Má niekto skúsenosti s pityriasis rosea?
Ahojte ma niekto skúsenosti s touto chorobou?
Ahoj, môj syn ju mal cca rok dozadu (5 rokov). Ako sa objavilo, tak zmizlo. Kožná ho videla, liek na to nie je, odoženie to samé.
@lucijalucy a pribúdali mu stále nové vyrážky? Mne stále pribúdajú nové už aj na chrbte ( doteraz brucho)
Moja dcéra ešte v r.2000,skončila na kožnom.O.i.brala Penbene tuším aj 5-6rokov.Nevedeli zistiť z čoho,odkiaľ to dostala.Od vysokej horúčky omdlela,vtedy sa dostala do nemocnice.Vyhádzaná bola všade.Strašné.Pomaly jej to ustúpilo.Aj svrbelo,bolelo.
@lucijalucy a pribúdali mu stále nové vyrážky? Mne stále pribúdajú nové už aj na chrbte ( doteraz brucho)
@anonym_autor tak ono to ide postupne, nevyhadzalwsa celý naraz. Mal chrbát a brucho a pribúdali ubúdali postupne.
Mala som to tiez pocas vysokej skoly. Najskor sa objavi jeden vacsi ruzencovy tvar na bruchu a potom vela mensich po celom trupe. Nesvrbi to. Je to virusove, je to pri znizenej imunite. Ja som to natierala niecim zarobenym z lekarne (take hnede bahno) a do 3 tyzdnov cca preslo. Okrem vizualneho efektu som nemala ziadne tazkosti.
Mala som to tiez pocas vysokej skoly. Najskor sa objavi jeden vacsi ruzencovy tvar na bruchu a potom vela mensich po celom trupe. Nesvrbi to. Je to virusove, je to pri znizenej imunite. Ja som to natierala niecim zarobenym z lekarne (take hnede bahno) a do 3 tyzdnov cca preslo. Okrem vizualneho efektu som nemala ziadne tazkosti.
@anonym_47da16 mňa to teda svrbí dosť a stále Sa mi robia po týždni nové vyrážky teraz už také menšie tak stále mám strach či to ne je nejaká intolerancia
@anonym_autor tak ono to ide postupne, nevyhadzalwsa celý naraz. Mal chrbát a brucho a pribúdali ubúdali postupne.
@lucijalucy a kožná sa len pozrela a hneď vedela čo to je alebo uvažovala aj o inej dg?
@lucijalucy a kožná sa len pozrela a hneď vedela čo to je alebo uvažovala aj o inej dg?
@anonym_autor hned vedela, teda najskor tusila, nasledne hladala prave ten prvy vyrazny obrucovy výsev na kozi, to prve "lozisko", ak ho nasla, hned potvrdila diagnozu. Ale ona co sa tyka diagnostiky aj liecby bola vzdy vyborna lekarka.
@anonym_autor hneď vedela.

Ahoj, môj syn ju mal cca rok dozadu (5 rokov). Ako sa objavilo, tak zmizlo. Kožná ho videla, liek na to nie je, odoženie to samé.