Mám dlhodobé bolesti v krížovej oblasti
Ahojte, chcem sa len spýtať, či niekto z vás riešil dlhodobé bolesti v krížovej oblasti, ktoré vystreľujú do nohy. Mám 38 rokov, robím v sklade, takže stále na nohách a dvíham bremená. Lekárka mi predpisuje len Flector a Magnézium, vraj je to zo stresu a preťaženia. Bola som aj na RTG, tam nič nenašli, ale ja sa ráno neviem ani obuť. Už tri týždne som na PN-ke, lebo sa neviem narovnať, a v práci mi už naznačili, že ak sa čoskoro nevrátim, nájdu si náhradu. Mám doma dve deti, hypotéku a nemôžem si dovoliť ostať bez príjmu. Má zmysel si zaplatiť magnetickú rezonanciu ako samoplatca? Alebo máte nejaké overené cviky čo vám reálne pomohli? Lebo tie lieky mi len odrovnali žalúdok a bolesť je tam stále.
Mňa lekárka poslala s bolesťami na neurologiu a ortopediu. Odtiaľ ma poslali na magnetickú rezonanciu. Žiaľ to všetko trvalo 9 mesiacov. Mne tiež bolest vystrelovala do nohy, mam problém s platnička L5 S1. Ja momentálne bolesti nemam žiadne a to som mala problém stat na mieste 5 minút, sedieť ani lezat. Chodila som na rehabilitácie, akupunktúru. Začala som skoro každý deň cvičiť, dostala som akupunkturnu podlozku, pouzivam takmer denne, okrem mojich dni. Vtedy na nej nevydrzim lezat vobec a teplo
Skus dobreho fyzioterapeuta, nech ta nauci spravne cvicit to, co konkretne ty potrebujes, a nasmeruje ta, ako dalej. Nie je to celkom lacna zalezitost, ale zainvestuj aspon do par sedeni.
@anonym_autor na RTG máš platničky v dokonalom poriadku? Máš popis toho RTG?
@anonym_autor ja som s podobným na pn od októbra. De ma poslal na fyzio, tam som chodila na elektriku a cvičiť. Teraz som práve skončila, no zmena žiadna. Pracovala som v administratíve, takže sedieť som v práci nemohla, nedalo sa mi. A stále nikto nevie t čoho to mám. A ako ďalej
@anonym_autor
L5/ S1 lumbalgo
@anonym_autor na RTG máš platničky v dokonalom poriadku? Máš popis toho RTG?
@rozculena rtg je zbytocne, nič tam neuvidi, konečnú diagnozu to vobec nevie dať
@anonym_autor určite potrebuješ magneticku rezonanciu. Bude chytena platnička, ako velmi ukáže len rezonancia. Cviky podla rezonancie. Určite nie na slepo. Kým sa dostanes na MR na zaklade odporúčanie od neurologa, ubehne dlhý čas. Ak chces dat dokopy najrýchlejšie ako sa da, chod po vlastnej osi. Samozrejme mozes ist aj cez lekarov, budeš mat pristup k liekom, možnej kúpeľnej liečbe, k operácii, len to zlepsie stavu s nimi nepríde a bude trvať fakt dlho kým to pobehas.
@anonym_autor ja som s podobným na pn od októbra. De ma poslal na fyzio, tam som chodila na elektriku a cvičiť. Teraz som práve skončila, no zmena žiadna. Pracovala som v administratíve, takže sedieť som v práci nemohla, nedalo sa mi. A stále nikto nevie t čoho to mám. A ako ďalej
@anonym_0ac757 keď je magneticka rezonancia čistá, tak uz vyskúšať fyzioterapeutov s rôznymi metódami, alebo roznu pristrojovu terapiu. Pripadne znova pátrať po príčine v inej oblasti s vyšetreniami.
@anonym_0ac757 keď je magneticka rezonancia čistá, tak uz vyskúšať fyzioterapeutov s rôznymi metódami, alebo roznu pristrojovu terapiu. Pripadne znova pátrať po príčine v inej oblasti s vyšetreniami.
@gemerka17 na magnetickú ma nikto neposlal. U fyzio som cvičila doteraz a žiadna zmena.
@gemerka17 na magnetickú ma nikto neposlal. U fyzio som cvičila doteraz a žiadna zmena.
@anonym_0ac757 presne to mas naopak. Maximálne si tak dobre vieš poškodiť, ked nevieš co v tom chrbte mas poškodené a ako velmi. Rezonancia je alfa a omega, jediná diagnostická presne metoda. To nedokáže RTG ani CT. Začni magnetickou rezonanciou a potom rieš.
Podľa príspevku usudzujem, že si ešte nebola u fyzioterapeuta. Pýtam sa prečo? Je toľko techník, s ktorými sa to da vyriešiť a furt budete chodiť len po tabletky a pýtať sa ľudí po internete, aké cviky im pomohli 🤷🏻♀️
Rentgen ti je k nicomu tam nevidno nič, mne to rovno doktorka povedala, vypytaj si odporúčanie neurológ, a ten ti dá na MR len to ti ukáže a odporúčam ja som bola, a mám v prdeli platničku, navyše ak máš nejaké poškodenie v žiadnom prípade nemôžeš kadečo ako masáže a skúšanie akupunktur a podobne spraví to to horšie dokonca to môžu ešte viac poškodiť
Podľa príspevku usudzujem, že si ešte nebola u fyzioterapeuta. Pýtam sa prečo? Je toľko techník, s ktorými sa to da vyriešiť a furt budete chodiť len po tabletky a pýtať sa ľudí po internete, aké cviky im pomohli 🤷🏻♀️
@anonym_97ae1b napr mne fyzio nepomohol 🥲
@anonym_autor Skúste ešte doktorke povedať, že to stále bolí, či by neposlala na MRI, tam sa ukáže, čo je problém, ak nie - ja by som si aj sama zaplatila. A aj skúsený fyzioterapeut, čo by nato povedal.
Treba ist na MRko a potom si najst dobreho fyzio a cvicit kazdy den.
@anonym_97ae1b napr mne fyzio nepomohol 🥲
@anonym_0ac757 Treba si zaplatiť poriadneho. Na problémy s chrbticou vie rýchlo pomôcť metódy mckenzie
@anonym_0ac757 Treba si zaplatiť poriadneho. Na problémy s chrbticou vie rýchlo pomôcť metódy mckenzie
@anonym_97ae1b mala som. Jedného z najlepších v meste.
@anonym_autor rob si kúpeľ s epsomskou soľou, mal by uvolniť stuhnuté svaly tlačiace na chrbticu a skús protizápalovú stravu.
@anonym_autor bola si na neruologii, ortopedii, okrem rtg ti robili MRI alebo nieco ine? rehabilitacie? fyziotereapia? cvicis? no zienka, starneme, chrbty boliet zacinaju v tom veku a treba si zvykat a zacat to riesit... neprejde to zazracne. AK si nebola na inom vysetreni, u inej dr tak nie je ocom, treba sa tam pytat a dat to vysetrit riadne, opotrebenie, zapal.. to na rtgcku nezvyknu vidiet...
mne napr magnezium robi na chrbat velmi zle.. tak ako napr aj guajacuran a pod... jedine aflamil/flektor, klud, cvicit.
V praci si pozri ci dobre dvihas bremena, hmtonostou ci je to v limite pre zenu...
@anonym_autor a boli ste na fyzioterapii?
Na RTG nevidno platnicky, vyzera to na problem s nimi. Urcite pytat vymenny listok k ortopedovi a neurologovi.
@anonym_autor masáž banky...
Ja mávam takéto bolesti a zistili mi ankylozujúcu spondylitídu a sakroilitídu. Chodím na reumatológiu.
@anonym_autor RTG som tiež mala OK a na MR hernia disku a zúžený miechovy kanálik.MR je oveľa presnejšia zobrazovacia diagnosticka metóda ako RTG

Zmeň lekára, môžeš mať zápal sedacieho nervu - ischias. Potrebuješ lieky. V pondelok naspäť k lekárovi a nech láskavo aspoň poriadne lieky predpíše.