Má hernia disku L4/L5 vplyv na prácu?
Dobrý vecer,dnes mi zistili po vysetreni MR,ze mam herniu disku L4/L5,platnicky su mierne vysusene a L5 mi tlaci na nerv.Ma niekto s tym skusenost prosim? Termin u ortopeda mam az za 2 tyzdne.Pracujem ako predavačka,takze 9 hodin na nohách každý deň.Je to na PN-ku?
Ďakujem za vaše odpovede a rady.🙋♀️🍀🌻
my nevidime tvoj nalez a nevieme ako sa citis ci si schopna pracovat alebo nie, ja som napr. pracovala s prasknutou platnickou cca 4 roky a to bol jasny pripad na operaciu ale az potom som sa odhodlala ju podstupit
Vždy sa lieči klinicky stav pacienta, nie MR nález. Takýto nález môže mať aj každý piaty cloveka ani o tom nemusí vedieť... A naopak, môže mať veľké bolesti ktoré ho nútia ležať. Všetko teda závidí od toho, aké máš ťažkosti, ako dlho, ako často, akej intenzity....
@valentina07 o chrbtici a platničkách je tu toho popísané obrovské množstvo. (Neprejde deň, aby tu taká téma nebola). Popozeraj staršie príspevky, je tam veľa dobrých rád. Liečba je čisto iba na tebe - tvoja snaha a peniaze.
@valentina07 ja som mala L4, L5, S1 😵 Chrbát ma nebolel, mala som ischias, driapala by som steny od bolesti 😢 Kompletne ma vyšetril neurológ, MR, obstreky s odstupom 3 týždne, infúzna liečba, fyzioterapeut= cviky Mc Kenzie. Zatiaľ skoro 2 roky pohoda, dávam si však sakra pozor na predklony, obúvanie, vyberanie riadu z umývačky 🤷♀️ Cvičiť, cvičím stále.
Skoré zlepšenie prajem!
@walentina7 počkať, počkať 👆 kto ti dal leták do ruky, inštrukcie??? Fyzioterapeut by ťa mal naučiť správne cvičiť, (od) kontrolovať ťa. Potom doma cvičiť sama- pravidelne. Moja fyzio si aj pozrie cdčko z MR a lekársku správu. Keď som mala problémy, hodinu trvalo kým si ma zdiagnostikovala a našli sme úľavovú polohu. Mne funguje Mc Kenzie, niekomu SM systém =fyzioterapeut si odsleduje, čo môžeš a čo nie, či sa bolesť zhoršuje, alebo ustupuje. Určite by som necvičila podľa letáku🚩
PS: Ďakujem 😉 verím, že sa udržím v takom stave ako som 💪
@walentina7 fyzioterapeuta musíš zaplatiť. Cez poisťovňu je to len strčenie letáka do ruky. Preto píšem, že liečba sú len tvoja snaha (cvičiť, cvičiť, cvičiť) a peniaze (musíš zaplatiť, aby ťa naučili dobre a efektívne cvičiť). Ak to podcenis bude to len a len časom horšie. Lekár ti s liečbou nemá ako pomôcť, ak nie si akútny stav.

@valentina07 máš veľké bolesti?