Kto lieči úzkosť?
Ahojte, prosim ako sa lieci uzkost? Viem ze to nie je dusevna chorobna, mavam take stavy ze neviem co zo sebou ked som v miestach odkial nie je unik, pochyti ma silna uzkost, strach
vyhybam sa tym miestam a to mi brani zit plnohodnotny zivot.
Napriklad ako tehotna som si vyslapala na 12te poschodie nemocnice lebo som mala pocit ze v tom vytahu ma trafi kym vyjdem hore ;))
Ze to nie je na psychiatra? Depresie nemam, v podstate vediem stastny zivot len tie vtierave myslienky plne strachu a vyhybanie sa vytahom,divadlu,mhd,lietaniu, dlhym radom.
Su na to nejake lieky? Ked sa zverim vseobecnemu lekarovi bude mi vediet nejako pomoct? Mate skusenost?
Dakujem
Úzkosť lieči psychiater.Obvodny Ti dá lieky na ukludnenie, ale to nerieši problém.Psycholog, psychiater...v skratke povedané musíš pochopiť, že to zvládneš a nevyhybat sa tým miestam
uzkost sa lieci psychoterapiou u klinockeho psychologa- psychoterapeuta. odporucam vyh´adat niekoho s kbt pristupom- skus mi napisat odkial si mozno budem vediet niekoho odporucit
@dori2 dobry den, dakujem ;) z okolia NR alebo NZ by ste vedeli? Ak hej rada mozem vas kontaktovat sukromne spravou? vy pracujete ako psychoterapeutka? Nikdy som nepocula o KBT teraz som si nieco narychlo precitala a dost sa mi to pozdava nejako sa v tom nachadzam
@ninka297 dakujem, to je pravda mam nutkanie sa vracat na iste miesta aj napriek strachu, raz to ide a raz niee ;)) velmi rada by som to zvladla bez liekov
kludne napiste spravu, pracujem ako klinicky psycholog a koncim psychoterapiu v kbt ;)

Zacni u psychologa, potom sa uvidi.