Mám 13 rokov a asi 3 týždne mám menštruáciu
Mám 13 a už cca 3 týždne mám menštruáciu.Mám nepravidelnú a minule som ju mala týždeň aj pól.Neviete mi poradiť ako ju zastaviť?(ku gynekológovi nechcem ísť)Ďakujem za rady.
@lenlea Choď za mamkou, tetou, babkou alebo niekym a spolu šup k doktorke 🙂 ved vykrvacas a čo. Vieš koľko železa stratíš keď budeš ďalej krvácať? A nielen železa, všetkého ostatného. Odpadne dakde na ulici a potom co 🙂 u doktorky sa ti nič zlé nestane, predpise ti nejaký liek alebo pichne injekciu
Treba ist..aj ked sa gambis... viem o pripade,ked takto dievca v tvojom veku malo takto dlho menzes ,bola unavena,chudokrvna...chodila na injekcie,aby jej to dali do poriadku. Neboj sa,su aj detsky gynekologovia,viac menej ti spravi sono a zoberie krv... je to moc dlho 3 tyzdne..treba to riesit. Nepravidelnost je ba zaciatku ok, telo sa nastavuje.. najhorsie ,co moze mlada baba spravit,je odstavit svoj vyvijajuci sa hormonalny system antikoncepciou( napr.kvoli akne🤦♀️). Rozhodne ale zahod strach a chod k lekarovi.
@lenlea urcite treba ist k lekarovi. Mama si nevsimla, ze uz 3 tyzdne krvacas? To si neviem predstavit,. ze by som si u mojich dievcat nevsimla. Minimalne spotrebu vloziek by si mala vsimnut.
Doktora sa neboj, predpokladám, ze ked krvacas, tak ta nebude "zvnutra" vyšetrovať.. Nemusíš sa hanbiť, je to doktor, je to jeho práca, pripadne pohladaj dobrú doktorku 🙂
13.rocna patri do ruk detskeho gynekologa... Musi mat odporucanie od pediatra... Vysetrena bude iba v pritomnosti rodica... Vysetrenie bude max.sonografia maternice a vajickovodov ( na brucho dr. nanesie gel a pozrie) .. Odoberie krv a zisti hormonalny profil... To neviete normalne napisat pre 13.rocnu slecnu??? Omg...Ved musi byt vystresovana... Neboj, nebude Ta ani pocuvat...urcite jej aj moznost pani doktorky... Takze hlavu hore... Netreba sa bat 😉

@lenlea Ak nechceš ísť k doktorovi, ako chceš vyriešiť svoj problém? Možno ťa ani nebude pozerať. Nie je to zdravé, mat takúto dlhú menštruáciu.