icon

Ktoré Covid testy ukázali pozitívny výsledok?

25. sep 2024

Od ktorého výrobcu? za posledný mesiac?
Ďakujem

Strana
z3
maranco
25. sep 2024

Pred rokmi v mojom okruhu keď sme porovnávali testy tak najistejšie vyšli Flowflex testy.
Dokonca doobeda Flowflex už ukázal slabo pozitívny a poobede z MOM dostali papier o negatívnom teste, hoci už boli príznaky.

anna777115
25. sep 2024

Ja, nerozumiem na čo dobré sú tie testy. Keď, je niekto chory a má priznaky choroby, tak sa má liečit. Ked mám chripku, tak si robim testy, aby mi potvrdili že ju mám , no nie normalne sa liečim.

guudy
25. sep 2024

@anna777115 no, napriklad na to, ze ked mas v domacnosti rizikoveho cloveka, aby sa o covide vedelo a dali nasadit vcas antivirotika, ak sa nakazi aj dotycny.

viky_21
25. sep 2024

Zamna tiež Flowflex. Kupujem v Dr. Max. Aj teraz mala mamina covid a ukázalo jej hneď.

kavasmliekom
25. sep 2024

Neviem. Z lekárne najlacnejší. Keď máš kovid hádam každý ukáže, nie?

vikusjk
25. sep 2024

My sa z neho prave doliecujeme. Neviem, aku sme mali znacku, ale mala som dva rozne, jeden cisto na covid a jeden kombinovany aj s chripkou plus este dva nejake prastare, co som doma nasla este z r. 2022, kedy sme ho mali naposledy a vsetky ukazali (testovali sme sa postupne podla priznakov, dcere vysiel az druhy test po styroch dnoch, cize podla mna ukazuju dobre podla toho, ako sa to rozvija v tele)

vikusjk
25. sep 2024

Btw mna ani nenapadlo, ze to moze byt covid, ale detska dr mi povedala, nech sa otestujeme, preto sme sa testovali. Muzovi vysiel do minuty, on to doniesol domov a bol chory najdlhsie.

kavasmliekom
25. sep 2024

@anna777115 ja si nemyslím ze je to ako každá choroba. Nikdy v živote som nebývala chorá, v prvej vlne ma to obišlo, v druhej som bola 3x ta sebou, kým som sa vyliečila, už zase som dostala. Priebeh niečo strašné, keby som nevedela, volám aj záchranku, tak ma bolelo celé telo, hlavu mi išlo roztrhnúť, tlak skákal ako sa mu chcelo. Vysoké teploty k tomu.
Potom som bola nachladena, vedela som ze to nie je kovid, prešlo po 3 dňoch, ľahko som sa z toho dostala. Teraz pred mesiacom manžel prišiel už chorý, nevládal dýchať, hlava ho bolela, išla som kúpiť test, lebo doktorka ho nechcela bez toho vyšetriť, samozrejme kovid... zase som sa nakazila, bola som taka chorá, že som nevládala chodiť, triaška, teploty, hlava mi horela, nohy som mala také ťažké, že sa to nedá ani opísať. Manžel bol včera na pľúcnom, lebo sa mu ešte stále ťažko dýcha.
Keď bol len obyčajné chorý, mal nejakú virozu, nebol v takom stave ani náhodou.
Nehovorím, že treba hneď testovať, ale ze už aj lekári vyžadujú zase kovid testy, aspoň u nás ta už nevysetria. Keď povieš co ti je, samozrejme.

anna777115
25. sep 2024

@kavasmliekom Však, treba liečiť symptomy, ako u každej choroby.Čo sú na covid ine lieky, ako bežne dostupne? Ja som, mala tiež tažšky priebeh covidu vysoke horučky do štyridsiadky, ale take mavam aj pri chripke. Moj, obvodný ma liečil takymi istými liekami ako keď mám chripku a respiracne ochorenie. Čo, ti ten test pomože, keď sa potvrdíi že máš covid?

ina2405
25. sep 2024

@guudy pre rizikového človeka je problémom aj iná viróza, nielen covid.

ina2405
25. sep 2024

@kavasmliekom u nás v rodine sme mali všetci ťažšie chrípky než covid, preto nemám rada, keď sa hovorí, že to nie je ako chrípočka. A skutočne ma nikto nebude liečiť inak. Dôležité je sa netrepať medzi ľudí a riadne vyležať. Prechodené virózy sú prúser, či covid, či chrípka.

thirstymonk
25. sep 2024

Mne ukazali pozitivny výsledok tie testy, ktoré som si robil, keď som mal covid. :D To ako čo? Teraz budeš skúšať iks značiek, kym ti jeden nevyjde pozitivny a potom čo? POgratuluješ si?

Akýkoľvek test musí vyjsť pozitívny, ak máš covid. Aj ja mam teraz asi covid. Ale zaroveň to mám aj dosť tak u prdele.

anna777115
25. sep 2024

@guudy V čase covidu sme dostali celá rodina coronu, opatrujem tažško zdravotne postihnutu maminku, ktora bola v tom čase dva roky po tažškej operacii srdca, silná diabetička, po operacii štitnej žlazy, ktora jej bola odstránena, liéčena na vysoký krvny tlak a minimalne desať dalšich ťažškych diagnoz. Ku podivu, mala najĺajši priebeh choroby, ktorú prekonala na ATB a erdomede. Ja, som mala taký priebeh, že som si myslela, že skončim v nemocnici, hrozne horúcky, ktore trvali dva týždne vybrate ATB, nič nepomahalo, až nakonie kortikoidy zabrali.Bežna postupnosť liečby, čo mi pomohlo, že som vedela že mám covid, rovnako tažske stavy mám aj pri chrípke.

autor
25. sep 2024

@anna777115

mam neobvyklé príznaky (silné vertigo) a jeho liečenie sa môže líšiť podľa toho či je to dôsledkom COVIDu alebo nie.

kavasmliekom
25. sep 2024

@anna777115 ja neviem čo sa tým porieši, proste doktor chce pri príznakoch kovid test. Mne je naozaj jedno, či mám kovid, či niečo iné, nechodím medzi ludi, ani do roboty. Nebudem sa ani očkovať, či proti chrípke, kovid, či niečomu inému.
Píšem len, že som bola odpísaná len pri kovide. Iné bežné virozy ma nezlozili. A po ziadnejinej chorobe som nebola zadychčaná ešte polroka

ina2405
25. sep 2024

Prajem skoré uzdravenie

tibor79
25. sep 2024

@anna777115 presne, ak som chorá, liečim čo treba, ako uznám za vhodné.

guudy
25. sep 2024

@ina2405 a pisem snad nieco, co toto rozporuje? Tvrdim, ze je dobre vediet o tom, ze mame v domacnosti covid, aby sa podla toho rizikovy clovek vedel zariadit. Kedze antivirotika sa musia podat do presne stanoveneho casu od zacatia priznakov covidu.

ina2405
25. sep 2024

@guudy ja sa len pýtam, či iná viróza ako napr.chrípka nie je rovnako nebezpečná a nevyžaduje antivirotiká? Hlavne v tejto dobe, keď sú tie ťažkosti na nerozoznanie. Inak k tým antivirotikám, moja mama dostala v 2022 covid a bola ako tak v pohode (nádcha, teploty pod 38), kým jej nenasadili slávne Lagevrio. Skončila 2x na urgente s hroznou reakciou.

guudy
25. sep 2024

@anna777115 my mame doma onko pacienta v liecbe, s pridruzenymi dalsimi ochoreniami. Naozaj mi nemusis vysvetlovat co a ako…a dufam, ze uznas, ze nie kazdy rizikovy pacient ma lahky priebeh. Preto su to rizikovi ludia, lebo maju vacsiu pravdepodobnost na tazsi/tazky priebeh.

ina2405
25. sep 2024

@guudy držím palce 🍀 pracovala som kedysi na onkológii

guudy
25. sep 2024

@ina2405 no vidis a u nas lagevrio v 2022 pomohol. Priebeh mal dotycny clovek podobny ako zvysok rodiny…
Za mna je dobre vediet, co doma koluje. Su testy aj na chripku ;)

tibor79
25. sep 2024

V živote som nerobila kovid testy, a som tu. Liečim, to, čo liečiť treba. A zvyčajne nám zaberá domáca liecba.A v podstate nie je to často. Ďakujem 🙏🍀nechápem inak vyznam testov. Liečia sa ti ludia inak? Možno áno, hm.

tibor79
25. sep 2024

Len to ma zaujíma, že ak má niekto kovid test pozit. Čo robí inak? Ja a moja rodina, ak sme chorí, sme doma zavretí, liečime sa ako uznáme za vhodné, podľa konkrétnych ťažkostí . Našťastie nikdy to netrvá dlho. A ten test je k čomu konkretne? V čom to máte iné? Ďakujem za odpoveď.

guudy
25. sep 2024

@tibor79 vid moje prispevky

tibor79
25. sep 2024

@guudy v čase najsilnejš.kovidu mi zomrel príbuzný na rakovinu. Keď k nám chodila ADOS, nikdy sme nechceli testy, ani iné veci s tým súvisiace a príbuzný detto. Rozčulovalo ho to. Nuž, každý verí inému. A nie, bol to vzdelaný človek. Hm, každý nech verí čomu chce. Ale nikdy sa nezmierim so zosmiešňovanim iného názoru. Každý má právo sa rozhodnúť podľa seba, svojich dlhoročných skúseností, pozorovaní, zážitkov. A nejaké podsúvanie, non sense

sisska96
25. sep 2024

Na čo testy? Lieč sa normálne ako sme robili dlllllllllhéééééé roky pred "kovidom"

tibor79
25. sep 2024

@ina2405 presne, mne dali antivir. Nenačala som, mohla som darovať. Ostali po záruke. Nikdy by som ich nechcela, len som potrebovala od lekárky papier, o prekonaní.

sisska96
25. sep 2024

@ina2405 na čo dávali také sprostosti? Ja a každí v rodine sme mali iba kloktadlo, olynth a cetalgen . Ja osobne užívam jox na hrdlo

guudy
25. sep 2024

@tibor79 nie uplne rozumiem, preco si mi napisala takto prispevok. Zosmiesnujem ja niekde niekoho?
Pisala som v prispevkoch, preco je dobre vediet, ci doma koluje covid.

Strana
z3