Kondylómy u muža
Dobry deň. Prosim mala ste niektorá alebo skôr Váš muz toto infekčné ochorenie ? 😭😭 Spravilo sa mu to cca pred mesiacom. Googlili sme a vždy sme sa dočítali to ze ide len o estetický problém.. No včera sme si všimli ďalší vyrástok tak som to odfotila a kontaktovala urológa.. ten odpovedal ze je to infekčné cize aj pri sexe😭 Veľmi sa teraz bojim či sa to neprenieslo aj na mňa 😭 Prosim nestretla ste sa niektorá s týmto? Alebo muz ? Aká bola liečba atď... ďakujem
@lyci to urcite nie je len "esteticke". Kondylomy su prejavom HPV, ktory sposobuje rakovinu krcka maternice. Nabuduce negooglit, ale navstivit lekara. Je to infekcne a urcite to mas aj ty.
Urcite chod na gyndu ale ja by som skor skumala, OD KOHO to chytil tvoj muz... je to sexualne prenosne ochorenie, takze... mne by to ani nestihol vysvetlit a bol by mrtvy asi...
@mia78111 ano trva aj niekoľko rokov pokym vyjdu tie bradavice na povrch. Takže vieme že to dostal ešte predo mnou
mne brali aj krv, ci tam nemam virus, to bolo uz ciste, ked som konecne nasla metodu, ktora mi zabrala na vonkajsie (laser bol najuspesnejsi, skusala som dlho aj masticku od gynekologa a vypalovanie u koznej), zvnutra mi odstranovali kondylom chirugicky, v narkoze, aj mi vtedy pre istotu ofarbil aj krcok - ukaze to tie zle bunky, takze rovno mi orezali krcok, potom sa lekari na histologii nevedeli zhodnut ci to uz bola rakovina alebo nie. btw cytologiu som mala vzdy dobru. u muzov podobne, bud specialna masticka, vypalovanie alebo laser. teraz uz aspon niektori lekari vedia, co treba robit, predtym nevedeli, co s tym alebo sa tvarili, ze nevidia. ak nemas vonkajsie prejavy, neznamema to, ze ti nenarastli dake vnutri alebo nemas virus v krvi. je to velmi neprijemne, bojovala som s tym niekolko rokov. na nete je uzitocnych informacii mizerne malo. aj tu na konovi sa k tomu malokto prizna. nakazenych ja viac ako polovica ludi, nie kazdemu sa to prejavi, alebo si nevsimni, alebo to ignoruju, ze sak to raz zmizne a roznasaju dalej
@lyci mužovi to chce urolog " zoškrabať ". Ja som tiež objednala ku svojmu ženskému tak dufam že aspoň ja to nebudem mat i keď to je malo pravdepodobne.. Keď ti orezali z krčka to si ešte mohla mat deti či už nie.. nevyznám sa v týchto veciach a ten krčok ma desí veľmi kedze dietatko chceme mat ešte.
hej, mala som dieta o par rokov neskor bez problemov
Neviem, ja som citala na nete, ze sa to vyhodi do par mesiacov od nakazenia sa, tak neviem. Tvoja vec no... skoro sa uzdrav
@mia78111 aj dr hovoril ze to trvá aj niekoľko rokov. Infekcny je no nevie o tom. Keď je imunita veľmi slabá vtedy sa objavia genitalne bradavice.. A to nam aj sedi presne sedi.
Ďakujeme

chytila si to takmer urcite a uvidis ci sa to prejavi. odstranuje sa podobne ako normalne bradavice