icon

Mám zvýšenú teplotu. Čo mám užiť?

fifozbs
17. dec 2023

Dobrý večer.
Môžem sa opýtať?
Dnes (nedeľa) mi písala kolegyňa, že je covid pozitívna...vo štvrtok sme boli celý čas spolu na večierku, vtedy jej nebolo nič... písala mi dnes, že má tt 39, nevládze, bolí ju všetko, nemá chuť a čuch.
Po pravde, dnes má celý deň pobolieva celé telo, večer som si odmeral tt a je presne 37.
Spravil som si aj bylinkové čaje, med...
Mám si dať na noc preventívne Paralen, i keď ked viem, že je od vyššej teploty, alebo radšej Ibalgin (tiež he protizápalový)??? Test som si nerobil, lebo nemám. Zajtra pôjdem kúpiť do lekárne.
Za odpoveď ďakujem.

muchacici
17. dec 2023

Dala by som si ibáč, na bolesť a teplotu, možno ti poľaví, alebo aj zajtra sa liečila čajíkmi a zopár ibuprofenmi. Hoci je to vírusové, zmierni to symptómy

eliska125
17. dec 2023

môže to byť aj psychika uvidiš zajtra..
37 nie je ešte teplota..
A tt je tyždeň tehotenstva nie telesna teplota :D

euka210
17. dec 2023

@fifozbs na zaludok je lepsi panadol, paralen. Ibalgin viac zatazuje.

vanilkovazmrzka
17. dec 2023

Preventivne si nedavaj nic. Ved skoro ani nemas zvysenu teplotu…

fifozbs
autor
17. dec 2023

@euka210 tak si dám na noc Paralen, to bude asi lepšie....

bluecapybara
17. dec 2023

Teplota do nejakych 38.5 by sa myslim ani nemala zrazat, ona ma nejaky vyznam v boji proti virusu a tym zrazenim vlastne ten mechanizmus vypnes… takze síce krátkodobo je ti po paralene lepšie, ale z hľadiska niekoľkých dni Ti to skôr bude na škodu.

nikolani
18. dec 2023

@eliska125 to že je skratka "tt" zaužívaná pre označenie týždňov tehotenstva (a tu na MK sa hojne využíva) ešte neznamená že tá skrátka nemôže označovať aj niečo iné. Používa sa aj na označenie telesnej teploty, schválne som si hodila aj do Googlu "tt telesná teplota" a čuduj sa svete mnoho článkov vyhodilo...

36kika36
18. dec 2023

@bluecapybara presne tak, liek na zníženie horúčky podať až pri teplote 38°C