icon

Mamina má opuchnuté členky

mia091
28. júl 2022

Ahojte , píšem v mene maminy. Boli teraz na dovolenke a vždy keď sedeli v aute viac ako pár hodín tak jej opuchli nohy,od členkov dole. Nikdy to nemala aj keď cestovali už viackrát takto dlho. Viete mi povedať, čo to môže byť? Nemôže mať ani topánky,keď sa jej to tak neleje. Ďakujem

martinmmartin
28. júl 2022

opuchnute nohy su prva znamka srdecnej nedostatocnosti. Sup k lekarovi, cim skor tym lepsie

01matrioska
28. júl 2022

@mia091 môže to byť srdcovo cievny problém. Moja mama ma to iste. Zlepšuje sa to masážami, pohybom, vhodnou stravou. Zaradila som jej do jedálnička bodliakovy olej

mia091
autor
28. júl 2022

@martinmmartin aj keď to má iba počas niekoľkohodinovej cesty? Robia v horách a nikdy to nemala, pohybu má aj navyše. Ale poviem jej nech to rieši

martinmmartin
28. júl 2022

No co ti poviem. Funguje to tak ze ked mas pohyb si sice vertikalne ale svaly v nohach pomahaju srdcu dostat krv spät hore. Ak lezis tak nemas problem lebo si vodorovne. Ak sedis tak si vertikalne a k tomu ale bez pohybu a to stdce uz nezvlada samo.
Samozrejme ze su aj ine moznosti a diagnozy cez forum su celkom nebezpecna vec tak sup k doktorovi a hotovo.