Kúpanie v prírodných vodách a jeho nástrahy
Žienky, isto sa niektoré chodíte kúpať vonku do prírody.
Okrem zoznamu hygienicky bezpečných vôd čo ešte sledujete, než sa vykúpete?
Nemyslím teplotu, či viditeľnú špinu, prípadne keď už máte výtok. Robíte aj so sebou niečo? Nejaký vaginálny čípok, či iba výplach?
Sinice sú svinstvo a vo vode sú predtým, než sa objavia, takže sama neviem, či aj napriek prevencii formou čípkov si zrejme domov niečo donesiem.
Prípadne ako fungujete v krytých bazénoch.
Ďakujem.
@majka1981 jedálniček to áno, sladká strava si priam pýta infekcie, aj o výmene plaviek okamžite za suché viem .. mne trebárs výtoky spôsobili tampóny naturella, zrejme tá kamilková zložka v tampónoch, zároveň problém s prirodzenou vlhkosťou, dlho trvalo kým sa to obnovilo, tak sa bojím v lete chodiť do vody, v partii som za blbú čo nechodí na plaváreň, platiť za vstup, ked len sedím pri bazéne?? a zas nebudem rozkrikovať, že prečo .. ostatné baby bud majú šťastie, alebo sa nepriznávajú a v podstate idú s tým do vody a rozširujú to ďalej
@lili_mia ja viem ja viem... nechape to kazda zena, preco nejdes do bazena. ale ja ti mozem potvrdit, ze teraz je to lepsie. trvalo to par rokov a radikalne som zmenila par bodov a teraz som fit 🙂 .
ja som sa raz rozpravala s gynekologom, on mi povedal ze ziadne tampony atd nepomozu, je to len reklama. ale co by si mohla skusit je dat si po plavani (vecer/poobede) tampon namoceny do jogurtu, ten by hadam zastavil infekciu.
mne moj gynekolog povedal, ze skor chytim vytok v chlorovej vode v bazene, nez v jazere..
tak, teraz k veci, coho sa drzim ja.. v prvom rade, nosim si dvojo plaviek, a ked vyjdem z vody, tak sa okamzite prezliekam do suchych... vecer po prichode od vody domov, bud vyplach rosalginom, alebo tento gel
http://www.multi-gyn.sk/multi-gyn_actigel.html zatial sa mi osvedcili tie prve dva pripravky.. a ako poistka canesten krem
klasicke tampony pouzivam velmi zriedkavo, a vlozky neparfemovane, bez prisad (kamilkove alebo vonave, to je odžub ako svet, a okrem toho napriklad allwaysky s tou umelou vrstvou, no des), nosim bavlnenu bielizen,
Potom posilnit imunitu sliznic, a celkovu imunitu, a robila som si kuru candivacom.
@lili_mia kamilky su jednym z najsilnejsich alergenov
sledujem, ak sa mam niekam ist kupat, ze co sa o tej vode hovori, na zaciatku sezony byvaju obvykle hlasky, ze ktore vody su ok. Ked su sinice, obvykle byvaju cedule, ze sa neodporuca kupat.
no vies, aj tie vytoky su odrazom stavu nasej imunity, tak preto podporit aspon tymto smerom... 🙂
@grettka mne tie výtoky začali práve s tampónmi naturella .. chlap čo bol nadšený že mu robím počas milovania mláčku, zrazu zistil, že nám treba zvlhčovač, ja som vešelo požívala tampóny naďalej .. až raz som mala bolesti pri vyťahovaní tampónu, bol plný, takže nemalo prečo .. tak som vysadila komplet a prešla na vložky, po ruke som mala iba tie z lidl a postupne sa mi prostredie upravuje .. veľkú mieru dávam strave, sladké, vyprážané obmedzujem, pridávam bielkoviny, no nie až tak toľko, aby som nezačala z tých bielkovín zahnívať zvnútra 🙂
ja sa nerada kupem ci uz v bazenoch alebo v prirodnych kupaliskach. mam z toho vzdy neprijemny pocit. niekedy som mala aj mykozu. pomohol canesten gyn. akokolvek, snazim sa vyhybat vsetkemu, co by mykozu mohlo sposobit, pretoze je to neprijemna zalezitost...

@lili_mia ja som velmi casto mavala infekcie, plesne a po rokoch som si povedala: do vody uz nepojdem. do krytych bazenov nechodim, cez leto idem len do jazera, kde si som ista ze je ciste a iba ked uz nevydrzim, lebo je velmi horuco. na dovolenku chodime k moru. aj z tadial som si obcas doniesla infekciu domov.
najlepsia prevencia je neist do vody. ak ides, tak plavky hned vymenit za suche.
od kedy som zmenila jedalnicek, dbala na to aby som nemala vela stresu a zmenila pracu, tak som zdrava 🙂 . a trva to uz 3 roky 🙂 .