Mali ste nežiaduce účinky pri užívaní antidepresív Elicea?
14. nov 2023
Dobrý deň ja som uzuval 2 mesiace a citil som nepohaju tak som visdil a poto po 9 dnoch sa mi stav velmi zhorsil a ters som nasadil naspet elicea a mam velmi velke uskost stav sa mi velmi zhorsil ket som ich bral 1 krat tak som nemal take nezdeujuve účinky len ospalosť ci to je mam srach 🥺
@miro1616 boze nauč sa písať
@barbora854 neurazaj ket clovek ma. Uskost panicki atak tak sa nečuduj ok

No v prvom rade ist za doktorom a konzultovat to s nim. Lieky sa nevysadzaju len tak mirnixdirnix lebo... nehovoriac o tom, ze AD pokial viem, treba uzivat dlhsie, aby bol ucinok, to nie je Paralen, ktory ucinkuje do pol hodiny. Ak nebol ucinok, bolo treba overit davkovanie, ci je spravne, ci treba vyssie/nizsie atd. A ked uz sme pri tom, escitalopram sa nevysadza len tak, tam je protokol vysadenia - postupné znižovanie predpísanej dávky. Tak ako všetky antidepresíva, aj tu sa môže objaviť veľmi stresujúci abstinenčný syndróm v závislosti od dĺžky liečby, stavu pacienta a iných okolností. Tieto abstinenčné príznaky môžu byť podráždenosť, nespavosť, úzkosť, závrat alebo parestézia. Často sú pacientom nesprávne interpretované ako relaps primárneho stavu. Nikdy neukončovat liečbu náhle, ale postupne znižovali dávku v priebehu niekoľkých týždňov pod dohľadom lekára a podľa možnosti aj s psychologickou podporou okolia.
Inak ospalost ci naopak nespavost su velmi bezne vedlajsie ucinky, najma na ziaciatku. Ja by som asi co najrychlejsie kontaktovala lekara, povedala mu co a ako a skusila upravit liecbu. Drzim palce