icon

Mám 13 rokov a asi 3 týždne mám menštruáciu

lenlea
15. jún 2020

Mám 13 a už cca 3 týždne mám menštruáciu.Mám nepravidelnú a minule som ju mala týždeň aj pól.Neviete mi poradiť ako ju zastaviť?(ku gynekológovi nechcem ísť)Ďakujem za rady.

lizzygrant
15. jún 2020

@lenlea Ak nechceš ísť k doktorovi, ako chceš vyriešiť svoj problém? Možno ťa ani nebude pozerať. Nie je to zdravé, mat takúto dlhú menštruáciu.

leuska15leuska15
15. jún 2020

@lenlea Choď za mamkou, tetou, babkou alebo niekym a spolu šup k doktorke 🙂 ved vykrvacas a čo. Vieš koľko železa stratíš keď budeš ďalej krvácať? A nielen železa, všetkého ostatného. Odpadne dakde na ulici a potom co 🙂 u doktorky sa ti nič zlé nestane, predpise ti nejaký liek alebo pichne injekciu

katrin21
15. jún 2020

Treba ist..aj ked sa gambis... viem o pripade,ked takto dievca v tvojom veku malo takto dlho menzes ,bola unavena,chudokrvna...chodila na injekcie,aby jej to dali do poriadku. Neboj sa,su aj detsky gynekologovia,viac menej ti spravi sono a zoberie krv... je to moc dlho 3 tyzdne..treba to riesit. Nepravidelnost je ba zaciatku ok, telo sa nastavuje.. najhorsie ,co moze mlada baba spravit,je odstavit svoj vyvijajuci sa hormonalny system antikoncepciou( napr.kvoli akne🤦‍♀️). Rozhodne ale zahod strach a chod k lekarovi.

simsalabim
16. jún 2020

@lenlea urcite treba ist k lekarovi. Mama si nevsimla, ze uz 3 tyzdne krvacas? To si neviem predstavit,. ze by som si u mojich dievcat nevsimla. Minimalne spotrebu vloziek by si mala vsimnut.

s_a
16. jún 2020

Doktora sa neboj, predpokladám, ze ked krvacas, tak ta nebude "zvnutra" vyšetrovať.. Nemusíš sa hanbiť, je to doktor, je to jeho práca, pripadne pohladaj dobrú doktorku 🙂

desore
17. jún 2020

13.rocna patri do ruk detskeho gynekologa... Musi mat odporucanie od pediatra... Vysetrena bude iba v pritomnosti rodica... Vysetrenie bude max.sonografia maternice a vajickovodov ( na brucho dr. nanesie gel a pozrie) .. Odoberie krv a zisti hormonalny profil... To neviete normalne napisat pre 13.rocnu slecnu??? Omg...Ved musi byt vystresovana... Neboj, nebude Ta ani pocuvat...urcite jej aj moznost pani doktorky... Takze hlavu hore... Netreba sa bat 😉