Cholesterol 6.6 LDL 4.4 prosím o radu
Ajojte prosím vedel by mi niekto poradiť,k internistovi chodím už pár rokov.
Vždy povedal na kontrole všetko okej.
Tak som odložila papiere do záložky internista.
Ale posledný krát ma úplne nahneval celkovo,že čakala som uňho skoro dve hodiny a vybavil ma za minútu naozaj za jednu minúty.
Úplne ma odbil.
Potom som pozrela výsledky a vidím ten cholesterol.
Došla som domov pozrela správy pred tým a tri roky mám približne takéto výsledky.
Je to normálne ,že mi o tom nič nepovedal.
Áno moja chyba,že som si necitala správy od neho vždy.
Dnes som bola niečo riešiť u mojej obvodacky a som jej ukázala výsledky.
A dala mi lieky Atoris 20 dávkovanie každý druhý den nech sa mi to upraví.
Len teraz som na pochybách či to zacat brat alebo ešte počkať a skúsiť nejaké vitamíny.
Momentálne som začala chudnúť a lepšie sa stravovať(už to bude mesiac )
Už išli nejaké kg dole,
Myslite že sa to upraví keď dám dole nejakú tie kg.
Pohybu mám dosť denne pod 10tis krokov nejdem cez den minimálne 10tis max 16tis.
Celý zivot som bola takto v pohybe,ale posledné mesiac som upravila stravu plus začala cvicit.
Myslite,že to mám zacat brat alebo ešte počkať.
Ďakujem za každú radu.
chudnutím ani nemusí. Mám BMI 19, váha 53 kg aj s topánkami a cholest. ako ty.
chudnutím ani nemusí. Mám BMI 19, váha 53 kg aj s topánkami a cholest. ako ty.
@anonym_7ead38 a berieš tabletky prosím ta?
A lekarky si sa opytala? Ved si jej mohla navrhnut to co pises, ci este nevyskusate par mesiacov bez liekov a potom sa uvidi. V ambulancii to treba riesit, nie na diskusnom fore kde ta nikto nepozna a nevieme tvoj zdravotny stav 🤷♀️ samotnym schudnutim vobec nemusi cholesterol klesnut, vies kolko chudych ludi ho ma vysoky paradoxne?
@anonym_autor obmedzila som všetko čo som mala obmedziť podľa lekára s užívala som lieky na predpis a cholesterol neklesol, postupne som schudla z vyššek váhy 18 kg.
Statíny sú bordel a majú kopec nežiaducich účinkov. Medzi inými sa mi zvýšil aj cukor.
Ďakujem nie.
Existujú aj iné prostriedky ktoré nie sú na báze starínov , ktoré sú aj voľne dostupné
@anonym_autor obmedzila som všetko čo som mala obmedziť podľa lekára s užívala som lieky na predpis a cholesterol neklesol, postupne som schudla z vyššek váhy 18 kg.
Statíny sú bordel a majú kopec nežiaducich účinkov. Medzi inými sa mi zvýšil aj cukor.
Ďakujem nie.
Existujú aj iné prostriedky ktoré nie sú na báze starínov , ktoré sú aj voľne dostupné
@anonym_707a2c ale vitamíny si prosím brala?
Obmedzit sladke. Ak si obezna, tak schudnut. Obmedzit caste jedenie tucnych syrov. Pohyb-rychla chodza. Ak das 10 tis pomalych krokov, je to nic. Ja by som nebrala kazdy druhy den. Radsej by som si dala denne polovicu tbl.
@anonym_autor ja som užívala ArmoLIPID Plus. 3 mesiace, vždy klesol.

Mne to kleslo pekne vylucenim sladkosti a cvicenim. Mala som tiez tak a nam asi 5.4 aktualne.