Mám samovražebné sklony
Mám pocit, že sa môj svet úplne vychýlil z osi... Bolí ma každý nádych a je to čoraz horšie a horšie... Trpím pocitom menejcennosti, pocitom, že nie som skutočná žena... a fakt netuším , ako sa z tohto blúdneho kruhu dostať... Mám pocit, (ktorý dokonale odpovedá realite), že môj život nestojí za nič... desať rokov bojujem za dieťa... desať rokov sa snažím stať matkou... snažím sa ....a už som zúfala... v podstate sa tieto ,,pokusy" začali objavovať už v týnedzerskom veku, kedy som sa chcela zabiť po prvý krát., neskôr to pretrvávalo, ale nebolo to až také silné, pred rokmi sa to zopakovalo, ale to som prežívala skutočne príliš silnú krízu.. no dostala som sa z toho... ale pred 3 mesiacmi,to prišlo znova, a ja som si podrezala žily (po ďalšom potrate) myslela som si, že opäť budem mať na dlhšiu dobu pokoj, že sa s tým vyrovnám, a že pôjdem ďalej. pred týždňom som však potratila a včera ma to chytilo tak veľmi, že som stala skutočne na okraji a jediné čo som chcela. Čo som potrebovala, bolo skoncovať s tou bolesťou....Neviem, mám pocit, že nikam nepatrím, že tento svet.... že nie je pre mňa... vždy som bola iná než ostatný, príliš som sa zapodievala pocitmi, stačilo málo aby ma človek zlomil.....a tak ma ľudia lámali a lámali. niekedy... ako aj teraz mám pocit, že z môjho srdca, je dorezaná, a dopraskaná masa, čohosi, čo príšerne bolí...(viem, že srdce nebolí, ale to moje bohužiaľ áno....) Najhoršie je, že v hlave mám už presný plán ako sa zabiť.... a stále si prehrávam ten pocit, aké to bude, keď konečne prestanem cítiť, keď to prestane tak príšerne bolieť....
Viem, teraz ma odsúdite, adate mi najavo, že tak zlý, zlomený, psycho človek by nemal mať dieťa...ale každý z nás ma niečo, životný cieľ, ktorý dá jeho životu zmysel.. a mne nejde dohlavy, ako je možné, že ja za tento cieľ bojujem 10 r. a mám len anjelov v nebi... mám pocit, že do čohokoľvek sa pustím, tak sa to zničí rozsype... som fakt na dne... a neviem ako ďalej...
Choď k Dr. aby prišiel na príčinu prečo sa to deje. Nebuď smutná, jedna žena potratila 20x a potom sa jej podarilo otehotnieť a teraz má 2 zdravé deti this is real... Nemá zmysel sa zabiť aj keď to tak cítiš lebo tvoji anjelikovia sú stále pri tebe a ak nechceš aby boli aj oni smutný z toho čo si mamina robí, nerob to!!! Všetky problémy sú iba dočasne a ak nepiješ nefajčíš nedroguješ nič ťa nebolí dlhodobo tak nebude problém otehotnieť ak ti doktor zistí príčinu potratov. Ak máš muža povedz mu to a buďte si oporou 🙏
Ja si zas myslím že keby to skutočne chceš urobiť,tak už tu nepíšeš na MK. Voláš o pomoc, ale s otehotnením a donosenim dieťaťa ti žiaľ nik z nás nepomôže.
A áno, máš pravdu. Takáto psychicky labilna osoba by si mala dať najskôr zdravie dokopy a potom sa snažiť otehotnieť. Aby si nakoniec neskakala z okna aj s miminkom v náručí.
Vyhľadaj dobrú odbornú pomoc, nechaj sa hospitalizovať.
@vilma7 "Ja si zas myslím že keby to skutočne chceš urobiť,tak už tu nepíšeš na MK." Uz davno je v odbornych kruhoch zname, ze ziadne samovrazedne myslienky sa nemozu brat na lahku vahu a ze nie je pravda, ze ten kto o tom rozprava to neurobi. To je len taka strestena laicka predstava. Autorka prispevku je v akutnom ohrozeni zivota, ma prave suicidalnu epizodu, ktora nemusi dopadnut dobre. To, ze v minulosti uz mala nejake pokusy, ze ma konkretne plany zu znakom toho, ze je to velmi vazne. Takze poprosim nepiste sem ziadne uvahy o tom ci to chce alebo nechce urobit. Potrebuje pomoc, okamzite. Kazdy prispevok tohto typu moze jej situaciu este zhorsit.
Este dolezita vec. To, co citis teraz je len docasne a s najvacsou pravdepodobnostou by ti myslienky co mas teraz boli uplne cudzie pred aj po tejto epizode co teraz prezivas, pretoze v skutocnosti zomriet neches, iba momentalne sa ta tvoj mozog snazi zabit a prisposobuje tomu vsetky tvoje myslienky a pocity. Jedina zachnrana je preckat to, kym to prejde. Idealne v bezpecnom prostredi za pomoci odbornikov.
Prosím, prosím nebuďte tak veľmi smutná,....chce to čas, teraz musíte mať niekoho pri sebe, len tak na objatie, porozprávanie. Príroda a prechádzky sú balzam na dušu. Lieky v týchto prípadoch tiež vedia nakopnúť.Spojenim týchto faktorov bude časom len a len dobre👍ste super žienka, dobrý človiečik a úžasná budúca mamička 🤗 viera, pozitívne myšlienky, príroda a možno aj tu zopár zienok, -dobre padne popismenkovat😉 porozprávajte sa s lekárom, netrápte sa, pomaly prídete na iné myšlienky, bude dobré, verte🧡 ste úžasná🥰
@meluela vazne si myslíš, ze človek ktorý sa roky trap8 zrazu zavolá svojej matke a povie ,,odvez ma na pohotovosť, lebo sa chcem zabit"? Toto je velmi naivná predstava. Keby každý samovrah takto žiadal o pomoc, tak vlastne samovraždy nikto nespacha.
Normalne ma vytacaju tie rady ,,chod za psychológom"
Zavolaj 155"
Hahh.... urcite toto dotyčná osobe NEUROBI!!! Uvedomuje si problem a keby chcela, tak tam.davno zajde.
Potrebuje nakopnúť, nie kontakt na RZP
Autorka, ako vychadzas s manželom? Mas nejaké koníčky? Si teraz na home office, alebo chodíš do prace?
Kludne napis spravu. Mozme si popísať.
@meluela
@skarli
@ivusik8888
@maximilie Ďakujem. fakt viem, že nikto z vás mi nijak nedokáže pomôcť, ale vážim si aj snahu a pekné slová, či významné vety. ♥♥♥
Vec sa má tak, že tieto sklony som mala najmä včera a bola som fakt na krok od toho to urobiť. Takže som volala na pohotovosť a aj keď mi bola doporučená hospitalizácia, proste,... ja neviem, nemyslím si, že keď budem zavretá na izbe v nemocnici, že sa akokoľvek vyriešia, alebo aspoň zmenšia moje problémy... neviem si predstaviť sedieť na posteli a pozerať doblba... a keby som sa ešte mala aj do hĺbky zamýšľať nad svojou zúfalou existenciou to by som si fakt nepolepšila....
V podstate som tu napísala, a pritom som vedela, že mi nik nepomôže... viem, že si dokážem, (aj to len v niektorých prípadoch) pomôcť len ja sama...
Len som tak frustrovaná, depresívna, unavená, a zničená, že aj keby som videla padať meteorit asi by ma to nijak nevzrušilo... Nedokážem robiť to čo ma baví, v čom som dobrá... nedokážem písať, maľovať, vyjsť von....
Tak veľmi ma bolí srdce, že viem, že čo i len malá konfrontácia s mojím problémom ma rozplače a úplne ma položí...
túžiš byť matka a nedarí sa. čo je väčšia frustrácia pre ženu?
Absolutne Ti rozumiem, viem, čo prežívaš. Máloktorá Ťa pochopí, pokiaľ to nezažila. Ty nie si chorá, si len zúfalá a nešťastná. prešla som si touto cestou tiež, rok čo rok len potrat. Nájsť ale v sebe silu ísť Ďalej a povedať si" kašlem na to, tak mama nebudem" mne pomohlo a o mesiac na to som ostala Tehotná a priviedla na svet svoje prvé dieťatko.
Musíš sa upokojiť. vzchopiť sa, začať milovaŤ život, uvedomiť si, že si tu z mnohých dôvodov. prijať svoje telo odpustiť mu. Zmieriť sa, že ak matka nebudeš, život Ti ponúka mnoho Ďalších foriem lásky, - napríklad začni sa učiť milovať samu seba. ! a potom Ti do života príde aj to najcennejšie - mne to takto vyšlo ♥
keby si čokoľvek potrebovala, napíš mi 🙂
A co adpocia? Tolko deti potrebuje lasku...
A čo tvoj muž? Nespomínaš ho. Je ti oporou? Ako to vníma? Aj tú nenaplnenú túžbu po dieťati, aj tie sklony.
Popisujes, ze uz nevladzes vyjst von ani venovat sa konickom, toto su priznaky klinickej depresie, kde prechadzka v prirode uz nevie pomoct. Mozno nemusis byt hospitalizovana, ale aspon ambulantna liecba u psychiatra a nasadenie liekov by ti vedeli velmi pomoct, neodkladaj to, ked zaberie liecba, uvidis, ako sa dokaze dusi velmi ulavit. Lieky nevyriesia samotny problem, ale vedia priniest velku ulavu a dodat dostatok energie, aby si mala silu dalej pokracovat. Ale kym zaberu, trva to nejaky cas, a preto sa objednaj co najskor.
A hlavne, nie je jedinym poslanim zeny rodit deti, aj ked to tato spolocnost casto takto prezentuje a tlaci nas do toho za kazdu cenu, akoby zena bez deti nemala hodnotu sama o sebe. Mozno aj psychoterapia by ti vedela pomoct pozriet sa na veci trochu s odstupom. Ale najskor ta liecba a dostat sa z tejto akutnej fazy.
Psycholog. Rozhovor. Ziadne deti neplanuj....
Odporúčam knihu Sila prítomného okamihu od Eckhart Tolle. Pomohla dosť bojovať s čiernymi myšlienkami a nájsť vnútorný pokoj.
Ak si aj nechcela hospitalizaciu, tak to urcite dories ambulantne. Ak este nemas svojho psychiatra, povedz im pri objednavani o co presne ide (ze mas samovrazedne myslienky a plany), inak budes na termin cakat aj niekolko mesiacov, takto ti daju skor termin. Urcite treba nasadit farmakoterapiu a k tomu aj psychoterapiu. Ked uz budes stabilizovana, pozri si nieco o mindfulness meditacii, to by ti mohlo pomoct z dlhodobeho hladiska posilnit tie casti mozgu, vdaka ktorym sa budes citit dobre.
Prosím určite hovor o tom so svojím mužom. A tiež kontaktuj psychiatra. Viem že je to ťažké v takej situácii, ale nevyhnutné. Skús prípadne aj poradňu Alexis (alexisporadna.sk) robia teraz aj online konzultácie (aj mailom sa dá, aj cez Skype), a špecializujú sa na traumy po smrti dieťaťa. Mne veľmi pomohli. Teraz tomu ťažko uveriť, ale naozaj bude lepšie...
Prajem ti strašne veľa síl, aby si sa z tohoto všetkého dostala❤️veľa žien zápisilo a zápasia dennodenne s podobnými problémami a ustáli to. Nevzdávaj sa. Keď budeš chcieť, napíš RP, rada sa s tebou porozprávam. 😊
Predstav si, ze mas dieta a dostanes zase sebevrazedne myslienky teraz uz kvoli niecomu inemu. Kto sa potom o to dieta postara? Mozno priroda to robi narocky, nedovoli narodenie dietata, kde by malo male sance na prezitie.
Skus sa dat najskor psychicky do poriadku. Chces aby tvoje dieta zdedilo tu istu povahu, sklony k depresii, samovrazedne myslienky,...? A co spominana adopcia? Rodicom je ten, kto dieta vychova, nemusi byt nim fyzicky.
@savanna @savanna áno máte pravdu, necitlivý ale reálny.
Takmer denne sa tu pisateľky sťažujú, že sa boja opustí partnera lebo sa im vyhráža, že sa zabijú...a čo sa im odpisuje? Určite vyhľadaj s ním odbornú pomoc? Veru nie žienky., že sú to len prázdne slová a nech ho neberie vážne.
Hospitalizácia je potrebná nie kvôli tomu, aby si čumela na prázdne steny, na tie môžeš autorka čumieť aj doma. Ale ide o to aby si mala pravidelné konzltacie s odborníkmi, rôzne terapie atď. Ale ak to nepovažuješ za potrebné, tak asi nechceš vyjsť z kola von. Ja by som za to, aby som sa vyliečila, dala určite prvé aj posledné.
Ako sa mas, zakladatelka temy?
@savanna popravde? Este horsie nez pred pat dnami... Snazila som sa to riesit.. Volala som psychiatricke a pri tom 5 minuzovom rozhovore som si uvedomila, ze ak som sa doteraz nezabila tak staci jedno sedenie s nou a urobim to z usmevom na tvari..... Akoze fakt ma to polozilo... Nastastie psychologicka ktorej som nasledne volala ten stav trosinka vylepsila... No ziadna slava. 1. Termin az o mesiac. A ja dnes dalsiu epizodu... Aaaaach tak tazko mi je.... 😭😭😭
Ak nemas teraz pri sebe blizkeho cloveka, naozaj si zavolaj bud na Linka dôvery Nezábudka - 0800 800 566, alebo mozes pisat na https://ipcko.sk/ . Na Linke dôvery aj v IPcku poradni pracuju vyskoleni ludia,ktory ta dokazu trpezlivo sprevadzat a previest sucasnym stavom do bezpecia, je to bezplatne a anonymne.
Zavolaj/napis prosim na niektoru z tych liniek pomoci, poradia ti ako dalej. Psychiatra mozes kludne casom aj zmenit, nie vzdy je to fajn clovek a nie vzdy si s pacientom sadnu. Kup si v lekarni kvalitne omega3 mastne kyseliny s vysokym obsahom EPA. Ma to silny antidepresivny ucinok a v pripade ze beries lieky tak zvysuje ich ucinnost. (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18247193/)
Naozaj nie je psychiater ako psychiater, som si ista, ze najdes niekoho ludskeho, kto ti bude sediet. Skus popozerat aj podla hodnoteni a recenzii lekarov, z mojej skusenosti tie recenzie tak na 90% sedia s realitou. Toto je najhorsie, ze lekari by mali cloveku pomahat v najhorsom a casto je to prave naopak, este do cloveka kopnu, ked mu je zle :/. Ale naozaj, najdu sa aj taki, pre ktorych je praca poslanim, treba len popozerat na nete a obvolat 🙂.
Možno píšem neskoro, ale len teraz som našla tento príspevok. Nezúfaj!!!!!! Som človek orientovaný na liečenie prírodou, nie liekmi. Porodila som prvé dieťa a nemohla sa dočkať druhého. Prišla kríza a veľká túžba druhýkrát otehotnieť. Ale nedarilo sa... Tvoje telo nedokáže donosiť dieťa, má na to dôvod. Ja som nevedela tiež otehotnieť. Začala som s očistou tela: najmenej 2 týždne surová strava: žiadne mäso, nič varené, tepelne upravované,....iba šaláty, ovocie, vločky, semená, čistá voda...Telo sa zbaví škodlivín, upraví sa hormonálna rovnováha a benefit naviac: upokojí sa rozbúrená psychika. Pozorovaním som zistila, že páru sa nemusí dariť vždy otehotnieť. Vypočítaj si, kedy ste boli Ty a Tvoj manžel splodení. Vtedy máte spoločné plodné obdobie, Napr. Ty si narodená v septembri, tak Tvoje obdobie na splodenie dieťaťa je 9 mesiacov predtým - okolo januára / aj december, aj február/. Nedá sa to stanoviť presne.To isté u manžela. V týchto mesiacoch sa snažte o dieťatko. Vyjde to, len dieťatko potrebuje očistený organizmus na donosenie. Prestaň používať plasty, minerálky v plaste, misky...narúšajú hormonálnu rovnováhu.
Ak niekto veľmi chce,dokáže to. Veľa zdaru!!!!! Pozitívne myslieť.
Prosim si v poriadku ? je to už dlha doba snaď si v poriadku

Ahoj, mas niekoho na blizku teraz? Manzel, rodicia? Ak ano, tak ich popros aby ta zaviezli na pohotovost. Ak nikoho nemas, tak si volaj 155, aby ti poslali sanitku. Z toho co pises teraz potrebujes urgentnu pomoc, potom mozes riesit ostatne veci. Neboj, mozes sa citit aj lepsie, tieto priserne pocity ktore teraz mas casom pominu. Mozes volat aj Linka dôvery Nezábudka - 0800 800 566, ale teraz primarne tu sanitku treba zavolat. Ked sa dostanes z najhorsieho, treba nasadit lieky a aj pravidelne sedenia so schopnym terapeutom. Este ta cakaju v zivote aj krasne chvile. Drzim palce aby prisli cim skor ❤