Kontrola počas PN: Ako riešiť lieky na spanie?
Ahojte vy tu viete vsetko tak mi prosim poradte. Pytam sa za znamu, je to starsia dama (50+) momentalne na PN nejaku dobu a nejaku dobu este bude. Pn ma vypisanu od obvodnej lekarky avsak diagnozy ma rozne, jednou z nich je aj psychiatricka diagnoza. Od psychiatra ma predpisane rozne lieky, jednymi z nich su aj lieky na spanie. Znama sa vsak boji si cez den vobec lahnut spat, pretoze sa obava kontroly, jednoducho ak si vezme lieky na spanok nezobudi sa na pripadnu kontrolu. Nemate niekto realne skusenosti ako sa na takyto pripad pozera socialna poistovna v pripade zeby prisla kontrola a ona by bola nezastihnutelna? Je realna sanca takuto situaciu vyargumentovat dolezenim napr psych diagnozy s dokazom ze ma predpisane tieto lieky? Dakujem
pri psych.diagnóze verím,že sa jej chce spať aj cez deň,niektoré lieky môžu utlmovať.
Prečo sa toto neopýta svojej obvodnej,alebo nech rovno volá do poisťovne,to je nejaký problém sa opýtať?
Lieky na spanie sa dávajú len v noci. Cez deň už neucinkuju ale iné lieky môžu spôsobovať únavu avšak nezaspi ako po liekoch na spanie na taky tvrdý spánok. Kľudne nech si ľahne. Ak by prišla kontrola a by nepočula vysvetlila by a nemali by problém
Ak ju nezastihnu, teda neotvori, bude problem. Lieky na spaniw ma x ludi. Nech da na dvere, ze treba dlhsie zvonit, buchat

@kikusikkk lieky na spanie jej predpísal psychiater asi len noc, prečo si ich dáva cez deň ?