Kto trpí chronickým zápalom močových ciest?
Ze v tom niesom sama? Budem rada ak si vymeníme skúsenosti a rady medzi sebou.. Podporíme sa.. Niekedy je to fakt o nervy
@michaelam2 aj ja to iste baby, uz 2 roky stale enteroccocus feacalis po styku hlavne
@sunshine_18 ja mam pocit ze mne to nepreliecia ani ATB stale citim taky palivy pocit dole, beriem blokurimu, pijem uro caje, po styku vzdy na wc, sprcha pred a po, pijem denne vela vody, chcem vyskusat teraz urivac 🙂
@michaelam2 a mas ju v moci alebo mocovej rure ?
@sunshine_18 ahoj, poznam to dobre, 3 - 4 razy do roka s tym trapim, vacsinou skoncim na atb od obvodnej.
Naposledy som mala pred 2.tyzdnami, dr mi predpisala atb, po liecbe som sa citila 3 dni dobre a potom som sa v noci zobudila na bolesti podbruska, pri moceni a bola som tam, kde pred tym.
Tentokrat som uz sla na urologiu, vzali mi cievkovany moc, to bolo tuto stredu a cakam na vsetky vysledky, ktore budu az buduci utorok 🙄. Urologicka by bola rada, kebyze mi da liecbu presne na mieru, ja to chapem, tak sa snazim nejako to vydrzat na cajoch a termofore, aj ked nie je to sranda takto fungovat v praci.
Som s nou dohodnuta, ze ak by som dostala teploty a fakt silne bolesti, mam jej volat a nasadi hned atb, inak cakame do utorka.
Mna trapi hlavne ta bolest celkom dole v podbrusku. Dr este spominala cystoskopiu, ci nie je zuzena mocova trubica. Som ochotna vsetko podstupit, len nech sa tohto zbavim 😒
@kristina74 aj mne presne odporucili cytoskopiu a v pripade ze bude potrebne rozsirit mocovu ruru, len som momentalne po hysteroskopii odstranovali mi polyp na maternici, tak zatial nemozem absolvovat cytoskopiu, trapim sa 2 roky, od prveho styku s novym partnerom mam tieto problemy, planujeme sa brat, rodinku, babatko tak by som to chcela vyriesit konecne po 2 rokoch zistit pricinu 🙂
@zoja1804 zatial mi len z mocu robili testy …naposledy mi dali ciprofloxacin, po nom som mala uz potom moc v poriadku ale ja stale citim ze to nie je ok …nemam sice bolesti ale nonstop pocit na mocenie a obcas palenie …uzivam vsetko mozne
@zoja1804 ved prave, treba odstranit pricinu a nie stale atb a zapal sa stale vracia.
Chodim pravidelne na preventivky na gyndu, vsetko mam v poriadku po tejto stranke.
Co sa tyka sexu, vsetko dodrziavame, klasicke rady, pred stykom po styku vymocit, sprcha atd., a aj tak figu z toho.
Moj muz mi uz kazal pytat sa na urologii, ci nemoze byt problemim on, ci by aj on nemal prist na nejake vysetrenie, zlaty 🙂.
Ale dr mi povedala, ze ak on nema ziadny problem pri moceni atd., tak asi nie, ale poslala mu pre lepsi pocit sterilne skumavky na moc, ze moze vysetrit pre istotu.
@sunshine_18 ja som sa s tym trapila dlhe roky, po sexe vzdy nasledovali antibiotika..potom som sa to rozhodla riesit uz raznejsie..zmenila som gynekologa, ten mi urobil stery a nasadil cipky, partner sa musel preliecit tiez lebo nestaci ked sa prelieci len jeden.. odvtedy si zaklopem ani raz sa to nevratilo..
@lucinka5051 presne aj ja som zmenila gynekologa a ten mi povedal ze atb potrebuje aj priatel aj ked nema problemy, lebo ja sa preliecim on to vzdy prenesie na mna, jeho urolog tvrdi ze nepotrebuju tak ja neviem, pojde teraz na kultivaciu a ak mu tam nieco vyjde bude brat tiez atb
@zoja1804 partner nemusi mat problem ale moze byt prenasac... muzi maju dlhsiu mocovu ruru a im to nemusi problem robit zatial co u zien je ta infekcia hned... jednoznacne treba preliecit oboch. Drzim palce 🙂
@sunshine_18 ja som to roky mala,nic nepomáhalo..pomohol mi isoprinosin,od vtedy mam pokoj.
@simonka1304 to je liek na imunitu ? Je na predpis ?
@zoja1804 aah áno presne ako by som o sebe čítala.. Já už od januára 2019 stále.. Bez prestávky raz lepšie raz horšie.. Min. 20 krabiček ATB vybratých.. A nič..
@kristina74 pros ta kam na urológia si šla a ak ta môžem poprosiť meno doktorky? Som na tom podobne spravím už naozaj všetko..
@sunshine_18 ja som z kosic a booa som pri dvoch urolpgoch no nevedia mi pomoct…tvoj partner bol prelieceny ?
@zoja1804 ano,daval sa teraz kto mal covid.Mali sme ho doma a kedze som bola chora,tak som si ho zacala davat,ze ak mam náhodou covid.Vyuzivala som dve balenia,a uz 8 mesiacov mam pokoj a to som mala ináč každý mesiac atb,lebo ine mi na to nezaberalo.Ja som uz vzdy okrem bolesti, aj krv mocila,takze atb som musela uzivat.
@zoja1804 nie nebol, názor lekára, že ak nemá ťažkosti netreba
@sunshine_18 ak si z pp, tak poliklinika corrib, dr. Dominika Korenek. Bola som u nej prvy raz, ale zdala sa mi skvela, vsetko mi vysvetlila, chce liecit pricinu, takze dufam, ze mi pomoze.
@kristina74 to je velmi daleko, ja zháňam niekoho západ - juh - max. Stred Slovenska...ale ďakujem ti veľmi pekne za radu
dievcata a ake mate priznaky? hlavne ked to nie je uplne akutne ale necitite sa dobre?
...skusili ste niektora Citricidal?
Ja 5ty den beriem, som objednana na cievkovanie na urologiu buduci pondelok,
tak som zvedava, lebo konečne necitim bolest, ani palenie atd. uvidim podla vysledkov, dovtedy ale budem brat ten Citricidal (na anglickych strankach je toho popisane viac a praveze zabera na infekcie močakov) a inak som volala aj do Vyšných Hágov, tam urobia auto vakcinu na mieru. V minulych diskusiach je kontakt na p.primarku aj dokonca fotka s návodom, ako sa potom ta autovakcina berie...
Ten citricidal beriem 3-4 velke kvapky do vody 1x denne
no a tiez som vyskusala uz manozu, čaje, antibiotika pomohli a po troch dnoch som bola zase tam, kde som bola...
@michaelam2 ak nepijem dostatočné množstvo, tak hned cítim taký nepríjemný pocit tam "dole", taktiež pálenie pri močení, bolesti v podbrušku, moč atypicky zapácha
@michaelam2 no ja teda ku koncu močenia hlavne bolesť v podbrušku také tlaky, napätie a hlavne strašne pichanie v podbrušku .. Únava, bolesť moc. rúry.. Pálenie vulvy
@76california o tom som ani nepočula, idem si prečítať o tom, skúsim
@76california to nepoznam, pozeram to akurat teraz, je to dost drahe, ako dlho ti to prosim ta vydrzi? ja uzivam petrzlenovy olej a kapucinku
@sunshine_18
tie priznaky mam aj ja velmi podobne ako vy, momentalne mi najviac vadi ten ako keby tlak, je to velmi neprijemne
ja mam tento z iherb
https://sk.iherb.com/pr/nutribiotic-maximum-gse...
davkuju sa fakt kvapky, to vydrzi dlho....
@michaelam2 niekedy sa to nedá vydržať.. Aj po psychickej stránke už mám toho dosť..
@sunshine_18 presne, ta psychika...ja si uz myslim ze si to aj sama zhorsujem ked na to stale myslim a uz mam stres aj z toho ist cikat
@sunshine_18 to iste, opat ma vsetko pali, atb som brala pred 3 tyzdnami, minuly stvrtok som bola na gyn zakroku kvoli polypu a boli ma podbrusko ale citim aj palenie, neviem posudit ci to je bezne po zakroku alebo opat mocove :( zajttra som zas u urologa, uz mi to je trapne:/ opat ked ma uvidi sestrcika vo dverach

@sunshine_18 ja sa s tym trapim od zaciatku tohto roka…mala som uz niekolkokrat atb, ale ja sa stale necitim dobre aj ked testy su po dobrati liekov ok…vzdy mi potom najdu znovu enterococus faecalis