icon

Mám problém s alkoholom

9. jan 2023

Neviem čo tu vôbec od toho čakám, ale dúfam to nebudú len urážky a osočovanie. Myslím že mám problem s alkoholom. Je tu niekto kto si tým prešiel?

kvietok2891
Autor odpoveď zmazal
pribinak
9. jan 2023

Nakontaktuj sa na anonymných alkoholikov

panelacikova
9. jan 2023

tvoj problém je priamo úmerný tomu, nakoľko máš s alkoholom problém? ak si denne na mol, pomôže asi len odborník. ak ťa to ťahá dať si, lebo máš nakúpené, tak nekupuj, var si čaje. stupne závislosti sú rôzne a rôzne sa prekonávajú. niektoré prekonáš sama, niektoré vyžadujú priam až protialkoholické liečenie. zváž si, či ide o "problémik" alebo ohromný problém a podľa toho konaj.

mikadooo
9. jan 2023

Držím ti veľmi palce, aby si sa z toho dostala. Bola tu taká žienka, asi tu aj je, ktorá mala také články, skúsim ti to pohľadať, možno sa v tom nájdeš a keď sa na ňu nakontaktuješ, bude ti vedieť poradiť a podporiť ťa. Idem hľadať.

milanpetras
Odpoveď bola odstránená
aurorastone2
9. jan 2023

Autorka, @mikadooo mysli drazil 🙂

mikadooo
9. jan 2023

Prečítaj si blogy tejto ženy. Prešla si závislosťou a liečbou. Snáď ti to trošku pomôže. Ak nie si v až tak ťažkom rozpoložení a chcela by si to skúsiť sama, tak skús vyhľadať psychiatra na začiatok, pomôže ti dostať sa napríklad k skupine anonymných alkoholikov, alebo k adiktológovi, ktorý ťa zas postrčí ďalej, poradí tipy, ako čo najefektívnejšie zabojovať. Dôležité je, že si si uvedomila, že máš problém a následne je dôležité chcieť ho riešiť. Ešte raz - veľmi ti držím palce (príbeh "drazil" čítaj od najstaršieho príspevku po najčerstvejší, je to veľmi dobre a autenticky napísané). Drž sa. Pevná vôľa je v tomto prípade na nezaplatenie... https://www.modrykonik.sk/blog/drazil/?page=2&s...

vorkola
9. jan 2023

ano aj presiel, aj vysiel.Nesmies mat v dome alkohol, alebo ked si v splocnosti v hociakej musis odolat, prvy pohar, jeden moj znamy (teda ak si vodic) musis chodit s autom , v obchode ,de su regale nechod okolo nich V domacnosti ak citis chut zacni nieco robit,Ale najlepsie ist anonymne do kruzkov alkoholikov ,su tam aj zeny, muzi.No a najlepsie ti poradi psycholog

minilla
9. jan 2023

Za problemom s alkoholom je casto iny, hlbsi vnutorny problem, kde alkohol len sluzi ako prostriedok na jeho utisenie, chvikove zabudnutie. Niekto berie drogy, niekto sa prejeda, niekto je promiskuitny a niekto pije, To vsetko su mozne formy vysporiadavania sa s hlbsim problemom. Bolo by fajn povenovat sa sebapoznaniu - svojim vztahom s rodinou, okolim, sebou samym a zistit preco mas potrebu takto jednat.

ivangeline
10. jan 2023
teleskop
10. jan 2023

ja ti chem zatlieskat ze si si uvedomla problema pojdes s tym nieco robit, na prepitom slovensku kde je to normalne, si vynimka

alexnina777
10. jan 2023

@minilla presne tak , ja ešte doporučujem knihu od Gábor Mathé, dlhé roky sa venuje závislostiam a závislým, táto jeho kniha je o tom..možno pomože aspoň na začiatok pochopiť o čo pri závislosti ide.. https://www.martinus.sk/?uItem=740957