ju stál.