Mám 35 rokov a som po infarkte. Je tu niekto mladý, kto tiež prešiel infarktom?
@andreosss ja som po CMP.
Moja príbuzná mala cievnu mozgovú príhodu prvý krát ako 33 ročná, nemala žiadne následky.
Kamoska cievnu. Vsetko okey. V tom veku.
Znama cievna po porode, jej zivot sa rovna nule.
Kamos zapal srdcoveho svalu,co ledva hrobatovi z lopaty usiel. Pravidelne kontroly,je okey.
Atd atd. Zial,ano,i v tomto veku uz mame choroby "starych". Drzim ti palce,nech nemas nasledky a je vsetko ok!
@katuskamala1 Uffffff tak stretávaš sa stým aj ty.... Smutne ale je to tak.... Dakujem pekne. Cítim s super ale psychika ale aj to s dá liečiť,. Stále s kontrolujem ale hneď ako ma chytila úzkosť som išla k psychiatricke nech s mi to neprehlbuje a idem s dávať dokopi🙏ale fyzicky mi to pomohlo.
Dakujem pekne
@amarilka26 kedy si mala? A ako si natom? Aj si mala príznaky?
@andreosss mala som 37 a bola som necely rok po porode. Vracali sme sa vecer od rodicov autom a mne neisla zaradit rychlost, som myslela ze mam auto pokazene, no a zrazu mi trpla zvlastne ruka. Som stresak, tak hned pohotovost, urobili CT a zrazenina v hlave. Nastastie to za chvilu presl a mam len jemnucko padnuty kutik, ale aj to nevidiet hned. Zial pricinu nezistili, najprv ze diera v srdci, no sono srdca cez pazerak to nepotvrdilo, takze beriem anopyrin plus dalsie lieky a dufam ze sa to nezopakuje.
@amarilka26 uffff tak šťastie v nešťastí... Koľko je to dozadu?na nič neserie len to ze ostala som na AD a stále s sledujem a bojím. Ty si boal v pohode po psychickej stránke?
bolo to v roku 2019. Veru psychika bola v haji a aj je, neustale sa sledujem, mala som stavy ze som mala stale zavraty, pocit ze mi ruka zasa trpne, no hrozne. Potom sa pridali arytmie, z toho mam zasa hrozu, lebo mi vynechava a tak potom premyslam ci sa mi nevytvori zrazenina a nedopadnem zle atd.....POmohlo mi ked som zacala chodit zasa do prace, prisla som na ine myslienky. Zavraty uz teda nastastie prestali, tak som rada, lebo som nechcela chodit ani autom sama. To ma este po tej prihode vystrasila obvodna lekarka, lebo si citala spravy prepustastie a hovori, ze este sa caka na vysledky ci nemam sklerozu multiplex a to bol pre mna vtedy koniec, tam sa spustili vsetky tie uzkostne stavy, lebo vsetky priznaky na mna sedeli vtedy. Neurologicka sa vtedy hnevala ze preco take veci obvodna rozprava, ked to mu nerozumie. Ze nikto necakal ze to bude skleroza, ale dava sa to automaticky vysetrit, ale ze nic tomu nenasvedcovalo, inak by o tom so mnou uz na tej neurologii rozpravali. Rozpravala som sa aj s hematologickou a ta ma troska tak upokojila, pozrela vsetky moje vysledky a povedala mi ze som mala v ten dany moment viacero drobnych odchyliek, takze to bolo zhoda viacerych nahod. Ze mam normalne fungovat dalej, ze sa to obcas skratka stava. Ze mam pit vela vody, papat cesnak ak lubim, lebo ze ked sa papa cesnak, tak netreba ani lieky na riedenie krvy 🙂 Tak v lete presedim vacsinu dna na zachode, lebo pravidelne pijem vodu, vyhybam sa pohybu na priamom slnku a davam si troska na seba pozor.
@andreosss môj muž prekonal v 32 infarkt, par dni mal divný pocit na hrudníku, ale mal problémy aj so žalúdočnou kyselinou, tak si myslel, že je to z toho! Išiel k dr, tam už mal strašne vysoký tlak, tak ho poslala na interne a už to šlo! Odtiaľ do nemocky, tam mu z krvi zistili ze ma zrazeniny a hlavnú cievu k srdcu ma upchatu! Bolo to cca 5 rokov dozadu, každý rok chodi na kontrolu ku kardiologovi, inak sa nič nezmenilo!
@amarilka26 omgggg.... Takže ta psychika je asi po takom šoku normálna. Aj si brala AD.... Ja som začala Citalec a Neurol na ukludnenie.... Ja by som hneď išla do prace ale ta úzkosť sa mi musí do liečiť alebo aspoň troška upokojiť... A ako si zistila ze mas vynechávanie srdca? Ja mam teraz stres z e mam nízky tep okolo 56 a nižšie mávam a už stresujem jak trafená... Je to strašne... Ale niečo nám to malo dať do života
na FB je skupina poražka.sk (mozgová príhoda) sú tam aj mladí ľudia. Prezentujú tam svoje príbehy
@ibatanecnica áno? No pozriem
Dakujem
@andreosss AD som nebrala a arytmie teda riadne citim. Riesila som tobs kardiologom a srdce je OK, mam uzivat magnezium a chodit vac na prechadzky, upokojil ma ze to nie je v mojom pripade nebezpecne.
@amarilka26 aha takže máš búšenie srdca?
A berieš aj nejaké lieky po tom všetkom? Či už nie?
No aspoň dobra správa že to nieje nebezpečné pre teba.

Moja kamarátka prekonala infarkt keď mala 22 ale nič bližšie ti k tomu povesť neviem je to 15 rokov dozadu