icon

Má užívanie liekov pomôcť náročnej mame?

29. júl 2024

Ahojte, uz som tu viackrat pisala ze mame problemy s dietatkom co sa tyka narocnosti, od narodenia je to velmi narocne a citlive babo, teraz ma rok a nie je to o nic lepsie. Som s nim casto sama a manzel/rodina/okolie ma nevedia pochopit a zlahcuju to, ze to nemoze byt take tazke a niekedy sa mi aj smejú ze prehanam, nemam chut ani silu sa s nimi uz o tom bavit, a k veci: potrebujem sa dat dokopy, CHCEM byt mama ktorá je vyrovnaná, trpezlivá, stastná, a aktualne som toho opakom. Rozmyslam, ci nekonzultovat so psychiatrom nejake lieky, pre mna. Ma s tym niekto skusenosti? Ze to pomohlo v tazsich obdobiach?

marci77
29. júl 2024

a nejaka au-pairka, opatroatelka na par hodin denne ....a ty by si mala aspon par hodin pre seba? skusala si?
moje prve dieta bolo uplne v pohode (alebo ja som mala menej rokov) ...ale tato moja druha slecna ta ma tiez dorazila....narocne babatko od narodenia😅
vekom sa to zlepsi
drzim palce🍀
a pevne nervy dovtedy

koniarova
29. júl 2024

Skúsenosť nemám, ale určite ideš správnym smerom. Lieky sú podľa mňa dobrá voľba. Ale príliš si to idealizujes. Ja som teda lieky nepotrebovala, mala som podporu rodiny, všetko čo bol treba, ale často som nebola ani vyrovnaná, ani trpezlivá a ani šťastná. Materstvo je nesmierne náročnej,najmä ak nemáš oporu v rodine.. Držím palce ❤️, zvládneš to.

ktochytavzite
29. júl 2024

Nemyslim si ze psych lieky by ti pomohli ak nemas vážnejší psych problem,skor naopak ta mozu viacej utlmiť.
Co pomohlo mne ?Nic len vydrzat,je to sice klišé ale naozaj to plati.A rodina zvatsa ak nezazila take dieta a nema skusenost,nepochopí s tym nic nenarobíš.Proste len vydrzat,to obdobie onedlho skonci.Skus sa teraz len zamerať na podstatne veci a tie nepodstatne vynechaj.

marianarem
29. júl 2024

No neviem, ci hned lieky. Mat hocijake dieta s takou "podporou" rodiny, aku mas, by bolo narocne pre kazdu zenu. Najprv by som skusila viac zapojit manzela, aby si mala cas pre seba a moznost na chvilu prepnut na nieco ine. Ak sa smeje, ze to nemoze byt take tazke, tak nech si zoberie s babatkom vikendovu sluzbu a nech predvedie, ake lahke to je. Alebo teda nech zaplati opatrovatelku aspon na par hodin do tyzdna. Ja sa obavam, ze bez moznosti vystupit na chvilu z kolotoca a vydychnut si lieky velmi nepomozu.

tamitamitami
29. júl 2024

Na začiatok skús magnézium vo väčšej dávke....troška ťa ukľudní. Aj vitamíny skús začať brať vápnik, železo, zinok, Dčko....možno telu niečo chýba a preto sa cítiš viac podráždená.

autor
29. júl 2024

Čo sa týka manžela/rodiny/kamarátov, tak nejde o to, že by mi nepomáhali, sú úžasní a som im vďačná za veľa vecí, manžel ma odbremeňuje často, skôr ide o to, že keď im hovorím o mojom psychickom stave, tak tam nastáva problém.. tu to majú problém pochopiť, stavajú sa k tomu tak, že nemôže byť to až také extrémne.. a ja tiež mám potom pocit, že som slabá a poviem uprimne hanbim sa.. hanbim sa ze to nezvladam a rozmyslam uz vsetkymi sposobmi, ako sa “zocelit”…

pandorra
29. júl 2024

Manzel ti nema pomahat, manzel sa ma tiez starat, je rovnako otec ako ty matka. Ak to bude zlahcovat, nech sa skusi vymenit a ty pojdes do prace a on na matersku.. Inak odporucam opatrovatelku, budes mat viac casu pre seba.

matildasj
29. júl 2024

Ahoj, úplne viem o čom hovoríš. Ako písala baba vyššie určite začni s vitamínmi, magnezko základ (magnerot je topka) C a D v kvapkách. Ja som sa bránila vitamínom v takejto forme dlho. A keď som začala užívať veelmi pomohlo. Moje druhé dieťa bolo a je extrémne náročné, do 3rokov úplné peklo, potom sa to začalo zlepšovať. Hlavu hore,dobre bude. Drž sa💪

luccija
29. júl 2024

Každé dieťa sa zabrať fyzicky aj psychicky hlavne ten prvý rok.Ak sa cítiš psychicky zle, nadmieru unavená tak choď k lekárovi.Ako relaxujes kde dobijas baterky?dopln dlhodobo všetky minerály.Ked si citlivý človek môže byt, že záťaž zvládas horšie každý máme inú psychickú výbavu a odolnost

tinalia
29. júl 2024

Potrebujes psychoterapiu a nie lieky 😊

janamakva
29. júl 2024

Z liekov by si bola utlmena hlavne v noci, spánok ako narkoza, a to my mamy nemôžme mať.. Dieťa musí mať matku v pohotovosti aj v noci.

autor
29. júl 2024

A nie sú žiadne typy liekov ktoré by neutlmovali? 😔

evivb
30. júl 2024

Ja som tiez uzivala rok aj pol a utlmovali iba prve dni. Bolo to moje naj rozhodnutie!!!!! Netreba sa bat. ❤️ Kludne napis do sukromnej spravy.

autor
30. júl 2024

@evivb napísem správu ☺️

cookie29
30. júl 2024

Mila moja, keby na stastie boli tabletky, svet by bol krasny.

Som mama narocneho dietata. Uz je v skole. Viem ake to je. A viem aj to, ze ludia nechapu. Kedysi som citala niekde pribeh, ze mamka 4 deti hovorila, ze nikdy nerozumela mamam, ktore sa stazuju na narocne dieta. Myslela, ze si prehanaju, vymyslaju a pod. A potom sa jej narodila piate. Narocne. A ze pochopila. Ze aj skusenosti so 4 detmi ju nepripravili na to co to je. Asi tak.
Ak potrebujes pomoc, niekoho kto Ta vypocuje bez sudenia, zlahcovania, tak psy nie je zly napad. Ak potrebujes chemicku barlicku, tak mozno sa da ist aj cestou liekov, ale nic z toho z Teba neurobi stastneho cloveka, to si musis zabezpecit sama. Najst sposob, ako si dobit baterky, sebarealizovat sa atd. Nech uz je ta cesticka akakolvek.

mila19
31. júl 2024

Ty si potrebujes hlavne oddychnut. Ale, ze pravidelne a vela. Co pravdepodobne nenastane moc skoro. Mam prve dieta narocne. Nespali sme do 3,5roka.
Brala som konske davky magnezia, ale nepomahalo mi to.
Naopak vyborne skusenosti s volne dostupnou
Milgammou, pripadne este persen.

jennika
1. aug 2024

magnezium a persen forte 😊

30katrusa40
1. aug 2024

A čo čakáš keď ti pomáhajú tak to berú tak že ti musí byť super. Koľko si mala rokov keď sa ti dieťa narodilo ? Niekedy takéto problémy majú ženy ktoré mali práci kariéru svoj život a zrazu sa musia prispôsobiť dieťaťu. Nepomohlo by dať dieťa do jaslí a ty do práce ?