icon

Krvácanie z jednej nosnej dierky a pískanie v uchu: príčiny a riešenia

leameleg
26. sep 2024

Ahojte je tu veľa tém ale väčšina sa píše že to súvisí z tehotenstvom ale ja tehotná niesom.
Už som naozaj zúfalá nakoľko krvné testy ok, Orl ok ...vyjadrenie nevidí tam žiadnu cievku na poleptanie. Mal niekto podobný problém že z ničoho nič sa spustí krv z nosa ale len z jednej dierky ? a začne pískať v uchu automaticky ? Nasadila som si vždy automaticky ascorutin ale asi nejakú zmenu nevidím.
Z čoho by to mohlo byť? Začínam mať strach :( Ďakujem za každú odpoveď

zuzkaa1991
26. sep 2024

@leameleg mne sa púšťa z jednej dierky na orl som prvýkrát isla ked sa mi priebehu doobeda spustila asi 4krat (zdvihala som tazke veci v praci) tak som mala orl na skok z prace takže prave videl odkial mi tečie ale tiež povedal dr málokedy vidi u ludi ze odkial tecie

Mne dala dr drahsiu masticku ze si mam mastit aby som nemala suchu sliznicu
Dovod moze byt tlak, alergia (mne napr zacne stipat nos mam priznak.bud choroby alebo krvacania) podrazdena sliznica ;)

leameleg
autor
26. sep 2024

@zuzkaa1991 a máš to aj par krát do mesiaca ? Véd rozmýšľam ze ak sa aj spustí tak by som aj ja šla hneď aby to videla. Ale normálne to z ničoho nič sa spustí. Zacitim steklenie a prask krv

zuzkaa1991
26. sep 2024

@leameleg ano nemam pravidelne ale napr v zime som. Mala castejsie teraz po neviem akej dobe včera spustilo ale mne viac menej rano sa spusti ked vstanemm

diewcatqoo
26. sep 2024

Ako dieta som to mala, ze som casto krvacala len z jednej nosnej dierky. Bola som niekolkokrat na ORL, kde mi to leptali, lebo som tam mala asi oslabenu cievnu stenu. Rovnako aj moj syn to ma a tiez krvaca len z jednej dierky. Obaja sme to mali/mame tak, ze krv sa pustala aj niekolkokrat do tyzdna, obcas aj viackrat za den.
Chod na ORL a tam ti to "zalepia". Neboli to, len je to neprijemne. Pomoze to na nejaky cas.

leameleg
autor
26. sep 2024

@zuzkaa1991 no mne sa to napríklad stalo minulý týždeň hneď ako som vstala tak sa spustila 2 dni za sebou. A dnes opäť normálne sa už bojím, že čo to.. aj vetrami takže čerstvý vzduch v byte je .. som síce alergik ale tak na osu a liesku. A nechce sa.mi veriť aby toto s tím malo suvis

leameleg
autor
26. sep 2024

@diewcatqoo
Bola som na orl a tam mi povedala vraj nevidí nič co by leptat mohla tak nechapem

vakatko
26. sep 2024

Ak ti pritom píska v uchu, môžeš to mať z refluxu, skús gastro.

leameleg
autor
26. sep 2024

@vakatko áno píska mi v uchu. Na gastre som pred 2 mesiacmi a tam vraj ok. Zajtra idem na kontrolu tiež na gastro tak uvidíme co mi povedia skúsim sa ho aj nato opytat

vakatko
26. sep 2024

Ak sa ti neuzatvára zvierač žalúdka, tak sa môže pepsín (enzým, trávy bielkoviny) dostať do uší, pažeráka, nosa ... Pri zvýšenej kyseline sa aktivuje dráždi sliznicu, spôsobuje aj pískanie v uchu...

leameleg
autor
26. sep 2024

@vakatko tak to som ani nevedela. No som zvedavá co mi zajtra povie na gastre nakoľko mám prísť pre výsledky..

vakatko
26. sep 2024

@leameleg uvidíš čo Ti povie lekár, skús sa vyhnúť rajčinám, kyslým a pikantným potravinám hlavne ráno na prázdny žalúdok. Obmedz živočíšne bielkoviny, pri nich sa tvorí najviac pepsín v žalúdku + menšie porcie.

leameleg
autor
26. sep 2024

@vakatko ďakujem 🙂