Mali ste depresiu?
uz vyse roka a pol sa neviem vyhrabat z taziveho pocitu, neviem sa tesit zo zivota a beriem vsetko len ako povinnost. zacalo sa to vztahovymi problemami po narodeni prveho dietata, neskor sa vystupnovalo neplanovanym druhym tehotenstvom a po porobe sa to este zhorsilo. Snazim sa fungovat kvoli detom, ale neviem sa z nicoho tesit, robim veci lebo ich musim urobit, lebo male deti sa o seba nepostaraju same. Je to depresia? mam to riesit? alebo je to len unava...alebo sa len opustam a lutujem?
..každý sme inak nastavený, niekto znesie toho toľko, že druhý by to už dávno vzdal.. Určite skús sa obrátiť na odborníka...
Neporovnavaj svoje problemy s inymi, to je prva dobra rada.
A urcite chod k dr. Dokazu ti pomoct a zlepsit ti zivot. Urob to prave kvoli detom a rodine. Známa ma dlhodobo problemy s alkoholom a teraz zistili ze to vlastne len "liecila" ine stavy.. ku ktoremu sa teraz pridala aj zavislost na alkohole. Drzim palce ❤️
je to začínajúca depresia. Mam niečo podobné v okolí, velmi vela ľudí riesi podobne stavy... moze ist aj o vyhorenie a chronicku unavu. Treba doplniť vitaminy a obnovit tvorbu serotoninu. Tiež zacat pomaly pravidelne sportovat. A naordinovat si radost. Plánovať drobne potesenia a tesit sa stále na nieco ak sa da. Odmenit sa... nemat vycitky a viac oddychu. atd.
Tie tazive pocity poznam. Sama sa zamysli nad tym ci to zvladnes sama alebo nie. Vela z nas ma tieto pocity aj mne obcas pride taka depka dookola robota deti robota a peniaze vychadzaju len len aj ked sa nahaname. Ale viem kde zrelaxovat a nabrat silu musela som sa to naucit aby som prezila velmi tazke obdobie. Takze bud sa to naucis sama alebo vyhladaj pomoc.Drzim palce
a tie vztahove problemy sa uz vyriesili? lebo tazko sa budes tesit z niecoho, co ta v skutocnosti netesi.. tam treba riesit pricinu a nie nasledky, ze nezvladas zivot, ktory ta nebavi a nenaplna.. to sa fakt tazko zvlada a ani sa to zvladat nema.. no a ked si povies, ze tvoje problemy sa riesit nedaju a ze to musis len nejako prezit, vydrzat, alebo ze to vlastne ani problemy nie su, lebo ini to tak tiez maju a zvladaju to, pripadne sa maju aj horsie a tiez to zvladaju, tak to uz je len pekny zaklad pre depresiu.. to uz potom ani inak nedas, nez s liekmi..
tak si vyber, ci chces skutocne riesit to, co ta trapi a zit stastny zivot, alebo len chces zvladat to, co si myslis, ze musis, lebo inak to nejde.. lebo ide.. vzdy to nejak ide
Depresia je veľmi vážna diagnóza a ideálne je riešiť to v počiatkoch. Odporúčala by som vyhľadať pomoc psychológa. Ten Vám môže pomôcť v tejto situácií úplne a ak nie, vie Vám poradiť akú ďalšiu pomoc vyhľadať. Dôležité je ujasniť si príčinu vzniknutého psychického rozpoloženia. Niekedy Vás môže hlodať aj niečo z podvedomia a pod. 🙂
Možno majú ľudia väčšie problémy ako ty. Ale majú aj menšie problémy ako ty. Neporovnávaj sa s druhými. Ty si ty. 🙂
Nehanbi sa zájsť za odborníkom, hlavne to nenechaj zájsť tak ďaleko, až skončíš na invalidnom dôchodku. Myslím, že každý človek aspoň raz mal depresiu, ja som ju "absolvovala" , keď som mala trinásť, v tom čase mi tragicky zahynul brat.
Urxite to treba riesit toto len tak neprejde poznam to tiez s tym bojujem tiez viem ze moje problemy su malicherne a pre niekoho smiesne no ja z toho neviem von

Urcite to ries. To ci sa len opustas a lutujes posudi psychiater ako odbornik. Cim skor sa pride na problem a nastane liecba, tym lepsie.
Nehanbi sa, nemas za čo!!! Depresia postihovala vzdy a aj teraz vela ludi, je to ochorenie ako kazde ine a treba ho liecit.