icon

Kontakt s pozitívnym na Covid-19

12. feb 2022

Prosím Vás ,s manželom som v utorok bola celý deň,večer ešte sme ležali v posteli.o hodinu,že sa neciti dobre,samozrejme antigen pozitívny.ešte sme posedeli,rozprávali sa čo ďalej...izoloval sa,keďže máme možnosť akoby dvoch bývaní.
Zatiaľ sa mám dobre,aj zvyšok rodiny
Je nádej,že už to bude ok a nenakazime sa?Izolovaný je od utorka pred polnocou na stredu.
Z hygieny mu povedali ,že je vysoko infekčný keď mal štvrtok pcr. hodnota 16,8.
Kedy ste sa nakazili,po koľkých dňoch?

laura164
12. feb 2022

Ja som po 6 dňoch mala príznaky a manžel na 9 deň

viky_21
12. feb 2022

Ja som bola s maminou v Pondelok cely den. V Utorok rano uz mala pozitvny test a syn mi uz v utorok rano teplotoval. On ma test pozitivny a ja s manzelom negativny. A to sme spolu 24h. Pocula som uz o vela pripadoch kedy sa jeden nakazil a druhy nie takze mozno budete negativna

zuzkaa1991
12. feb 2022

My mame taky prípad utorok rano v robote muzovi ukazalo ag test negatívny to bol v praci pondelok utorok radsej som ho objednala v stredu na pcr(odber.mal) my mame zajtra s dcerou....a izolovany je od stredy dufam ze sme.sa nenakazili.....tiez cakam dnes zajtra a verim ze ked sa nic objavi tak uz nebudeme pozitívne 🙈

jeanne14
12. feb 2022

Behom dňa my doma štyria dospelí. Vo štvrtok na pcr moja hodnota 25,67 ..

kvecinka321
12. feb 2022

U nás manžel to doniesol z prace, v sobotu večer sa necítil ok, stále ale nedostihnuteľný antigen, v stredu deti horuckovali a ja až v piatok prvý príznak, dusivy kašeľ.

jani321
12. feb 2022

Ahoj. Môžeš sa nakaziť, nemusíš sa nakaziť. Napr. Ja som mala muža pozitívneho, príznaky ako pri chrípke, a ja s dcérou sme sa nenakazili. Takisto kolegyňa v robote bola doma skoro 3 týždne v karanténe najprv kvôli bratovi, potom kvôli rodičom. Ako jediná z rodiny sa nenakazila, PCR mala 2x negatívny.

sigma510
12. feb 2022

Od cca 27 januára som bola v kontakte s dokopy štyrmi pozitívnymi, s jedným doma týždeň v karanténe v intenzivnom kontakte, zdieľali sme jednu izbu, jednu kúpeľňu, kuchyňu.. Dodnes deň som negatívna. Ct hodnoty mali rôzne, väčšina stredne infekčna.

renka30
12. feb 2022

@jeanne14 a kde sa da zistit ta ct hodnota?

jeanne14
12. feb 2022

@renka30 mne prišlo po pcr ešte heslo do sms a do mailu .. ale neviem prečo len mne, mužovi a svokrovcom len klasicka sms o výsledku. Čítala som ale že stačí zavolať na ruvz a povedia ti. 🙂

ladybug138
12. feb 2022

Ja som sa nakazila pocas asi hodinoveho kontaktu s ruskami 🤷 priznaky na treti den

leona45
12. feb 2022

Ja som tiez zvedava, lebo vo stvrtok sme boli s pozitívnym. Zatiaľ nam nic nie je. Som zvedava aj sa bojim. Toto je strasne, toto cakanie

sovica
12. feb 2022

Moja dcéra sa nakazila v škole, na 95% od spolusediacej. Tá chýbala v škole od štvrtku, v sobotu začala mať dcéra prvé symptómy: malátnosť, silná bolesť hlavy a teplota 38,9, v nedeľu tiež bolesť hlavy, nie už tak silná a teplota 37,8. Od pondelku už len slabá nádcha a občas zakašľala. Prvý domáci test sme robili v nedeľu, čiže na druhý deň od príznakov - 2 silné čiarky vyskočili okamžite. V pondelok sme išli všetci 4 na Ag test, jej test bol pozitívny, my 3 sme boli negatívni. PCR jej teda robili hneď v pondelok, bol tiež pozitívny s vysokou vírusovou náložou 17,6. Dnes je 22 dní po jej prvých príznakoch, my 3 sme ostali negatívni a bez symptómov. Celý čas sme boli spolu, neizolovali sme sa, ja som s dcérou celý čas spala v jednej izbe. Ešte doplním, že sme neočkovaní.
Kočky, ste očkované, či neočkované?
Autorka
@laura164
@viky_21
@zuzkaa1991
@jeanne14
@kvecinka321
@jani321
@sigma510
@ladybug138
@leona45

palicka
12. feb 2022

U nás doma sa nenakazil nikto, mala som antigen i PCR pozitívny. Fungovali sme v bežnom rezime, ale len v rámci domu. Neizolovala som sa, nemáme tu možnosť.

sigma510
12. feb 2022

@sovica sme neockovani celá najbližšia rodina, priateľ mal v podstate ľahký priebeh, dva dni teplota, nejaká tá únava, stratil čuch ale nie celkom, už je viac menej ok. Rodičia to tiež aktuálne niekde drapli (otec sa v práci testoval, jeho očkovaní a evidentne aj nakazeni kolegovia nie, lebo veď oni nemusia, takže možno si to doniesol aj z prace domov, keďže je jediný neockovany a pozitívni boli takmer všetci rad radom, on medzi poslednymi), už je lepšie, teplotovali, nádcha, bolesť hrdla, popisovali mi to ako klasickú chrípkou virozu. Ja som dnes od kontaktu (toho tretieho v poradí) štvrtý deň, a zatiaľ mi teda nie je nič tak čakám ci sa niečo objaví. Všetci mi to podpisovali ze to prišlo z hodiny na hodinu, striasla ich zima, do hodiny teplota. Prakticky všetci moji neockovani kamaráti a známy nemali za dva roky žiadny z variantov, odbili si až teraz za tieto týždne tento posledný, všetci su už viac menej v pohode prekonaní, už len ja ostávam a trham partu 🤣.

sigma510
12. feb 2022

@sovica ešte dodám ze som si robila aj test na protilátky a nemám ich takže som to asi neprekonala. Očkovanie považujem minimálne v mojom prípade za zbytočné, pokiaľ sa telo vie takto ubrániť (zatiaľ) aj samé. Ale uvidím, možno že to ešte chytím, ťažko povedať.

ysseba
12. feb 2022

Jedna moja kolegyňa mala muža pozitívneho a jedno dieťa sa nakazilo. Neizolovali sa. Ona a druhé dieťa to nechytili. Teraz je pozitívne druhé dieťa. Teda bolo pozitívne, už je OK a ona to opäť nechytila. A to sa vôbec neizolovala, normálne sa o neho starala. Druhá kolegyňa má manžela pozitívneho a ona to chytila asi na 5 deň. Takže je to vysoko individuálne. Veď uvidíš za pár dní kedy a či vôbec to chytíš 🙂

laura164
13. feb 2022

@sovica my sme neockovani a mali sme to prvýkrát. Dcéra to doniesla zo skolky. Ale príznaky ľahšie, ja len hnačky, bolesť oči, muž mal ľahké teploty pár dní a sopel, kasel

viky_21
13. feb 2022

@sovica ja som ockovana 2 davkami a manzel nieje ockovany. Mamina ma 3 davky aj ocino. Mamina to schytala ocino nic.

jani321
13. feb 2022

@sovica ahoj. No ja s mužom som očkovana, dcéra neockovana. On bol pozitívny, my negativne. A tá kolegyňa, čo ostala jediná negatívna z rodiny, tak oni boli celá rodina neockovana.

jani321
13. feb 2022

@sovica a to číslo ohľadom vírusovej naloze ste ako zistili? Ako samoplatci?

leona45
13. feb 2022

@sovica neockovana

sovica
13. feb 2022

@sigma510
@ysseba
@viky_21
@jani321
@leona45
Kočky, ďakujem. Čím dlhšie to trvá, tak mám pocit, že ten Covid je jedna veľká záhada. Že v podstate to je tak 50/50, či sa človek, či už očkovaný alebo neočkovaný nakazí resp. či bude mať ťažký, ľahký alebo bezsymptomatický priebeh. Ja si chcem dať spraviť ešte protilátky, lebo mi nejde do hlavy, ako sme sa ako neočkovaní nenakazili, aj keď sme sa vôbec neizolovali a dcéra mala vysokú vírusovú nálož. Faktom však je, že celú túto pandémiu sa snažíme (aspoň my dospelí) brať vyššie dávky C-čka, D-čka a zinku. Neviem, či práve to pomohlo.

@jani321 To Ct číslo ohľadom vírusovej nálože nám povedali u pediatra (tam brali dcére ster). Sme v Nemecku a keď sme sa po Ag teste boli spýtať u pediatra, kde by nám odporučili ísť najbližšie na PCR test, tak nám povedali, že aj u nich robia stery a posielajú to do labáku. Mali sme si stiahnuť Appku a dostali sme aj web stránku, ale web stránka nefungovala a Appka sa nám stiahnuť nedala. Manžel sa teda išiel na výsledky testu spýtať znovu k pediatrovi a tam mu povedali aj to Ct číslo.

jeanne14
13. feb 2022

@sovica neočkovaná celá rodina. Priebeh ľahký, chlap so svokrom (60r) jeden deň teplota, svokra 61r bolesť hrdla škrabanie v krku, únava jeden deň. Ja zvýšená teplota, na druhý deň bolesť hlavy, tretí deň večer hnačka. K dnešnému dnu už nikomu nič nie je.
Deti 1,5r teplota 37,7 raz, starší 4r nič ..

ladybug138
13. feb 2022

@sovica ja som zaockovana dvomi davkami.

autor
14. feb 2022

@sovica ja 2davky,rodičia plne očkovaní,deti neočkovane.
Máme sa dobre,tak dúfam,že to tak ostane.

autor
15. feb 2022

Takže dievčatá dnes mi vyšiel pozitívny Antigenový test
Nakoľko sa už cítim slabo,na 7.deň🤦

leona45
15. feb 2022

Och joj 7 den. Tak este stale mozeme čakať, my sme teraz 5 den.