icon

Ktorého lekára navštíviť pri bolesti podbruška?

liaka
6. nov 2023

Baby keď ma rozbolelo dnes v robote v podbrušku,cítim vaječníky a štípe ma pri cikaní, ale nemám výtok. Stačí mi zbehnúť k obvodnej lekárke s močom? Či musím k ženskému? Ďakujem

viestta
6. nov 2023

Mozes ist aj k obvodakovi, moc vie skontrolovat aj on a nasadit liecbu tiez.

liaka
autor
6. nov 2023

@viestta super. Som sa zľakla, že bude po mne pozerať doktorka, že prečo som nešla k ženskému s tým... Len tam je sestrička taká neochotná. Nemá rada keď niekto príde bez objednania. Zato by som to najradšej riešila s obvodnou.

viestta
6. nov 2023

@liaka mas palenie pri moceni, to je urologicka zalezitost, gynekologovia sa tomu venuju len okrajovo

gejb
6. nov 2023

@liaka toto rieši obvodný alebo urolog ak je to často... gynekolog len ak si tehotná.

liaka
autor
6. nov 2023

@gejb vďaka. Zbehnem obvodnej

pinkgirl
6. nov 2023

@liaka k všeobecnej lekárke a vezmi so sebou ranný moč, hneď ho aj vyšetria.

deti95060810
6. nov 2023

pálenie pri močení býva pri močových cestách... lieky ti predpíše aj obvodný a ak budú zlé výsledky tak ťa pošle za urológom....

liaka
autor
6. nov 2023

@deti95060810 ďakujem. Už som ujasnená v tom, že k obvodnej. To ma teší. K ženskému sa mi fakt nechcelo.

mogaa
6. nov 2023

@liaka gynekológ rieši bolesť vaječníkov a ženské problémy....močové cesty- teda pálenie pri močení rieši všeobecný lekár...vyšetrí moč ak tam bude krv a baktérie - nasadí rovno ATB, ak nie pošle urologovi...ale môže aj gynekológovi lebo medzi močovou rúrou a pošvou je to len 1cm, takže to môže byť prepojené...

majamat
6. nov 2023

@liaka mocove probelmy neriesi zensky ( aj ked moze ), to patri do kompetencie obvodaka. teda ak je to vyslvoene mocovy problem a nie gynekologicky.