Ktoré preparáty pomáhajú zmierniť príznaky menopauzy?
Aké preparáty užívate aby ste ste nemali nepríjemné príznaky?
je to individuálne, ja beriem iba voľnopredajné veci, aj to niekedy nie…
Mne pomaha menopauza na lepsi zivot.
Ake mas neprijemne priznaky?
Ja mam asi 5 mesiacov mierne navaly, ale je toho cim dalej tym menej, nepotim sa, ale je mi obcas horuco, tak zvnutra z hrude to na mña pride. Vobec to neplanujem nejsko riesit.
Snažím sa to vydržať a nerozmýšľat nad tým, športujem, venujem sa koníčkom. Nie je to choroba, je to obdobie v živote ženy, tak ako menštruácia začala musí aj skončiť.
Ja mam asi 5 mesiacov mierne navaly, ale je toho cim dalej tym menej, nepotim sa, ale je mi obcas horuco, tak zvnutra z hrude to na mña pride. Vobec to neplanujem nejsko riesit.
@tenerifka presne ako ja. To nemám MS od 42 rokov. A život je hneď krajší 😀
@tenerifka presne ako ja. To nemám MS od 42 rokov. A život je hneď krajší 😀
@anonym_autor napíš aké príznaky ťa trápia a v akom rozsahu...
@martinka13 ani ja nemám mš od 42 ale namiesto toho došli návaly že sa musím tri krát v práci prezliekať, že sa mi v noci nedalo spávať Max tak tri hodiny, a to nočné potenie mala som vychystané všetko aj druhú plachtu na prezlečenie, búšenie srdca bolo až parazitujúce, a únava katastrofálne.
Zaspávala som doslova v všade. V práci, v buse,po príchode domov, že som nemohla šoférovať. A mohla by som pokračovať....
Je super keď má niekto menopauzu ako prechádzku ružovou záhradou, ale moja taká je iba vďaka liekom
@martinka13 ani ja nemám mš od 42 ale namiesto toho došli návaly že sa musím tri krát v práci prezliekať, že sa mi v noci nedalo spávať Max tak tri hodiny, a to nočné potenie mala som vychystané všetko aj druhú plachtu na prezlečenie, búšenie srdca bolo až parazitujúce, a únava katastrofálne.
Zaspávala som doslova v všade. V práci, v buse,po príchode domov, že som nemohla šoférovať. A mohla by som pokračovať....
Je super keď má niekto menopauzu ako prechádzku ružovou záhradou, ale moja taká je iba vďaka liekom
@katica06 ako dlho to uz u teba trva? Lebo u vacsiny zien je to docasne, prejde to. Ale ano, nejake % sa trapi dlho....
@katica06 ako dlho to uz u teba trva? Lebo u vacsiny zien je to docasne, prejde to. Ale ano, nejake % sa trapi dlho....
@tenerifka prvé obdobie cca 1,5r som skúšala všetko možné, čo som našla odporúčania, čo sa dalo kúpiť v lekárni. Asi nemusím písať že u mňa to boli vyhodené peniaze. Silnejšie príznaky som začala mať pred 6r. Moja mama napr nemala takto skoro ani takto silné príznaky. S tabletkami sa pôvodne príznaky zdredukovali na 1%. Poznám ženy ktoré sa trápil aj desať rokov
Zeny, tie ktoré tu píšete si musite uvedomiť, že to, že vy máte ĺahký priebeh premenopauzy a menopauzy, neznamená, že to takto ĺahko prekoná každa žena. Sú ženy ktoré počas menopauzy získaju desať váznych diagnoz z dovodu ubytku ženskych hormonov.Bohužiaĺ nie na každu ženu plati zdrava životisprava a všetko bude ok. Možem povedať, ze na mňa žiadne volnopredajne fytoestrogeny neplatia a ak aj ano,tak prve dva, tri mesiace. Z vlastnej skusenosti možem potvrdiť, že nat HSL nie je nič. Treba, vyskúšat a poradiť sa so svojim gynekologom. V dnešnej dobe su už zenske hormony v roznej forme od tabletiek, gelov, náplasti, vaginalnich čipkov až po injekcie. Ja, napriklad, kedze nemožem uzivat tabletky peronalne chodim každe tri, štyyri mesiace na pichanie agolutinu. Krasne mi drži cyklus a ja sa citim omnoho lepšie fyzicky aj psychicky. Naozaj treba vyskušať všetky moznosti a netrpieť zbytočne poikiaĺ nemusime.
@anna777115 otázka ale znela čo používame - nie aké všetky možnosti sú dostupné 😏
@anna777115 otázka ale znela čo používame - nie aké všetky možnosti sú dostupné 😏
@biba_18 veď píše že HSL....aj ja ho užívam
@anonym_8c4fdc reagovala som na prvú časť tvojho príspevku
@anonym_8c4fdc reagovala som na prvú časť tvojho príspevku
@biba_18 a v druhej časti píše čo jej pomáha.
Ale my vlastne ani len netušíme, čo za príznaky má autorka.
Na vaginálnu suchosť sa asi odporúča iné ako na depresiu úzkosť a zmeny nálad v menopauze
@anonym_8c4fdc budem sa opakovať - reagovala som na prvú časť príspevku kde reagovala na iné ženy.
@anonym_8c4fdc budem sa opakovať - reagovala som na prvú časť príspevku kde reagovala na iné ženy.
@biba_18 Ved prave na to reagujem, že ja osobne chodim na agolutin injekcne. Lebo zienky jej pisali ze nic neuzivaju len zdravu zivotospravu.Ale nie každemu to pomože takže z mojho pohĺadu jedine HSL nič ine neexistuje a nie je účinné, na tažke stavy.
Mam 48 ms zatial normalna. Snad to zvladnem bez nejakych problemov. Stacila mi bolestiva a dlha menstruacia od 10 tich rokov. A stale ju mam 6-7 dni aj teraz. Ale bolesti uz take niesu ale uzila som si za tie roky prvy den dva
@anna777115 ale im to pomáha. to je jediné o čo mi išlo keď som na teba reagovala 🤷♀️ proste odpovedali na otázku…
@tenerifka mám návaly, cca osemkrát denne, ale nepotim sa veľmi, len je mi horúco, potom suchosť, to je nepríjemné dosť a najmä nespavosť. Kedysi som spala 8-10 hodín bez problémov, teraz tak šesť sedem hodín priemerne, tak sa cítim trošku unavená. Tabletiek sa obávam, máme v rodine veľa onko ochorení ale gynekológ má do toho tlačí.
@katica06 napísala som. Trvá to asi sedem mesiacov.
@tenerifka mám návaly, cca osemkrát denne, ale nepotim sa veľmi, len je mi horúco, potom suchosť, to je nepríjemné dosť a najmä nespavosť. Kedysi som spala 8-10 hodín bez problémov, teraz tak šesť sedem hodín priemerne, tak sa cítim trošku unavená. Tabletiek sa obávam, máme v rodine veľa onko ochorení ale gynekológ má do toho tlačí.
@anonym_autor neskusis zaradit pravidelny pohyb, psychohygienu pred spankom, trochu zmenit jedalnicek? Navaly su normalne a postupne by to malo ustat-u vscsiny zien, a ty ich mas bez potenia. Ja som ich prve mesiace mala tiez tak 8-10 krat denne, teraz po 5 mesiacoch mozno 2, tiez bez potenia.
Kolko mas rokov? Ja o mesiac 52.....
Ďakujem všetkým za reakcie , priznám sa čakala som že mi dáte názov nejakého cajiku alebo tabletky z lekárne čo vám zabralo .. ..akože mňa to až tak strašne zatiaľ neobťažuje, iste je to nepríjemné, ale tak pre mňa menštruácia bola horšia. Nedávno mi museli vybrať maternicu ale vaječníky mi ostali a lekár hovoril že menopauza ešte určite tak skoro nepríde, že tomu dáva tak päť šesť rokov ešte, ale očividne sa mýlil. Tak som zaskočená teraz.
@anonym_autor rozsah som myslela či mierne, stredne či veľmi silné príznaky . Mne napr Happy sleep predlžuje spánok o 2h , ale som spala bez 3h
@katica06 práveže to neviem posúdiť či je toto čo mám mierne alebo stredne...silné asi nie..
@anonym_autor a ja tiez nespim viac ako 8 hodin, vacsinou 7,5 a presne po tomto case sa zobudim a som happy a oddychnuta, v tomto veku nam to staci
@anonym_autor ja podobne. Gynekológ ma z toho províziu, co by nenútil. Osobne som sa z jednym rozprávala o tom, hormonalna liečba je ako ako náplasť na hnisavu ranu, zakryje priznaky, ale ked ju zena vysadí môžu sa vrátiť v ovela horšom spôsobe. Netreba dávať do tela to čo mu nie je prirodzené.Aj onkologické ochorenia sú tiez riziko.
@anonym_autor neskusis zaradit pravidelny pohyb, psychohygienu pred spankom, trochu zmenit jedalnicek? Navaly su normalne a postupne by to malo ustat-u vscsiny zien, a ty ich mas bez potenia. Ja som ich prve mesiace mala tiez tak 8-10 krat denne, teraz po 5 mesiacoch mozno 2, tiez bez potenia.
Kolko mas rokov? Ja o mesiac 52.....
@tenerifka skúsim všetko čo poradia tie ktoré tým prechádzajú ..pohyb áno určite, to mi napadlo ako prvé. Mám 48. Mala som po operácii vysoký estrogén preto mi hovorili že menopauza tak skoro nepríde. Ale zároveň ten hormón robil šarapatu v organizme preto musela ísť maternica von. Aby sa estrogén znížil. Čiže mi teraz nedáva zmysel keď mi chce gynekológ nasadiť liečbu na menopauzu kde mi ten estrogén zasa zvýši a bude má sledovať či nedostanem onko ochorenie.
@anonym_autor ja podobne. Gynekológ ma z toho províziu, co by nenútil. Osobne som sa z jednym rozprávala o tom, hormonalna liečba je ako ako náplasť na hnisavu ranu, zakryje priznaky, ale ked ju zena vysadí môžu sa vrátiť v ovela horšom spôsobe. Netreba dávať do tela to čo mu nie je prirodzené.Aj onkologické ochorenia sú tiez riziko.
@moony99 mam rovnaký názor.
@tenerifka skúsim všetko čo poradia tie ktoré tým prechádzajú ..pohyb áno určite, to mi napadlo ako prvé. Mám 48. Mala som po operácii vysoký estrogén preto mi hovorili že menopauza tak skoro nepríde. Ale zároveň ten hormón robil šarapatu v organizme preto musela ísť maternica von. Aby sa estrogén znížil. Čiže mi teraz nedáva zmysel keď mi chce gynekológ nasadiť liečbu na menopauzu kde mi ten estrogén zasa zvýši a bude má sledovať či nedostanem onko ochorenie.
@anonym_autor kamoska je v menopauze od 45, je sestricka u gynekologicky, a berie progesteron, ze estrogen jej nedoporucila. Realne tomu velmi nerozumiem, len ze oba hormony klesaju.....
@anonym_autor kamoska je v menopauze od 45, je sestricka u gynekologicky, a berie progesteron, ze estrogen jej nedoporucila. Realne tomu velmi nerozumiem, len ze oba hormony klesaju.....
@tenerifka mala kamoška nepríjemné symptómy?
Realne lekár spraví hormonalny profil a na základe toho vidí čo chýba. Ja sama som si vypýtala lieky nikto ma do ničoho nesilil. Po HSL mi je o hodne lepšie

HSL, nič iné voľnopredajné (čaje, tablety atď) nepomohlo